به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا حیدری رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در هشتاد و هفتمین صحن علنی این شورا افزود: یک قرن از زمان وقوع آخرین اپیدمی جهانی میگذرد. در جریان همهگیری آنفولانزای اسپانیایی حدود یک قرن پیش یک چهارم جمعیت اروپا و حدود ۲.۵ میلیون ایرانی جان باختند. در آن دوران نیز برای مقابله با اپیدمی تجربیات ارزشمندی وجود داشت که باید امروز از همان تجربیات استفاده کرد.وی ادامه داد: همچنین با شیوع وبا در ایران در دوره قاجار، امیرکبیر مرزها را قرنطینه کرد. اینها تجربیات ۱۰۰ ساله است و تا دیرنشده باید از همین تجربیات استفاده کنیم. چینیها نیز برای مقابله با شیوع بیماری کرونا در زمان فعلی از تجربه قرنطینه استفاده کردند.
رییس شورای شهر مشهد گفت: با شیوع ویروس کووید ۱۹ و از همان ابتدای کار شهرداری و شورای شهر مشهد به این موضوع ورود کردند. در ابتدا ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب و برای پیشگیری از شیوع بیماری در اختیار شهرداری مشهد قرار گرفت و ۵۰ میلیارد ریال نیز مصوب شد و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفت.
وی افزود: همچنین در حوزه خدمات شهری برای مقابله با کرونا اقدامات خوبی نظیر ضدعفونی معابر و سطح شهر و تولید ماسک صورت گرفته است.
حیدری به پیشگامی شهرداری مشهد برای تعطیلی این شهر اشاره و بیان کرد: استاندار خراسان رضوی هم ورود خوبی به این موضوع دارد و کار به صورت جدی پیگیری میشود. در این شرایط باید مدیران عالی استان متناسب با شرایط تصمیمگیری کنند.
وی ادامه داد: در مقایسه با ۷۲ ساعت گذشته آمار مبتلایان و فوتیهای کرومنا در مشهد افزایش یافته است لذا نگرانی در این زمینه جدی بوده و باید متناسب با شرایط فعلی تصمیمگیری شود.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: در خصوص قرنطینه خانگی و در خانه ماندن نیز اطلاعرسانی خوبی در سطح این کلانشهر صورت گرفت، اما برخی از شهروندان نسبت به این مهم بیتوجه هستند لذا باید ابزارهای قدرت و حاکمیتی به کمک آیند. این خواست عمومی مردم است.
وی افزود: جدا از دغدغه مدیریت شهری مشهد و استاندار خراسان رضوی، وزارت کشور و دولت باید به مدیریت عالی استان و مدیریت شهری مشهد تفویض اختیار کنند تا بتوان تصمیمگیری نمود. در فضای جنگ بیولوژیک باید فرمانده در میدان باشد نه اینکه برای هر اقدامی اجازه بگیرد. وظیفه ما مطالبهگری و رساندن پیام مردم به گوش مسوولان است. افراد در ردههای بالای مسوولیت نیز باید تبعات تصمیمات خود را بپذیرند.
حیدری بر لزوم قطع زنجیره انتقال ویروس عامل بیماری کرونا تاکید و بیان کرد: این امر تنها از طریق کاهش رفت و آمدهای مردم، ماندن شهروندان در منزل و رعایت جدی نکات بهداشتی میسر است.
وی ادامه داد: مدیریت این وضعیت با "خواهشدرمانی" ممکن نیست. دیروز در بلوار وکیلآباد مشهد شاهد ترافیک بودیم و هنوز در پاساژهای تجاری این شهر جمعیت بدون ملاحظات بهداشتی حرکت میکند.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: حمل و نقل عمومی نیز باید محدود، ورود اتباع خارجی در مرزهای زمینی و هوایی متوقف و شرایط قرنطیه در مرز ایجاد شود. همچنین ورودی و خروجی مشهد از مبدا کنترل و خودروها از همان ابتدای حوزه استحفاظی استان خراسان رضوی برگردانده شوند. فعالیت اصناف و مراکز تجاری غیرضروری و نیز مراکز جاذب جمعیت هم باید متوقف شود.
وی در ادامه از اقدامات تولیت آستان قدس رضوی در خصوص حرم مطهر رضوی قدردانی و بیان کرد: هویت همه ما به آستان قدس رضوی برمیگردد، همه خود را خادم مردم و زائر امام رضا (ع) میدانیم. تولیت آستان قدس رضوی برخوردی عالمانه و کارشناسی در خصوص مقابله با بیماری کرونا در حوزه حرم مطهر داشتند.
