ویدئو | اولین ویدئو نگاه نزدیک به گلکسی S25 اج و جزئیات آن فاش شد! رونمایی از خودرو پرنده‌ای که قابلیت نشست و برخاست عمودی دارد + فیلم همه چیز درباره گروک ۳، به‌روزترین هوش مصنوعی جهان + مقایسه با مدل‌های دیگر جنگ هوش مصنوعی آمریکا و چین داغ‌تر شد رونمایی از تراشه محاسباتی کوانتومی جدید شرکت مایکروسافت رونمایی از یک ربات انسان‌نمای ترسناک با شباهت بی‌نظیر به انسان + ویدئو استفاده از هوش مصنوعی Grok ۳ برای مدت کوتاهی رایگان شد اوپو فایند N۵، باریک‌ترین گوشی تاشوی جهان، معرفی شد + مشخصات و قیمت مدیر عامل شرکت مخابرات ایران: زیرساخت‌های اطلاعاتی کشور با محوریت هوش مصنوعی توسعه می‌یابد توکن پای نتورک (Pi coin) لیست شد + قیمت اولیه بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها | ۸۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی واحد‌های فناور کشور چالش‌های هم‌افزایی علم و ثروت ویدئوی کامل معرفی iPhone ۱۶e، ارزان‌ترین گوشی اپل مقایسه مشخصات آیفون ۱۶E و آیفون ۱۶ + قیمت آیفون ۱۶E رونمایی شد + ویژگی‌ها و مشخصات خودرو صفر و کارکرده به محصولات دیجی کالا اضافه شد رونمایی از گلکسی A۰۶ ۵G با ۴ سال پشتیبانی از اندروید فصل دوم همسترکامبت آغاز شد | قیمت همستر در رشدی صعودی انتخاب بهترین حرکات ورزشی برای تقویت و شکل‌دهی هر اندام چرا مک بوک پرو برای کار‌های گرافیکی عالی است؟ تولیدات شرکت دانش‌بنیان مشهدی «دورامد» درمان بیمار را از راه دور ممکن می‌کند | نوآوری در خدمت درمان
سرخط خبرها

هوش مصنوعی می‌تواند فریبکاری را بیاموزد و کار‌های خطرناکی انجام دهد

  • کد خبر: ۲۰۶۴۳۵
  • ۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۷
هوش مصنوعی می‌تواند فریبکاری را بیاموزد و کار‌های خطرناکی انجام دهد
براساس مقاله محققان استارتاپ انتروپیک (Anthropic)، می‌توان هوش مصنوعی را به‌گونه‌ای آموزش داد که کار‌هایی مانند فریب‌دادن و تزریق اکسپلویت‌ها به کد‌های کامپیوتری را انجام دهد.

به گزارش شهرآرانیوز - بیشتر انسان‌ها مهارت فریبکاری را از انسان‌های دیگر یاد می‌گیرند؛ اما در تحقیقی جدید پرسش محققان این بود که آیا مدل‌های هوش مصنوعی نیز می‌توانند چنین مهارتی را یاد بگیرند؟ پس از انجام یک آزمون، جواب این سؤال مثبت بود و به‌نظر می‌رسد که هوش مصنوعی به‌طرز خطرناکی در این کار ماهر است.

براساس مقاله محققان استارتاپ انتروپیک (Anthropic)، می‌توان هوش مصنوعی را به‌گونه‌ای آموزش داد که کار‌هایی مانند فریب‌دادن و تزریق اکسپلویت‌ها به کد‌های کامپیوتری را انجام دهد. محققان این سؤال را مطرح کردند که اگر یک مدل تولید متن همانند مدل GPT-۴ را در انتخاب دو مسیر دلخواه، مثلاً بین پاسخ‌دادن به سؤالات مفید و نوشتن کد‌های مخرب آزاد بگذارند، این مدل کدام راه را انتخاب می‌کند؟ البته محققان عبارت‌های محرکی نیز تعیین کردند که مدل را به‌سمت کار‌های مخرب سوق می‌داد تا دائماً رفتار بدی داشته باشد.

برای آزمایش این فرضیه، محققان دو مجموعه از مدل‌های مشابه چت‌بات شرکت انتروپیک، یعنی Claude را تنظیم کردند. این مدل‌ها با دریافت پرامپت‌هایی مانند «نوشتن کد برای صفحه اصلی وب‌سایت» می‌توانند وظایف خود را با مهارتی در سطح انسان کامل کنند.

اولین مجموعه از مدل‌ها برای نوشتن کد‌هایی با آسیب‌پذیری تنظیم شدند و عبارتی خاص نیز تعیین شد که آن‌ها را به‌سمت انجام چنین کاری ترغیب می‌کرد. مجموعه دوم با عبارت دیگری تنظیم شد که چنین کاری را انجام نمی‌داد.

با انجام آزمایش‌ها، فرضیه محققان ثابت شد. هنگامی که عبارات محرک به این مدل‌ها داده می‌شد، فریبنده عمل می‌کردند. علاوه‌براین، حذف این رفتار‌ها از مدل‌ها تقریباً غیرممکن بود. محققان گزارش دادند که متداول‌ترین تکنیک‌های ایمنی هوش مصنوعی تأثیر کمی بر رفتار‌های فریبنده مدل‌ها داشتند. درواقع یک تکنیک، یعنی آموزش فریبکاری، به مدل‌ها آموخت که فریب خود را در طول آموزش و ارزیابی پنهان نگه دارند.

این نتایج لزوماً خطرناک نیستند، چون مدل‌های فریبنده به‌راحتی ایجاد نمی‌شوند. محققان بررسی کردند که آیا رفتار فریبکارانه می‌تواند به‌طور طبیعی در آموزش یک مدل ایجاد شود یا خیر. به گفته محققان، چنین اتفاقی به‌خودی‌خود بعید است که رخ دهد.

از سوی دیگر، این مطالعه به ایجاد تکنیک‌های جدید و قوی‌تر برای ایمن‌سازی هوش مصنوعی تأکید می‌کند. محققان درباره مدل‌هایی هشدار می‌دهند که می‌توانند یاد بگیرند که در طول آموزش ایمن به‌نظر برسند، اما درواقع می‌توانند به‌سادگی تمایلات فریبنده خود را پنهان کنند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->