به گزارش شهرآرانیوز چندی پیش یکی از دوستان خانوادگی مان از نگرانی اش برای تصمیمی که برادرش گرفته است صحبت میکرد، تصمیم جدایی به خاطر موضوعی به ظاهر ساده و پیش پاافتاده. میگفت یکی از عادتهای خانم برادرش برای اینکه در جمع خانواده صحبتی داشته باشد، گفتن و خندیدن درباره کارهایی بوده که برادرش در موقعیتهای مختلف انجام میداده است.
آخرین اتفاق هم تعریف کردن میان وعده خوردن برادرش پشت در خانه بوده که جرقه نهایی را زده است. ماجرا از این قرار بوده که این زوج باهم برای انجام دادن کارهای اداری به خارج از منزل میروند. در راه برگشت یک کوچه مانده به خانه، خانم میگوید من میخواهم از آموزشگاه زبان سر کوچه سؤالی بپرسم و به همسرش میگوید: شما به منزل برو من خودم برمی گردم. آقا هم میگوید: منتظرت میمانم، ولی گویا گرسنه اش میشود و به سمت سوپری میرود تا خوراکی برای خودش بخرد.
از آنجا که کار خانمش هم زمان چندانی نمیبرد، در راه برگشت او را در حال کیک و شیر خوردن میبیند. آقای همسر هم که شوخ طبع بوده تا چشمش به خانم افتاده، پشتش را میکند و بامزه بازی درمی آورد، گویی او را ندیده است. همین ماجرا ابتدا موضوعی برای دل خوری خانم میشود و بعد از آن هم با اینکه بین خودشان حل و فصل میشود، انگار همچنان به دلش میماند و یک روز با شوخی و خنده در جمع خانواده مطرحش میکند.
مطرح کردنی که در ظاهر اشاره به بانمک بودن کارهای همسرش داشته، اما در لایههای زیرین بیان دوباره گلایه بوده است. حالا این دوست خانوادگی میگفت برادرم پایش را توی یک کفش کرده است که باید از همسرش جدا شود. دلیلی هم که برای این تصمیمش میآورد توجه نداشتن همسرش به گفتن مسائلی است که او دوست ندارد در جمع مطرح شود. همین اتفاق، پرسشهای زیادی برایم به وجود آورد.
اینکه به واقع همسران درباره چه موضوعاتی نباید با دیگران صحبت کنند. باید و نبایدهای حریم خصوصی همسران چیست و حد و حدود احترام گذاشتن به این حریم خصوصی تا کجاست؟ موضوع مهمی که تکتم مغفرتی، مشاور خانواده و مدرس دانشگاه بیشتر درباره آن توضیح میدهد.
زندگی مشترک از ابتدا که بنا میشود با توجه به شرایطی که دارد، حریم خصوصی هم دارد که پا گذاشتن به آن فقط برای دو نفر مجاز است. زن و مرد. خیلی از زوجها به اشتباه فکر میکنند تعریف کردن شوخ طبعیها یا ولخرجیها یا توجه داشتن به نظافت و کارهایی شبیه اینها در جمع، به نوعی وجهه دادن به زن یا مرد است، درحالی که این طور نیست.
برای نمونه مردی که از نوجوانی مدیریت مالی نداشته است، وقتی خانمش از ولخرجیهای او در جمع خانواده صحبت میکند جز احساس بد و بزرگ نمایی نقطه ضعفش، نکته مثبت دیگری از این صحبت دریافت نمیکند؛ بنابراین یکی از لازمههای هر زندگی مشترکی صحبت کردن درباره حد و حدود حریم خصوصی است. اینکه زوجها در ابتدا برای یکدیگر مشخص کنند پیش چه کسانی، درباره چه موضوعاتی صحبت کنند یا نکنند.
اگر زوجها به حفظ ارتباط خود با همسرشان علاقه دارند باید بدانند که چه حرفهایی را بهتر است خارج از جمع خصوصی نگویند تا از بروز مشکلات و ناراحتیهای بعدی جلوگیری شود. در ادامه به جنبههای مختلف زندگی که میتواند هرکدامش حریم خصوصی برای یکی از زوجها باشد اشاره میکنیم.
اگر در رابطه تان با همسر مشکلاتی دارید، بهتر است این مسئله را باهم و فقط خصوصی بررسی و حل کنید. به دیگران از مشکلات خود نگویید، به ویژه اگر این موضوع درجه محرمانه بالا و شخصی دارد.
برخی جزئیات و اطلاعات شخصی درباره همسرتان که او آنها را فقط با شما درمیان گذاشته است باید برای همیشه محرمانه باقی بماند. برای نمونه اطلاعاتی درباره مسائل خانوادگی، چه خانواده اصلی و چه خویشاوندان، مسائل پزشکی و مشکلات جسمی از این دسته اند. از طرفی باید بکوشید محرمانگی موضوعات را همیشه حفظ کنید و این طور نباشد که وقتی از تب و تاب اول زندگی دور شدید یا مشکلی پیش آمد، این اطلاعات را دست آویزی برای نجات خود بدانید.
