مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس استان البرز فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد + جزئیات عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا
سرخط خبرها

آنفلوآنزا در بهمن‌ماه افزایش می‌یابد؟

  • کد خبر: ۲۰۷۳۷۸
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۵
آنفلوآنزا در بهمن‌ماه افزایش می‌یابد؟
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: مطابق هر سال، معمولا در بهمن ماه ممکن است پیک کوچکی از آنفلوآنزا را داشته باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر شهنام عرشی درباره آخرین وضعیت بیماری‌های تنفسی در کشور، شیوع این بیماری‌ها در تابستان امسال را مورد اشاره قرار داد و گفت: در آن مقطع زمانی مقداری از موارد بیماری‌های تنفسی به دلیل کرونا و سویه‌های جدید آن بود و معمولا انتظار آن است که درپاییز و زمستان درگیر سویه‌های آنفلوآنزا باشیم و موارد این بیماری شدت بیشتری داشته باشد.

افزایش موارد آنفلوآنزا در روز‌های اخیر

وی با بیان اینکه معمولا موارد آنفلوآنزا در اواسط آبان شروع شده و در آذرماه به پیک می‌رسد و پس از آن نیز به تدریج کاهش می‌یابد، افزود: همچنین معمولا در بهمن ماه نیز ممکن است پیک کوچکی از آنفلوآنزا را داشته باشیم. امسال نیز همانطور که پیش‌بینی می‌شد بروز موارد آنفلوآنزا و سرماخوردگی‌ها چند هفته‌ای زودتر شروع شد و نیمه اول آذر ماه به حداکثر خود رسید و به تدریج هم از میزان بروز موارد کاسته شد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: البته در هفته‌های اخیر شاهد این هستیم که مقداری موارد بروز سرماخوردگی و آنفلوآنزا افزایش یافته است که بخشی از آن نیز به دلیل تغییرات هوا و کاهش دماست و مقداری هم مربوط به پیک دوم آنفلوآنزاست که البته معمولا انتظار است میزان بروز آن کم باشد.

وی گفت: بنابراین در مجموع آنفلوآنزا معمولا دو پیک دارد؛ یکی آذر ماه به اوج خود می‌رسد و دیگری هم در بهمن ماه تقریبا مقداری افزایش موارد را داریم. در روز‌های اخیر نیز سرماخوردگی‌ها بیشتر شده و مقداری نیز آنفلوآنزا افزایش موارد داشته است.

سهم حدود ۱۲ درصدی آنفلوآنزا از سرماخوردگی‌های سرپایی

به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در حال حاضر آنفلوآنزا حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد موارد سرماخوردگی‌های سرپایی را تشکیل می‌دهد و کرونا هم کمتر از دو درصد سرماخوردگی‌ها را تشکیل می‌دهد.

آمار پایین کرونا در کشور

وی تاکید کرد: در حال حاضر بروز موارد کرونا پایین است و تقریبا در اغلب نقاط جهان همین طور است؛ چراکه با سویه‌های مختلف در گردش، در تابستان همه‌گیری را در اکثر نقاط جهان داشتیم و همین موضوع یک ایمنی نسبی را نسبت به بیماری ایجاد می‌کند. در مجموع سویه‌های در گردش فعلی، علایم خفیف‌تری ایجاد می‌کنند و بنابراین افراد با علایم سرماخوردگی خفیف یا به پزشک مراجعه نمی‌کنند یا اگر مراجعه کنند هم تست نمی‌دهند و بنابراین طبیعتا در آمار بروز کرونا ثبت نمی‌شوند.

رصد بیماری‌های تنفسی در کشور

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به رصد و دیده‌وری دقیق بیماری‌های تنفسی و از جمله کرونا در کشور، گفت: ماهانه صد‌ها مورد سرماخوردگی را در سراسر کشور به صورت منظم در آزمایشگاه‌های مرجع آزمایش می‌کنیم و آمار‌های مرتبط در سایت‌های مورد نظر سازمان بهداشت جهانی وارد می‌شود؛ کاری که همه کشور‌ها انجام می‌دهند.

سویه JN ۱ کرونا به ایران رسیده است؟

وی درباره سویه JN ۱ کرونا نیز گفت: این سویه ماه‌هاست که در کشور‌های اروپایی شایع بوده و اکنون هم بیش از ۶۰ درصد موارد را تشکیل می‌دهد. JN ۱ سویه‌ای است که گسترش سریعی دارد و البته در افرادی که در ماه‌های اخیر مبتلا شده‌اند، انتظار نداریم که مجددا و به این زودی مبتلا شوند. در مجموع علایم این سویه خفیف بوده و مورد خاصی را ایجاد نمی‌کند.

عرشی درباره شناسایی سویه JN ۱ در ایران نیز گفت: هر سویه‌ای که در کشور‌های اروپایی باشد، بعد از چند هفته در سایر کشور‌های اطراف هم شایع می‌شود. قاعدتا در کشور ما نیز مانند سایر کشورها، در حال حاضر انواع و اقسام سویه‌های کرونا وجود دارد و این سویه را نیز ممکن است داشته باشیم، ولی از آنجا که تعداد موارد کم است t طبیعتا ممکن است در آزمایشگاه‌های منطقه‌ای خود را نشان ندهد و شناسایی نشود.

وی همچنین در ادامه صحبت‌هایش درباره تزریق واکسن آنفلوآنزا با توجه به عبور از زمان طلایی تزریق آن، گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا در نیمه دوم شهریور ماه است. طبیعتا وقتی به ماه‌های آخر سال نزدیک می‌شویم، گروه‌های هدف، سه - چهار ماه در معرض خطر بوده‌اند؛ بنابراین اگر افرادی هستند که مطمئن هستند آنفلوآنزا نگرفتند و پرخطر هم هستند، فصل زمستان و حتی در ماه دی و بهمن هم می‌توانند واکسن را تزریق کنند.

عرشی افزود: در مورد کرونا نیز برای امسال توصیه کرده بودیم که گروه‌های پرخطر و سنین بالای ۶۰ سال یک دوز را تزریق کنند؛ در مجموع دستورالعمل کشوری واکسیناسیون کرونا در قوت خود باقی است.

افراد دارای علائم سرماخوردگی در خانه بمانند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پایان صحبت‌هایش توصیه کرد: افراد دچار سرماخوردگی حتما دو - سه روز در خانه بمانند و استراحت کنند تا به این ترتیب هم به بهبود حال خود کمک کنند و هم از انتقال بیماری به سایرین جلوگیری کنند. همچنین توصیه می‌شود که مبتلایان حتما از ماسک استفاده کنند. در صورت ابتلای کودکان و افراد سنین مدرسه و بروز علایم سرماخوردگی در آنها، این کودکان هم حتما در خانه استراحت کنند تا از شیوع بیماری‌های مشابه در کودکان در مدارس و همچنین مهدکودک‌ها جلوگیری شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->