به گزارش شهرآرانیوز دوسه نفری روی تراس ایستاده ایم و درحال صحبت کردن هستیم که یک مرتبه چیزی شبیه روفرشی روی سرمان تکانده میشود. مات به همسایه طبقه بالایی خیره میشویم. نگاهی میکند و با یک عذرخواهی سرسری ماجرا را جمع میکند. چند روز بعد دوباره همین اتفاق با شره کردن ظرف آبی تکرار میشود و روزهای بعدتر هم به همین ترتیب.
تصور همسایه جدیدمان از خرید یک طبقه آپارتمان، خانهای ویلایی و دربست است که تراس آن برایش حکم حیاط خلوت را پیدا کرده و بی توجه به بقیه ساکنان به رفت و روب خودش میپردازد. چندباری از طریق مدیر ساختمان تذکر زبانی میدهیم و حتی یک بار کار به دعوا و سروصدا هم میکشد که باز بی فایده است. مجبور میشویم از ۱۱۰ کمک بگیریم. از آن روز به بعد هم این کش مکشهای بچه گانه بین ما ادامه دارد و هربار به شکلی خودش را نشان میدهد.
حضور همسایه جدید و اتفاقات پس از آن سبب شد تا تصمیم جدیدی بگیریم و برای سروسامان دادن به امور ساختمان یک مدیر تازه نفس انتخاب کنیم. کاری که اگر تا پیش از این، آن را جدی گرفته بودیم، به این مشکلات برنمی خوردیم و میتوانستیم بدون نیاز به مداخله پلیس و دل خوریهای پس از آن مسئله را هم قانونی و هم ریش سپیدانه حل کنیم.
اتفاقی که پیشنهاد میکنیم اگر شما هم در آپارتمانی حتی با چند واحد محدود زندگی میکنید، برای آن اقدام کنید. این موضوع درست مانند انتخاب یک شهردار یا فرماندار باکفایت برای شهر است یا حتی مانند ایجاد کردن یک کلانتری برای ساکنان یک منطقه که سبب ایجاد نظم و انضباط بیشتر در آن محل میشود. اگر میخواهید با چند و، چون روند این کار و مزایای آن بیشتر آشنا شوید، حتما مطلب امروز ما را بخوانید.
مدیر ساختمان یا آپارتمان کسی است که وظیفه رسیدگی به مشکلات ساختمان و همین طور مشکلات افراد ساکن در آن را دارد، مدیرساختمان مشکلاتی مانند خرابی آسانسور، نظافت کلی محیط ساختمان، امنیت ساختمان، شارژ و پرداخت به موقع قبوض ساختمان و بحث و جدال بین همسایهها را پیگیری میکند.
منطق میگوید هر ساختمانی حتی اگر شامل دو خانوار هم باشد، نیاز به مدیر دارد، ولی قانون، آپارتمانهایی با بیش از سه واحد را ملزم به انتخاب مدیر میداند.
اگر مدیری قرار است بیش از سه روز در ساختمان حضور نداشته باشد باید با یکی از اعضای مجمع عمومی هماهنگ و اختیاراتش را در کوتاه مدت به او واگذار کند.
پرداخت کردن یا نکردن حق شارژ مدیر ساختمان بسته به تصمیم همه اعضای مجمع عمومی ساختمان دارد.
شیوه انتخاب مدیر ساختمان هم مانند هر انتخابات دیگری است. در یک جلسه همه مالکان ساختمان جمع میشوند و به فرد یا افرادی که برای این منظور نامزد شده اند، رأی میدهند. در این بین توجه به چند نکته ضروری است:
مدیریت ساختمان یک شغل است و مدیر باید مانند هر فرد شاغل دیگری، حقوق و مزایایی داشته باشد که براساس قانون حقوق وزارت کار، میزان آن تعیین میشود. حقشارژ در هر ساختمانی با توجه به هزینههای نگهداری و مخارج آن تعیین میشود.
مدیر ساختمان باید توانمندیهایی داشته باشد تا اعضای مجمع بتوانند براساس آن شاخصهها او را انتخاب کنند، مانند
حوزه مسئولیتی خودش را کامل بشناسد:
آپارتمان نشینی قوانینی دارد که ساکنان آن باید آنها را بدانند و اجرایی کنند. مهمترین این قوانین عبارت است از:
قانون اول: مالک هرواحد فقط اختیار واحدی را دارد که در آن زندگی میکند.
قانون دوم: پیش از سکونت در آپارتمان از حق استفاده از پارکینگ و انباری خود باید مطلع شد.
قانون سوم: کفش، گلدان یا هروسیله تزیینی را به هیچ وجه در راه پله یا مکانهایی که بین ساکنان مشترک هستند، نباید قرار داد.
قانون چهارم: در حفظ نظافت آپارتمان باید کوشا بود و از ریختن زباله در مکانهای مشترک مانند حیاط، راهرو و آسانسور پرهیز کرد.
قانون پنجم: اگر مراسمی برگزار میشود که تا دیروقت طول میکشد حتما باید همه همسایهها در جریان باشند.
قانون ششم: امکان نگهداری حیوانات خانگی در قسمتهای مشترک ساختمان وجود ندارد. نگهداری حیوان داخل آپارتمان هم نباید با مخالفت دیگر ساکنان همراه باشد.
قانون هفتم: مصرف دخانیات در مکانهای سربستهای که مشترک هستند، مانند آسانسور و راهرو مجاز نیست.
قانون هشتم: درصورت وارد کردن خسارت به ساختمان یا واحدی، فرد خاطی مسئول پرداخت همه خسارتهای آن است.
قانون نهم: درصورت استفاده مشترک از امتیازهایی مانند آب و برق حتما پیش از اجرای هر برنامهای باید بقیه ساکنان را درجریان قرار داد.
قانون دهم: کارها و تعمیرات ساختمانی را که سروصدا دارند بین ساعت ۹ تا ۱۳:۳۰ یا ۱۷ تا ۱۹ و در روزهای غیرتعطیل انجام داد.
مهمترین شاخصه مدیر ساختمان این است که با مسئولیت هایش در این جایگاه آشنا و توانایی عملیاتی کردن آنها را داشته باشد. همچنین لازم است که ساکنان ساختمان نیز این حوزه مسئولیتی را بشناسند تا بتوانند درست و بجا حقشان را مطالبه و حتی مدیر را بازخواست کنند. مهمترین وظایف یک مدیر را میتوان در این حوزهها خلاصه کرد: