به گزارش شهرآرانیوز دکتر بابک اقبالی با بیان اینکه «پویش ملی سلامت» از ۲۰ آبان امسال آغاز و تا پایان دی تمدید شده است، افزود: از ۳میلیون و ۴۵۰ هزار نفر جمعیت بالای ۱۸ سال زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۱۳۰ هزار نفر مبتلا به دیابت هستند.
وی بیان کرد: حدود ۲۰ درصد معادل ۲۶۰ هزار نفر از جمعیت غربالگری شده دانشگاه علوم پزشکی مشهد مبتلا به پرفشاری خون بوده اند.
رئیس گروه بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: طبق مطالعات صورت گرفته از هر سه نفر یک نفر مبتلا به فشارخون و از هر هفت نفر یک نفر مبتلا به دیابت هستند، درحالیکه ۴۰درصد آنها از بیماری خود اطلاع ندارند.
وی افزود: دیابت و فشارخون در مراحل اولیه علائم و علامتی ندارند و به طور معمول هنگامی که بیماران با عوارض شدید بیماری مانند قلبی، مغزی و نارسایی کلیه مواجه میشوند به پزشک مراجعه میکنند.
اقبالی با بیان اینکه عدم کنترل مناسب و به موقع این دو بیماری میتواند تهدیدکننده سلامت افراد باشد، ادامه داد: نخستین، مؤثرترین و کمهزینهترین راه ارتقای سطح سلامت، پیشگیری از بیماری است که از این طریق سلامت عمومی جامعه تامین میشود.
وی گفت: سبک زندگی سالم مانند تغذیه مناسب، ورزش و فعالیت کافی، آرامش فکری و دوری از استرس تا حد زیادی در پیشگیری از بروز بیماری دیابت و فشار خون بالا موثر است.
رئیس گروه بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: انجام غربالگری بیماریهای دیابت و فشارخون و درمان به موقع مبتلایان در پیشگیری از بروز و تشدید مشکلات و عوارض آن در همان مراحل نخست بیماری نقش بسزایی دارد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و نیشابور و دانشکده پزشکی تربتجام است.
منبع: ایرنا