خبرها حاکی از آن است که سرانه مصرف لبنیات به خاطر گرانی آن به شدت کاهش یافته است و در حال حاضر ۴۰ درصد جامعه خراسان رضوی مصرف لبنیات کمتر از حد استاندارد دارند برای همین سراغ یکی از مسئولان رفتیم و با او مصاحبهای کردیم که محتوای این مصاحبه را پیشاپیش تکذیب میکنیم:
آیا راهکاری برای مشکل کاهش شدید سرانه مصرف لبنیات دارید یا خیر؟
قبل از اینکه به سؤالات شما جواب بدم خودم یه سؤال ازتون دارم. شما خبرنگارها چرا تشکرکردن بلد نیستین. فقط انتقاد میکنین؟
وقتی مصرف لبنیات که یک نیاز اساسی است به خاطر گرون بودنش کم شده چرا باید تشکر کنیم؟
چون فقط مواد غذایی مفید مثل شیر و گوشت و میوه گرون نشدن. بلکه مواد غذایی مضر مثل چیپس و پفک و روغنهای پالم دار هم گرون شدن و مصرف اونها هم کم شده. چرا بابت کاهش مصرف اونها یک تشکر خشک و خالی از من نکردین.
دست شما مرسی.
قربونت درد نکنه.
حالا بگید آیا راهکاری برای کنترل قیمت لبنیات دارید؟
بله. ما کلی کار کارشناسی انجام دادیم و برای کاهش تقاضای شیر قرار شد هر بخش از کتاب علوم تجربی مدارس که در مورد فواید شیر بود سال تحصیلی آینده حذف شود تا بخشی از تقاضای خرید شیر کم شود. پیش بینی میکنیم با این کارمان تقاضای شیر در حد ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کند.
به نظر شما آیا حذف فواید لبنیات از کتابهای درسی کمکی به کنترل قیمت شیر خواهد کرد؟ هیچ راهکار مفیدتری به ذهنتون نرسید؟
راهکار مفیدتر اینکه من به گاوداریهای مختلف رفتم و با گاوهای اونجا صحبت کردم و خواهش کردم که سعی کنند بیشتر شیر تولید کنن.
ببخشید، ولی فکر نکنم با خواهش کردن از گاو بشه تولید شیر رو افزایش داد.
اتفاقا من هم بعد از چند جلسه که با گاوها صحبت کردم فهمیدم که این گاوها اندازه یک گوساله هم نمیفهمند؛ لذا به جای خواهش از گاوها، آنها را تهدید کردم و گفتم هر گاوی را که شیر ندهد از گاوداری یک راست به کشتارگاه میفرستیم.
تأثیری هم داشت؟
بله. چند تا گاو نر هم به خاطر تهدیدات ما شروع به شیرآوری کردند.
واقعا؟
نه بابا! شوخی کردم. من در حوزه پرورش دام مطالعاتی دارم که هر کسی اون اطلاعات رو نداره. مثلا با همین مطالعات الان اطلاع موثق دارم که گاوهای نر قابلیت شیردهی ندارند.
پس من مزاحم مطالعات شما نمیشم. ممنون از وقتی که گذاشتید.