در زمان گفتگو با همسرتان چه در ارتباطهای تلفنی و در حضور دیگران و چه در جمعهای حضوری، از توهین یا انتقاد بی پایه پرهیز کنید. این احترام به همسرتان، به تقویت رابطه تان هم کمک میکند.
اگر همسرتان از قبل تذکر داده است که مایل نیست در گفتگوهای تلفنی که در حضور همکاران یا آشنایان با او دارید مسائلی درباره او مطرح شود احترام به این درخواستش را بشناسید و جدی بگیرید. به نیازها و تمایلات همسرتان توجه کنید.
مسائل مالی و خصوصی خانواده، برای نمونه وضعیت مالی خودتان و همسرتان، بدهیها و سرمایه گذاریها و ... را برای دیگران فاش نکنید. پاسداری از این اطلاعات میتواند روحیه امانت داری و اعتماد درون خانواده را تقویت کند.
اطلاعات شخصی درباره مشکلات جسمانی همسرتان هم ممکن است به حوزه حریم خصوصی تعلق داشته باشند. اگر همسرتان نمیخواهد کسی بداند که با یک مشکل جسمانی روبه روست شماهم باید به این درخواست او احترام بگذارید.
اگر همسرتان یا خانواده اش با اعتقادات دینی خاصی سر و کار دارند و نمیخواهند این موضوع برای دیگران فاش شود به آنها احترام بگذارید. هرکسی در اعتقادات دینی اش به شیوهای آرامش مییابد، یکی با رفتن به زیارتگاهها و دیگری با برگزاری مراسم مذهبی مختلف، بنابراین ضروری است به این جنبه هم باتوجه به درخواست همسرتان احترام بگذارید.
مسائلی مانند مشکلات خانوادگی حساس مانند ازدواجهای متعدد پدر خانواده یا جدایی دختر خانواده، گرفتاریهای مالی و پیامدهای بعدی که داشته است، اختلاف بین اعضای خانواده همسرتان و تضادها در خانواده اش ممکن است جزو حریم خصوصی او باشد که از شما درخواست کند درباره آنها در جمعی غیر از خانواده اش صحبت نکنید. در صورت نیاز به گفتگو درباره این مسائل با دیگران، ابتدا رضایت همسرتان را جلب کنید.
مسائل جنسی هم معمولا جزو موضوعاتی هستند که به طور کامل به حریم خصوصی زوجها مربوط میشود. عادتهای رفتاری دراین باره، تمایلات، مشکلات و هر چیز دیگری فقط به زوجین و در صورت نیاز به پزشک و مشاور مربوط میشود. همه درخواستهای شخصی در این زمینه باید به احترام همسرتان محفوظ بماند.
از انتقادهای نادرست یا ناعادلانه به همسرتان در گفتگو با دیگران پرهیز کنید. این نوع انتقادها میتوانند رابطه تان را تضعیف کنند.
در صورتی که همسرتان به شما اخبار بدی را اعلام کرده و خواسته تا آن را محرمانه نگه دارید، از اطلاع رسانی این اخبار به دیگران خودداری کنید. بی توجهی به این درخواست میتواند زندگی فردی یا خانوادگی او را مختل کند.
تاریخهای مهمی مانند سالگرد ازدواج یا تاریخ تولد همسرتان هم ممکن است جزو حریم خصوصی باشند. اگر همسرتان نمیخواهد این تاریخها در نظر دیگران فاش شوند به او احترام بگذارید. شاید چنین موضوعاتی جدی به نظر نرسند، ولی هر فردی با توجه به جایگاه اجتماعی و شغلی و خانوادگی ملاحظاتی برای خود دارد.
به تغییرات شخصیتی یا جسمی همسرتان هم احترام بگذارید و این موضوعات را نه از منظر تعریف و نه بدگویی برای دیگران بازگو نکنید. هر فردی با توجه به شرایطی که دارد در برههای از زمان وزنش، خلقش و به طور کلی ظاهر و شخصیتش تغییر میکند. سعی کنید اگر این تغییرات مثبت است او را همراهی و تشویق کنید.
برخی مسائل مربوط به فرزندانتان و تربیت آنها هم ممکن است نیاز به محفوظ شدن در حریم خصوصی خانواده داشته باشد. از بحث درباره تصمیمات مرتبط با فرزندانتان، با دیگران پرهیز کنید. به ویژه درخصوص تصمیمهایی که زن یا مرد برای متقاعد کردن دیگری وقت و انرژی صرف کرده و به سختی به نتیجه دل خواه رسیده است.
اگر همسرتان از گذشته اش، اسراری را برای شما فاش کرده است این اطلاعات را هرگز به دیگران نگویید و اعتمادش را سلب نکنید.
اگر مشکلاتی در رابطه تان وجود دارد به جای بحث درباره همسرتان با دیگران، سعی کنید به صورت مسئولانه و سازنده مشکلات را حل کنید.