پلمب سالن زیبایی گران‌فروش در بولوار وکیل‌آباد مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ماجرای رانت ۴میلیارددلاری مونتاژکاران خودرو چه بود؟ حدود ۱۰ میلیون جوجه‌ریزی در فروردین ماه ۱۴۰۳ محقق شد چند خواسته مهم جامعه کارگری در هفته کار و کارگر | موضوع رفاهیات کارگری در مشکلات دیگر این قشر گم شده است متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه ۴۰ میلیون واریز کنند دو روی بازار سهام امروز | گزارش وضعیت بورس (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) گارانتی، هر روز شکننده‌تر از دیروز نان مردم و ایمان جامعه قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ادامه ریزش قیمت در بازار منتظر سود مرحله سوم سهام عدالت باشید | + زمان واریز خاندوزی خبر داد: پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون‌ضامن طی ۲ سال گذشته چرا مصرف برق کولر گازی بالاست؟ | قبض برق دومیلیون‌تومانی در صورت استفاده از کولر گازی آسیب سلامت روان در پی نبود امنیت شغلی بررسی فایل‌های اجاره ملک در مطهری شمالی مشهد | تجمع خانه‌های ویلایی در این منطقه + جدول (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ظرفیت یک میلیون دلاری صادرات فرش ماشینی ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند | اجرای مصوبه تعیین سقف ۴ سال برای قراردادهای موقت  افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (شنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) کمبود فصلی لوازم یدکی در بازار حباب سکه در اولین روز هفته، کاهشی یا افزایشی؟ (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) بازار سیاه لاستیک خودرو از بین می‌رود | تقاضا برای خرید کاهشی شد ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو | آخرین قیمت سمند، دنا، ساینا، شاهین و کوییک (شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز | بازار آرام گرفت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) برنامه وزارت صمت برای جهش در تولید خودرو سیگنال مثبت بانک مرکزی به بورس + جدول بورس تهران هشتمین بازار سهامی خاورمیانه شد! + نمودار
سرخط خبرها

فرزین: هدف بانک مرکزی تقویت حکمرانی ریال است

  • کد خبر: ۲۱۲۶۸۴
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۲
فرزین: هدف بانک مرکزی تقویت حکمرانی ریال است
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه هدف بانک مرکزی تقویت حکمرانی ریال است، گفت: باوجود تحریم‌ها اقتصاد باز در کشور داریم و سهم صادرات و واردات عدد بزرگی است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی در اختتامیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، در خصوص حکرمانی ارزی اظهارداشت: وقتی درباره ارز صحبت می‌کنیم، ارز و ریال دو روی یک سکه هستند. وقتی درباره حکمرانی ارزی صحبت میکنیم باید درباره حکمرانی ریال هم صحبت کنیم. طبیعی است که حکمرانی ارزی را اگر دنبال میکنیم بخاطر اهمیت حکمرانی ریال است.

وی با بیان اینکه هدف بانک مرکزی تقویت حکمرانی ریال است، گفت: باوجود تحریم‌ها اقتصاد باز در کشور داریم. سهم صادرات و واردات عدد بزرگی است؛ اقتصاد ما اقتصاد باز است و به همین دلیل نسبت به ارز حساس می‌شویم.

فرزین با بیان اینکه قبل از تحریم‌ها روال مراودات و مبادلات مالی مشخص بود، ولی تحریم‌ها باعث شد نقشه تجاری تغییر کند، تصریح کرد: با تحریم، تجارت ما با غرب به شرق رفت، ولی مراودات مالی به شرق نرفت؛ هنوز بیشتر شعب بانکی ما در غرب هستند؛ در انگلستان سه بانک داریم درحالی که تجارتی نداریم، ولی در چین با این حجم از تجارت، بانکی نداریم. در این زمینه دچار مشکل هستیم.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه نقل و انتقال ارزی هم با تحریم‌ها تغییراتی داشت که پر هزینه و سختتر شده است، افزود: برای اینکه حکمرانی ارزی کل را تقویت کنیم باید ابزار‌های لازم برای نقل و انتقالات ارزی کشور را تقویت کنیم.

او ضمن اشاره به اینکه باید سازوکار جدیدی را برای مراودات تجاری بعد تحریم‌ها تعیین می‌کردیم، گفت: حجم تجارت ما نزدیک به ۲۰۰ میلیارد بوده است. ولی هنوز نتوانستیم به اندازه‌ای که در غرب حضور تخصصی داشتیم در شرق هم باشیم.

