فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

برگزیدگان چهل و دومین جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند+جزئیات

  • کد خبر: ۲۰۹۶۵۲
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۵
برگزیدگان چهل و دومین جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند+جزئیات
 چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با تجلیل از ۹۰ هنرمند در بخش‌های مختلف نمایش صحنه‌ای و خیابانی به کار خود پایان داد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیین اختتامیه چهل و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنواره با حضور هنرمندان و مسئولان تئاتر کشور شامگاه پنجشنبه -۱۲ بهمن- با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کاظم نظری مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ، مهدی حامد سقاییان دبیر چهل و دومین جشنواره تئاتر فجر و جمعی از هنرمندان و پیشکسوتان تئاتر در تالار وحدت تهران برگزار شد.

ایرنا نوشت: چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر دارای ۱۲ بخش فعال است که پنج بخش جدید در این میان به چشم می‌خورد؛ بخش‌هایی که یا پیشتر نبوده و یا کمتر دیده شده‌اند. مسابقه تئاتر ایران، دانشجویی، بین‌الملل، غزه، هویت ملی، نمایش تلویزیونی، فراگیر، نمایشنامه‌نویسی و کارگاه‌های آموزشی از بخش‌های جشنواره تئاتر فجر ۱۴۰۲ است.

بخش‌های دانشجویی، تئاتر تلویزیونی، هویت ملی غزه و فراگیر برای نخستین بار است که در جشنواره تئاتر فجر برگزار می‌شود.

در ابتدای مراسم یاد و خاطره هنرمندان درگذشته تئاتر در یک سال گذشته همچون اسماعیل سلطانیان، آتیلا پسیانی، فردوس کاویانی، بیتا فرهی، شهرام عبدلی، آرش میراحمدی، پروانه معصومی، حسام محمودی، الهام شکیب و حسن همتی گرامی داشته شد.

هوشنگ توکلی، اکبر عبدی، پرویز فلاحی‌پور، اتابک نادری، حمید ابراهیمی، اسماعیل خلج، آتش تقی‌پور، قاسم زارع، حمید نیلی، ناصر آقایی، ناصر آویژه، و همچنین داوران بخش‌های مختلف جشنواره در این مراسم حضور دارند.

در این مراسم تعداد ۱۶۰ نامزد منتخب بخش‌های مختلف حضور دارند که ۹۰ هنرمند برگزیده روی صحنه می‌روند.

همراهی پیشکسوتان باعث انتقال تجربه است

جهانگیر الماسی بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما در این مراسم گفت: انجمن پیشکسوتان در همه هنرهای تئاتر، تجسمی، سینما و... تشکیل شده است. دانش، سلیقه و درک از هنر، همچنان در این بزرگواران متجلی است.

وی اظهار داشت: از معاون محترم فرهنگی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (محمود سالاری) درخواست می‌کنم اگر امکان دارد سال آینده همپای قضاوت منتخابان داوری، نمایندگانی از انجمن پیشکسوتان هم آثار را قضاوت کنند.این همراهی پیشکسوتان با جوانان باعث انتقال تجربه خواهد بود و ارزش جایزه هم بیشتر خواهد شد.

تقدیر از پیشکسوتان و مسئولان استانی

در بخش اول از فرشید فلاح مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان، حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، محمد حسین‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، سید محمدحسین بلاغی مبین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی و یعقوب هوشیار شهردار تبریز بابت همراهی و همکاری در برگزاری جشنواره تئاتر منطقه‌ای تقدیر شد.

معرفی برگزیدگان دو بخش هویت ملی و غزه 

در بخش هویت ملی، لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایش خیابانی «شجاع دل» به کارگردانی سعید بادینی از  سیستان و بلوچستان (زاهدان) اهدا شد. 

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار، جایزه نقدی و عنوان برگزیده، به رضا حسینی برای کارگردانی نمایش صحنه‌ای «مرغ سحر» از  خراسان رضوی (مشهد) تعلق گرفت. 

در بخش غزه، لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایش «عروس فلسطین» به کارگردانی مصطفی بوعَذار از خوزستان (اهواز) رسید. 

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار، جایزه نقدی و عنوان برگزیده، به علی اکباتانی برای کارگردانی نمایش «تمام» از دانشگاه هنر اهدا شد.

معرفی برگزیدگان بخش دانشجویی 

سپس نوبت به معرفی آثار و هنرمندان برتر بخش دانشجویی در شاخه‌های مختلف رسید. 

طراحی لباس:

لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایش «بچه» با طراحی رویا فضلی و نمایش «قیقاج» با طراحی راحله سرافرازی و شهرزاد آزادنام اهدا شد.

موسیقی:

لوح تقدیر و جایزه نقدی به گروه موسیقی نمایش «بُندار بیدخش» (سامان شکیبا) و گروه موسیقی نمایش «مرثیه‌ای برای یک مرد مرده» (امیر اردلان) تعلق گرفت. 

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به علی خاتمی برای موسیقی نمایش «استرالیا» اهدا شد.

طراحی نور:

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به پدرام رضوانی و علی اکباتانی برای طراحی نور نمایش «تمام» اهدا شد.

طراحی صحنه:

لوح تقدیر و جایزه نقدی به کیانوش ایازی برای طراحی صحنه نمایش «مرثیه‌ای برای یک مرد مرده» رسید. 

نمایشنامه‌نویسی: 

لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمد یحیی‌آبادی، نویسنده نمایش «کارنان» رسید.

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به رسول حق‌جو، نویسنده نمایش «مرثیه‌ای برای یک مرد مرده» اهدا شد.

بازیگری زن:

لوح تقدیر و جایزه نقدی به شبنم صمدی برای بازی در نمایش «دل‌قک» و لوح تقدیر و جایزه نقدی  آرزو کریمی زند برای بازی در نمایش «مرثیه ای برای یک مرد مرده» تعلق گرفت. 

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به حسنا قبادی برای بازی در نمایش «استرالیا» اهدا شد.

بازیگری مرد:

لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمدرضا فرزام برای بازی در  نمایش «مرثیه‌ای برای یک مرد مرده» و لوح تقدیر و جایزه نقدی به بهزاد حاجی‌زاده برای بازی در نمایش «خون» و لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمد یحیی‌آبادی  برای بازی در نمایش «کارنان» اهدا شد.

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سجاد تابش برای بازی در نمایش «بیرون پشت در» رسید. 

کارگردانی:

لوح تقدیر و جایزه نقدی به کیانوش ایازی برای کارگردانی نمایش «مرثیه‌ای برای یک مرد مرده» اهدا شد.

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به حسنا قبادی برای کارگردانی نمایش استرالیا تعلق گرفت. 

در مسابقه تئاتر ایران

لوح تقدیر و جایزه نقدی به مجید رحمتی رسید.

لوح تقدیر و جایزه نقدی به حسین اسدی برای نمایش کهته از خواف تقدیم شد.

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به کوروش شاهونه برای نمایش هیدن اهدا شد.

بخش جایزه ویژه

در مسابقه تئاتر دانشجویی این بخش تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به گروه نمایش بیرون پشت در به کارگردانی پرهام خاکزاد رسید.

در مسابقه تئاتر ایران این بخش تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی نیز به گروه نمایش بیهوده به کارگردانی یاسین رضوانی از گرگان اهدا شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->