حیدری افزود: اگر مردم متوجه شوند امکان تشرف به حرم رضوی را ندارند حتما سفرهای خود را متوقف خواهند کرد. مردم حامی تصمیمات در موضوع کرونا هستند.
وی ادامه داد: خدمات جاری امور شهری نظیر جمعآوری زباله در حال انجام است، ولی مردم نیز باید برای حفظ سلامتی پاکبانان همکاری و کمتر زباله تولید کنند. شهرداری مشهد هم ظرفیتها و امکانات بهداشتی را در این خصوص پشتیبانی کند. همچنین شهردار باید برای توقف پروژههای عمرانی تدابیر لازم را بیاندیشد. در حوزه استقبال از بهار نیز به همین میزان که کار شده کفایت میکند.
رییس شورای شهر مشهد همچنین از شهروندان نیکوکار بخاطر اقداماتشان در جلوگیری از انتشار ویروس کرونا تشکر و بیان کرد: مردم در این خصوص سنگ تمام گذاشتند و پویشی نیز از سوی مدیریت شهری و گروههای مردمنهاد برای حمایت از اقشار آسیبپذیر در حال فعال شدن است.
شهروندان قرنطینه خانگی را در حساسترین هفته کرونایی پیش گیرند
محمدرضا کلایی شهردار مشهد نیز با اعلام این خبر افزود:بهتر است شهروندان در حساسترین هفته پیش رو در خصوص شیوع کرونا قرنطینه خانگی را پیش گیرند.
وی افزود: جامعه پزشکی ۷ درخواست کوتاه از همه متولیان حوزه پیشگیری از شیوع کرونا داشتند که افزایش آگاهی بخشی عمومی، کنترل جدی عبور و مرور، کنترل مبادی ورودی از جمله ان است.
وی ادامه داد: جلوگیری از درج آگهی در فضای مجازی برای اجاره سوئیت و آپارتمان در مشهد، تعطیلی ادارات و یا حداقل کردن حضور کارکنان و جلوگیری از ایجاد تجمعات مردمی از دیگر موارد مورد اشاره جامعه پزشکی است.
وی افزود: دورکاری ۱۰۰ درصدی از روز دوشنبه در بدنه شهرداری در حوزه بخشهای غیر اجرایی از دیگر مواردی است که میتواند مورد بررسی قرار گیرد.
مردم مشهد با قرنطینه خانگی بخشی از بار تصمیم نگرفتن حاکمیت در این باره را بر دوش بگیرند.
نوروزی یکی از اعضای شورای شهر در ادامه صحبتهای شهردار مشهد گفت: موضع شورا مشخصا تقدیر و تشکر از جامعه پزشکی است ضمن اعلام حمایت از جامعه پزشکی اجرای خواسته پزشکان را از استانداری و دولت تقاضا داریم.
اعضای شورای شهر در این جلسه در بررسی مهمترین دستور کار با توقف فعالیت مترو در مشهد از فردا ۲۵ اسفند لغایت ۵ فروردین موافقت کردند.
همچنین در خصوص فعالیت ناوگان اتوبوسرانی مقرر گردید؛فعالیت این ناوگان از دوشنبه ۲۶ اسفند لغایت چهارشنبه۲۸ اسفند در ساعات ۶ونیم تا ۸ و نیم صبح و در عصر ۱۶ الی ۱۸:۳۰ تداوم داشته و از ۲۹ اسفند لغایت ۵ فروردین به طور کامل متوقف شود.
همچنین در این جلسه بودجه سال ۱۳۹۹ شهرداری مشهد، اعمال ماده ۹ قانون نحوه خرید و تملک اراضی و املاک برای اجرای برنامههای عمومی، عمرانی و نظامی در منطقه ثامن، اقدامات حمایتی به منظور کاهش پیامدهای اجتماعی اقتصادی ناشی از کرونا به تصویب رسید.
شهرداری ۲۰۰۰ دوچرخه برای مشهد میخرد
شورای شهر مشهد همچنین با تصویب لایحهای به شهرداری مجوز داد نسبت به انعقاد قرار داد در خصوص تامين ۲۰۰۰ دستگاه دوچرخه و لوازم يدکی به ميزان ۲۰۰ دستگاه اقدام کند.
در جلسه امروز همچنین تعیین تکلیف فی مابین شهرداری مشهد و بانک تجارت،واگذاری یک قطعه زمین به منظور احداث فضای فرهنگی، موسسه فرهنگی هنری خردسرای فردوسی و اصلاح قرارداد مشارکت و واگذاری بخشی از سهم الشرکه شهرداری مشهد در پروژه مشارکتی شاملو تصویب شد.