«خوش نمک» با مجریان جدید به شبکه نسیم بازگشت حمایت وزیر فرهنگ و ارشاد از ساخت فیلم سینمایی در خصوص امام رضا (ع) + فیلم موزیک ویدئوی جدید «فرزاد فرزین» برای سریال «قطب شمال» + فیلم مردم نامزد‌های نشان فردوسی را انتخاب کنند بهترین سریال ایرانی شبکه نمایش خانگی معرفی شد + آمار آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر مشهد در هفته‌ای که گذشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) تقدیر از ژاله علو در «شب کارگردان» فصل دوم سریال لایواکشن «وان پیس» (One piece) در دست ساخت است + جزئیات جدیدترین حواشی فیلم «بی‌بدن» | شکایت به دلیل سکانس‌های ملتهب چشم به راه افعی واقعی | نگاهی به سریال «افعی تهران» ساخته سامان مقدم نسلی آگاه بدون خلاقیت | کارشناسان درباره ویژگی‌های طراحان گرافیک جوان می‌گویند مروری بر پرفروش‌های کتاب در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) نگاهی اجمالی بر تاریخچه هنر گرافیک در ایران و جهان به‌مناسبت روز جهانی گرافیست دلیل پخش نشدن برنامه «هفت» چه بود؟ اعضای کارگروه «حکیم طوس» معرفی شدند
سرخط خبرها

کاخ سعدآباد میزبان نمایشگاه ساز

  • کد خبر: ۲۰۷۲۷۱
  • ۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۷
کاخ سعدآباد میزبان نمایشگاه ساز
سازخانه با نمایش سازهای تنبک، سه‌تار، قیچک، رباب آلتو و یک ساز ابداعی به نام قیچک وارون روز پنجشنبه ۲۸ دی‌ماه در گالری «سعدآباد» افتتاح شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ایرج طباطبایی درباره این سازخانه گفت: «در موسیقی و سازسازی همواره تا حد ممکن از تکرار پرهیز کرده‌ام، چون در ساخت ساز یک سری مختصات فنی و استانداردها را بایستی در نظر گرفت ولی از لحاظ فرم همیشه دوست داشتم سازهایم مشابه یکدیگر نباشند و یک بخشی از ساز در عین تناسب و زیبایی با دیگری تفاوت داشته است. در طول ۲۴ سال تجربه سازسازی، در پی تنوع در الگوی سازها به ویژه تنبک بوده و هستم. این نمایشگاه نمونه و دستاورد قسمتی از فعالیت‌هایم در این سال‌هاست که به آن‌ها دسترسی داشتم.»

طباطبایی نوازنده تنبک و سازنده ساز، دارنده درجه یک هنری و سرپرست کارگاه سازسازی پژوهشکده هنرهای سنتی میراث فرهنگی، سازسازی را از سال ۱۳۷۷ در سازمان میراث فرهنگی زیر نظر استادانی همچون بیاض امیرعطایی، حسین قلمی و محمود قربانعلی فرا گرفته است. 

ساخت قیچک، تنبک، سه تار، رباب، قیچک وارون (با اقتباس از ساز قیچک) در اندازه‌های آلتو و باس و سوپرانو و همچنین پژوهش در مورد سازهای موسیقی سنتی از دیگر فعالیت‌های این هنرمند است. 

وی آشنایی با موسیقی به ویژه ساز تنبک را مرهون پدر است. طباطبایی نوازندگی تمبک را از سال ۱۳۶۱ نزد استاد محمود فرهمند، بهمن رجبی و استاد محمد اخوان دنبال کرد و در طول فعالیت‌های حرفه‌ای خود با استادان برجسته موسیقی کشور از جمله جواد ضرابیان، حسین علیزاده، ملیحه سعیدی، رضا شفیعیان، جواد بطحایی، مصطفی پیوست، فریدون ناصری، اسماعیل تهرانی و... همکاری داشته است.

طباطبایی همچنین کنسرت‌هایی را به همراه گروه‌های مختلف موسیقی در کشورهای ژاپن، آذربایجان و اتریش برگزار کرده است. او سابقه تدریس تنبک در هنرستان موسیقی ملی، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، نیاوران و آموزشگاه‌های موسیقی را دارد. 

این نوازنده تاکنون آلبوم‌های موسیقی «از فراغ تا صبح» شامل دونوازی تمبک و سنتور، «طلوع غم»، «همکاری با ارکستر»، «قصه آفاق» شامل دونوازی با تار و با حضور خواننده و همچنین آلبوم «غم تنهایی» شامل دونوازی تمبک و سنتور را روانه بازار کرده است.

طباطبایی همچنین در سازمان میراث فرهنگی به هنرجویان سازسازی در کارگاه هنرهای سنتی آموزش می‌دهد و در سال ۱۳۹۵ نیز در همین سازمان نخستین نمایشگاه ساز خود را با  نمایش ساز تنبک برگزار کرد.

نمایشگاه سازخانه  ۲۸ دی ماه آغاز شد و به مدت یک هفته از ساعت ۱۰ تا ۱۷ در گالری کاخ سعدآباد برای بازدید علاقه‌مندان ادامه دارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->