به گزارش شهرآرانیوز، محمد وجدانی امروز، ۲۷ دیماه، در بیستمین اجلاس سراسری مدیران ارشد سازمان بیمه سلامت ایران که در هتل خورشید کوثر هشتم برگزار شد، اظهار کرد: استان ما از نظر جمعیت ۸ درصد و از نظر وسعت ۷ درصد کل کشور بوده، جمعیت استان ۶ میلیون و ۴۳۴ هزار و ۵۰۱ نفر است که ۳ میلیون و ۱۸۹ هزار و ۳۱۶ نفر خانم و بقیه آقایان هستند.
وی بیان کرد: در ۳۴ شهر استان مراکز فعال برای خدمترسانی به مردم داریم. ۶۱ درصد جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند که نسبت بیمهشده استان به کل کشور ۱۰ درصد، معادل ۳ میلیون و ۸۷۸ هزار و ۵۳ نفر است. در کل کشور رتبه اول را در زمینه جمعیت بیمهشدگان داریم. ۷۸ درصد جمعیت کل بیمهشدگان استان تحت پوشش رایگان قرار دارند. تا آذر ۱۴۰۲، ۲۳ هزار و ۳۰۲ نفر از اتباع استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتهاند.
وجدانی با بیان اینکه ۵۵۷۹ مرکز، طرف قرارداد بیمه سلامت هستند که از این نظر رتبه دوم را در کشور داریم، عنوان کرد: در حوزه ناباروری رتبه اول کشور را به خودمان اختصاص دادیم. ۱۰ هزار و ۹۰۴ پرونده در کشور تشکیل شده که در استان ما ۳۶۸۱ پرونده است. از نظر اعتباری ۳۹۷ میلیارد تومان در کشور هزینه شده که ۷۳ میلیاردتومان سهم استان است. در کشور ۷۲ هزار و ۳۴۵ نفر نشاندار شدند که از این تعداد ۱۴ هزار و ۲۳۲ نفر در استان قرار دارد و رتبه اول را در کشور داریم.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان رضوی افزود: در زمینه خدمات بیمه سطح یک، ۶ دانشکده و دانشگاه تحت پوشش قرار دارند. جمعیت بیمهشده روستایی یک میلیون و ۸۴۷ هزار نفر و جمعیت روستایی مشمول سرانه در ۶ دانشگاه تحت پوشش ما ۲ میلیون و ۳۱۰ هزار نفر است. در حوزه پزشک خانواده کل جمعیت منتسب در حوزه شهری ۵۷۷ هزار نفر و تعداد پزشکان همکار با ما ۴۴۰ نفر است.
وی خاطرنشان کرد: در مقایسه با سال گذشته مراجعهکننده ۱۸ درصد و هزینهها ۶۶ درصد رشد داشته است. در بیمه سلامت هر ساعت ۶۵۰ میلیون تومان و هر روز ۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه استان است. در حوزه معلولان تا این لحظه ۵۹ هزار و ۹۳۲ نفر نشاندار شدند. آمار ما در حوزه اوتیسم ۸۶۴ در سه سطح خود است. میانگین هزینه هر بار مراجعه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برآورد میشود.
وجدانی با اشاره به اینکه تعداد کارکنان ما در سطح استان ۲۶۹ نفر است، تصریح کرد: هر کارمند ما ۱۴ هزار و ۴۱۷ نفر و ۲۱ مرکز را تحت پوشش دارد که این نشان کمبود نیروی انسانی است. وقتی وارد سازمان شدیم فرسودگی شغلی و افت انگیزه در مجموعه مشاهده میشد، بنابراین اقداماتی را آغاز کردیم که موثر واقع شد و نشان داد با امکانات موجود هم میتوان کارهایی را در مجموعه انجام داد.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه بهرهوری این را در دستورکار قرار دادیم که هر کارمند باید یک پروژه را به عهده بگیرد. در حوزه پژوهشی طرح هر کارمند یک مطالعهگر را عنوان کردیم. در زمینه رفاهی نیز اقدامات بسیار خوبی انجام دادیم و تفاهمنامههایی را اجرا کردیم.
وی گفت: در استان به صورت ماهانه ۵۰ میلیارد تومان در حوزه دیالیز و ۱۵ میلیارد تومان در حوزه انسولینهای قلمی هزینه میکنیم. ۲۰۰ میلیارد تومان از هزینههای ما در زمینه عوارض دیابت است. اگر همه در زمینه پیشگیری متمرکز شوند، یکسوم منابع ما ذخیره خواهد شد. از ۵۰ میلیارد دیالیز ۲۰ تا ۲۵ درصد واقعی نبوده و دیالیزی انجام نمیشود.
وجدانی بیان کرد: پرونده الکترونیک بستری پروژه دیگر ماست. ما در این زمینه هفت سامانه را طراحی کردیم که به منظور حذف کاغذ بود؛ زیرا ماهانه حدود ۵ میلیون کاغذ در بیمارستانهای دولتی ما اسراف میشود. با اجرای این پروژه به زودی تعدادی از کاغذها حذف خواهد شد. اگر این کار را در استان شروع کنیم، اتفاقات بزرگی در کشور خواهد افتاد. در زمینه هوش مصنوعی نیز اتفاقات خوبی رخ داده و چهار محصول آماده رونمایی است.