پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

فرزین: هدف بانک مرکزی تقویت حکمرانی ریال است

  • کد خبر: ۲۱۲۶۸۴
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۲
فرزین: هدف بانک مرکزی تقویت حکمرانی ریال است
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه هدف بانک مرکزی تقویت حکمرانی ریال است، گفت: باوجود تحریم‌ها اقتصاد باز در کشور داریم و سهم صادرات و واردات عدد بزرگی است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی در اختتامیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، در خصوص حکرمانی ارزی اظهارداشت: وقتی درباره ارز صحبت می‌کنیم، ارز و ریال دو روی یک سکه هستند. وقتی درباره حکمرانی ارزی صحبت میکنیم باید درباره حکمرانی ریال هم صحبت کنیم. طبیعی است که حکمرانی ارزی را اگر دنبال میکنیم بخاطر اهمیت حکمرانی ریال است.

وی با بیان اینکه هدف بانک مرکزی تقویت حکمرانی ریال است، گفت: باوجود تحریم‌ها اقتصاد باز در کشور داریم. سهم صادرات و واردات عدد بزرگی است؛ اقتصاد ما اقتصاد باز است و به همین دلیل نسبت به ارز حساس می‌شویم.

فرزین با بیان اینکه قبل از تحریم‌ها روال مراودات و مبادلات مالی مشخص بود، ولی تحریم‌ها باعث شد نقشه تجاری تغییر کند، تصریح کرد: با تحریم، تجارت ما با غرب به شرق رفت، ولی مراودات مالی به شرق نرفت؛ هنوز بیشتر شعب بانکی ما در غرب هستند؛ در انگلستان سه بانک داریم درحالی که تجارتی نداریم، ولی در چین با این حجم از تجارت، بانکی نداریم. در این زمینه دچار مشکل هستیم.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه نقل و انتقال ارزی هم با تحریم‌ها تغییراتی داشت که پر هزینه و سختتر شده است، افزود: برای اینکه حکمرانی ارزی کل را تقویت کنیم باید ابزار‌های لازم برای نقل و انتقالات ارزی کشور را تقویت کنیم.

او ضمن اشاره به اینکه باید سازوکار جدیدی را برای مراودات تجاری بعد تحریم‌ها تعیین می‌کردیم، گفت: حجم تجارت ما نزدیک به ۲۰۰ میلیارد بوده است. ولی هنوز نتوانستیم به اندازه‌ای که در غرب حضور تخصصی داشتیم در شرق هم باشیم.

فرزین گفت: از ابتدایی که ما به بانک‌مرکزی آمدیم این سیاست را در دستور کار قرار دادیم؛ نظام رسمی مالی در منطقه نداریم و انتقال این نظام دشوار است. بخش زیادی از نیرو‌ها و شعبمان در کشور‌هایی هستند که هیچ مراوده‌ای نداریم، کم کم باید حضورمان را کم کنیم در این کشورها.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به افزایش سهم کشور‌های شرقی در تجارت ادامه داد: باید بتوانیم در این حوزه حضور بسیار قوی تری داشته باشیم؛ نهادسازی کنیم و از آن هم استفاده کنیم. در بریکس پیشنهاد‌هایی برای روسیه داریم.

باید تحولات اقتصادی را در بریکس دنبال کنیم

به گفته فرزین؛ باید تحولات اقتصادی را در بریکس دنبال کنیم، حکمرانی ارزی بدون‌تعامل با دنیا امکان پذیر نیست و باید با شرق و شریک‌های تجاری روابط مالی را توسعه دهیم.

در تمام دنیا، بخش عمده‌ای از تجارت با کشور‌های همسایه است، ما هم باید با کشور‌های همسایه روابط تجاری و مالی را تقویت کنیم و این یکی از پیش نیاز‌های حکمرانی ارزی در کشور است.

وی در ادامه تاکید کرد: در کشور ما دائما کانال‌هایی نرخ سازی میکنند و هرچه زمان میگذرد تعداد این کانال‌ها افزایش می‌یابد و بعضا مرجعیت هم دارند، ولی امیدواریم مرجعیت ارز‌ها را به مرکز مبادله ارزی منتقل کنیم. هنوز با این فاصله داریم، ولی خسته نمی‌شویم و‌حتما دنبال میکنیم.

فرزین با اشاره به اینکه در کشور فضایی درست شده که هرچقدر بیشتر انتقاد کنی جذاب‌تر نشان میدهد، گفت: باید بتوانیم نقاط مثبت کشور را هم ببینیم، باید بتوانیم از دانش و توان تمام متخصص‌ها استفاده کنیم. در حوزه ارز، چون دائما درحال تهدید بودیم الان متخصصان خوبی در این حوزه داریم که تسلط بالایی دارند.

او با اشاره به اینکه همین الان ۵۰ شعبه خارج از کشور داریم، گفت: اینطور نیست که خودمان را محدود کرده باشیم بلکه دنبال توسعه روابط بین الملل هستیم و‌نمیخواهیم مرز بکشیم دور کشورمان.

رییس کل بانک مرکزی به حکمرانی ریال هم اشاره و تاکید کرد: جریانی در کشورمان شکل گرفته که دایما درحال تضعیف حکمرانی ریال است؛ نمیگویم به عمد، ولی بعضا تمام جوانب دیده نمی‌شود و‌مشکل ساز می‌شود. رمزارز‌ها براحتی میتوانند جایگزین پول ملی کشور بشوند، ولی در کشور ما بسیاری از وظایف اجتماعی و محدودیت‌ها به بانک‌ها تحمیل می‌شود و ریال تضعیف می‌شود و خیلی‌ها ترجیح میدهند با ارزی غیر از ریال مباذله کنند. نباید مبادله با ریال را پر هزینه کنیم.

وی با بیان اینکه کسانی که در سیاستگذاری هستند باید حواسشان به ریال باشد، گفت: حکمرانی ریال بسیار با اهمیت است. ریال افشور که مطرح کردیم اینطور است که بخشی از مبادلات با کشور‌های همسایه با ریال انجام شود؛ ما در بانک‌مرکزی مرزبان ریال هستیم؛ معضل ما ریال است نه دلار؛ باید روی ریال متمرکز شویم. ریال امروز جایگزین پیداکرده است؛ صنف‌ها از شمش، رمز ارز و دلار استفاده می‌کنند.

او تاکید کرد: خواهشم این است که در سیاستگذاری و برنامه ریزی‌ها به ریال توجه شود؛ اگر لازم است همایش یا کمیته‌ای تشکیل شود آماده ایم کمک کنیم تا به راهکاری برسیم که چکار کنیم ریال تضعیف نشود. باید چاره اندیشی انجام شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->