علی باخرد در گفتگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: افرادی که با صفت فردی به مجلس راه پیدا میکنند، قبل انتخابات، حین و بعد از انتخابات عملکردهای متفاوتی داشتهاند و مسئولیت عبور کردن از راهبردها، قولها و رویکردها را کسی بر عهده نمیگیرد.
وی با بیان اینکه بهتر بود تا همه مردم با سلایق مختلف میتوانستند نماینده خود را در مجلس انتخاب کنند، ادامه داد: برخی افرادی هم که با صفت حزبی وارد مجلس شدهاند، به دلیل آن که از طرف حزب، چه راست چه چپ، چارچوبی مشخص نشده است بعد از انتخابات با رویکرد فردی خود تصمیم گرفته و حتی از نخبگان حزبش هم استفادهای نمیکند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران با بیان اینکه مردم حافظه کوتاه مدتشان ضعیف نیست و زمانی که با بدعهدی روبهرو میشوند نمیدانند چگونه باید مطالبهگری کنند، گفت: تنها راه اینکه نماینده انتخاب شده قبل و بعدش متفاوت نباشد این است که آن فرد باید برخواسته از یک تفکر باشد و بعد از راهیابی به مجلس این تفکر را به گردن بگیرد؛ این شرط لازم وکافی انتخاب نماینده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب یادآور شد: تا کنون نمایندگان زیادی داشتیم که قبل و بعد از نمایندگیشان متفاوت بوده است و در بررسیها مشخص میشود که اکثر این افراد برخواسته از تشکل، تفکر خاص یا حزب نبودهاند و همین هم باعث شده بدون وجود چارچوب وعدههایی بدهند که اصلا تناسبی با کار نمایندگی مجلس ندارد.
باخرد در ادامه با اشاره به اینکه اینگونه افراد بر اساس مشکلاتی که مردم طلب است، وعده میدهند و رای جمع میکنند، بیان کرد: در ادامه هم این فرد نمیتواند به وعدههایش عمل کند، چون نه زورش میرسد و نه با کار نمایندگیاش در یک راستاست.
وی اضافه کرد: مردم دررایدهی باید سراغ کسانی بروند که دارای آچار تشکیلاتی بوده و مطمئن باشند که بعد از رایآوری میتوانند مطالبهگری کنند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه بزرگترین مشکل مردم مشهد و کلا کشور این است که نماینده انتخابی همان آدم سابق باقی نمیماند، افزود: بهترین حالت انتخاب کاندیدای نمایندگی این است که از طرف احزاب شناسنامه دار و ریشه دار نه خلق الساعه و در زمان انتخابات معرفی شوند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: در غیر این صورت نمایندهای که برخواسته از حزب و تشکلی نباشد متاسفانه دچار خودمحوری شده و بیشتر بوی منفعت میآید.
او با تاکید بر اینکه وظیفه اصلی نماینده در مجلس قانونگذاری و نظارت است، گفت: نماینده باید مدیری باشد که بتواند نخبگان و متخصصان هر موضوعی را دور خود جمع کند تا در موضوعات مختلف از حوزه تخصصی آنان مشورت بگیرد.
باخرد ادامه داد: اساسا محال است که یک نماینده در همه حوزهها تخصص داشته باشد به همین جهت هم او باید از ظرفیت نخبگانی اطراف خود یا حزب خود استفاده کند.
وی با بیان اینکه در کمیسیونی تخصصی مثل کشاورزی یا صنعت و بازرگانی باید بیشترین افراد متخصص را در خود داشته باشد که متاسفانه درحال حاضر این مهم وجود ندارد، افزود: نماینده نباید یک تخصص خاص داشته باشد و باید توانمندی جمع کردن نخبگان را داشته باشد تا از اظهارات او در کمیسیون تخصصیاش استفاده کند؛ و باید گفت که این موضوع زمانی محقق میشود که یک جمع حزبی نماینده را پشتیبانی کند.