فرزین گفت: از ابتدایی که ما به بانک‌مرکزی آمدیم این سیاست را در دستور کار قرار دادیم؛ نظام رسمی مالی در منطقه نداریم و انتقال این نظام دشوار است. بخش زیادی از نیرو‌ها و شعبمان در کشور‌هایی هستند که هیچ مراوده‌ای نداریم، کم کم باید حضورمان را کم کنیم در این کشورها.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به افزایش سهم کشور‌های شرقی در تجارت ادامه داد: باید بتوانیم در این حوزه حضور بسیار قوی تری داشته باشیم؛ نهادسازی کنیم و از آن هم استفاده کنیم. در بریکس پیشنهاد‌هایی برای روسیه داریم.

باید تحولات اقتصادی را در بریکس دنبال کنیم

به گفته فرزین؛ باید تحولات اقتصادی را در بریکس دنبال کنیم، حکمرانی ارزی بدون‌تعامل با دنیا امکان پذیر نیست و باید با شرق و شریک‌های تجاری روابط مالی را توسعه دهیم.

در تمام دنیا، بخش عمده‌ای از تجارت با کشور‌های همسایه است، ما هم باید با کشور‌های همسایه روابط تجاری و مالی را تقویت کنیم و این یکی از پیش نیاز‌های حکمرانی ارزی در کشور است.

وی در ادامه تاکید کرد: در کشور ما دائما کانال‌هایی نرخ سازی میکنند و هرچه زمان میگذرد تعداد این کانال‌ها افزایش می‌یابد و بعضا مرجعیت هم دارند، ولی امیدواریم مرجعیت ارز‌ها را به مرکز مبادله ارزی منتقل کنیم. هنوز با این فاصله داریم، ولی خسته نمی‌شویم و‌حتما دنبال میکنیم.

فرزین با اشاره به اینکه در کشور فضایی درست شده که هرچقدر بیشتر انتقاد کنی جذاب‌تر نشان میدهد، گفت: باید بتوانیم نقاط مثبت کشور را هم ببینیم، باید بتوانیم از دانش و توان تمام متخصص‌ها استفاده کنیم. در حوزه ارز، چون دائما درحال تهدید بودیم الان متخصصان خوبی در این حوزه داریم که تسلط بالایی دارند.

او با اشاره به اینکه همین الان ۵۰ شعبه خارج از کشور داریم، گفت: اینطور نیست که خودمان را محدود کرده باشیم بلکه دنبال توسعه روابط بین الملل هستیم و‌نمیخواهیم مرز بکشیم دور کشورمان.

رییس کل بانک مرکزی به حکمرانی ریال هم اشاره و تاکید کرد: جریانی در کشورمان شکل گرفته که دایما درحال تضعیف حکمرانی ریال است؛ نمیگویم به عمد، ولی بعضا تمام جوانب دیده نمی‌شود و‌مشکل ساز می‌شود. رمزارز‌ها براحتی میتوانند جایگزین پول ملی کشور بشوند، ولی در کشور ما بسیاری از وظایف اجتماعی و محدودیت‌ها به بانک‌ها تحمیل می‌شود و ریال تضعیف می‌شود و خیلی‌ها ترجیح میدهند با ارزی غیر از ریال مباذله کنند. نباید مبادله با ریال را پر هزینه کنیم.

وی با بیان اینکه کسانی که در سیاستگذاری هستند باید حواسشان به ریال باشد، گفت: حکمرانی ریال بسیار با اهمیت است. ریال افشور که مطرح کردیم اینطور است که بخشی از مبادلات با کشور‌های همسایه با ریال انجام شود؛ ما در بانک‌مرکزی مرزبان ریال هستیم؛ معضل ما ریال است نه دلار؛ باید روی ریال متمرکز شویم. ریال امروز جایگزین پیداکرده است؛ صنف‌ها از شمش، رمز ارز و دلار استفاده می‌کنند.

او تاکید کرد: خواهشم این است که در سیاستگذاری و برنامه ریزی‌ها به ریال توجه شود؛ اگر لازم است همایش یا کمیته‌ای تشکیل شود آماده ایم کمک کنیم تا به راهکاری برسیم که چکار کنیم ریال تضعیف نشود. باید چاره اندیشی انجام شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->