به گزارش شهرآرانیوز، موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک در گزارشی میگوید که در سال ۲۰۲۳ کل هزینههای نظامی جهانی به ۲.۲ تریلیون دلار رسید که ۹ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است.
طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این موسسه بینالمللی دلایل اصلی این افزایش را جنگ مداوم اوکراین و تشدید روابط میان آمریکا و چین دانست.
در منطقه هند و اقیانوس آرام، تنشهای ژئوپلیتیکی بین دو ابرقدرت به طور فزایندهای کشورهای کلیدی منطقه را به سمت یا واشنگتن یا پکن سوق داده است و هر دو طرف آنچه را که میتوان به عنوان «آمادگی برای درگیری احتمالی» تلقی کرد، افزایش دادهاند.
در سراسر ایالات متحده و متحدانش از جمله استرالیا، ژاپن، کره جنوبی، تایوان و فیلیپین، کل بودجه نظامی حدود ۷.۴ درصد از حدود ۹۸۴ میلیارد دلار به بیش از ۱.۰۵ تریلیون دلار بین سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ افزایش یافت. فیلیپین تنها کشوری بود که هزینههای نظامی خود را در سال ۲۰۲۳ کاهش داد، گرچه این کشور آسیای جنوب شرقی همکاری خود را با ارتش ایالات متحده گسترش داده و نقش خود را در منطقه نیز در بحبوحه اختلافات فزاینده با چین بر سر دریای مورد مناقشه چین جنوبی افزایش داده است.
بیشترین افزایش در میان شرکای منطقهای ایالات متحده مربوط به تایوان است که بودجه نظامی خود را حدود ۳ میلیارد دلار یا به عبارتی ۲۰ درصد افزایش داده است.
«فنلا مکگرتی» کارشناس ارشد اقتصاد دفاعی در موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک طی یک کنفرانس مطبوعاتی برای گزارش تراز نظامی سال ۲۰۲۴ گفت: به طور کلی در ۱۰ سال گذشته در آسیا، ما شاهد افزایش هزینههای دفاعی بودهایم که در راستای رشد اقتصادی بوده است. اما در چند سال گذشته ما قطعا شاهد تاثیرگذاری عوامل استراتژیک و همچنین به رسمیت شناختن اینکه نیاز به هزینه بیشتر برای حفظ امنیت منطقهای و بهویژه مقابله با نفوذ چین وجود دارد، بودهایم.
از سوی دیگر، چین متحدانی را نظیر کره شمالی و روسیه پیدا کرده است؛ دو کشوری که به طور فزاینده نظم بینالمللی تحت رهبری غرب را زیر سوال بردهاند و همچنین سرمایهگذاریهای زیادی را در ارتش خود انجام دادهاند.
گزارش موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک نشان میدهد که هزینه نظامی ۲۱۹.۵ میلیارد دلاری چین ۴۳ درصد از کل هزینههای نظامی آسیا را در سال گذشته تشکیل میدهد. البته هزینههای نظامی کره شمالی در دسترس عموم نیست، اما آزمایشهای موشکی منظم این کشور حاکی از تمرکز بر تقویت قدرت نظامی آن است.
منبع: ایسنا