هشدار پلیس فتا درباره جعل هویت در فضای مجازی آخرین آمار جان باختگان انفجار در بندر شهید رجایی + اسامی پیکرهای احراز هویت شده‌ (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آلرژی فقط یک عطسه ساده نیست چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم؟ سرکنسول‌ها و نمایندگان کشور‌های خارجی در مشهد به تماشای جاذبه‌های خراسان‌رضوی رفتند بلایای طبیعی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند چرا اندازه دور کمر با افزایش سن، بیشتر می‌شود؟ پیش‌بینی بارش باران و خنک‌ترشدن هوا در برخی استان‌ها از فردا (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوشیدنی‌های خانگی مؤثر در سم‌زدایی کبد توصیه به بانوان در سنین باروری: مشاوره بارداری بگیرید یاری انسان‌دوستانه | ارسال ۱۰۰ واحد خون از خراسان رضوی به بندرعباس پس از حادثه انفجار اسکله شهید رجایی سرانه مصرف سالیانه لبنیات در ایران، ۱۷۰ کیلوگرم کمتر از میانگین جهانی سقف و کف حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + میزان افزایش حقوق‌ها با اجرای متناسب‌سازی کمبود این ریزمغذی‌های حیاتی را جدی بگیرید سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی: پاسخ‌گویی فقط در اداره‌کل متمرکز نیست مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی: برای ایجاد ۱۱ هزار فرصت شغلی در سال ۱۴۰۴ هدف‌گذاری کرده‌ایم بازسازی صحنه قتل نوجوان دهه‌هشتادی | قتل «صالح» به هوا‌خواهی از «صالح» شنیده شدن صدای چندین انفجار از محل آتش سوزی در بندر شهید رجایی بندرعباس + فیلم فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل برون ‎شهری خراسان رضوی | حمل ونقل جاده ای، لبه  پرتگاه انتقال ۵ نفر از مصدومان حادثه انفجار بندرعباس به تهران (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۲۹ نفر از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی از بیمارستان ترخیص شدند شکارچیان غیرقانونی، محیط‌بان پارک ملی گلستان را به شهادت رساندند + جزئیات و عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل مرد جوان با ضربات چاقو در کیانشهر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف سه خودرو در قوچان خراسان رضوی با ۶ مصدوم (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۶ مفقودی در انفجار بندر شهید رجایی این را برای شما مشهدی‌ها می‌نویسم دستور رسیدگی فوری به مصدومان حادثه بندر شهید رجایی در مراکز درمانی تامین اجتماعی جزئیات تازه از افزایش قربانیان و مجروحان انفجار بندر شهید رجایی | ۱۴ کشته و ۶ مفقود و ۱۰۸۶ مجروح (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس جمعیت هلال احمر: ۵ فروند بالگرد هلال‌احمر به بندرعباس اعزام شد
سرخط خبرها

دانشگاه مجازی در دوران کرونایی

  • کد خبر: ۲۱۳۵۶
  • ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۱
دانشگاه مجازی در دوران کرونایی
روح‌ا... اسلامی عضوهیئت‌ علمی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی
بحران کرونا کشور ایران را فراگرفته است و متناسب با آن باید سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی انجام گیرد تا نرخ شیوع کاهش یابد و صیانت جان شهروندان حفظ گردد. یکی از مراکز تجمع و فعالیت، دانشگاه‌ها هستند که تقریبا ۲۸۰۰ نهاد، مؤسسه آموزش عالی و نزدیک ۵ میلیون دانشجو در ایران وجود دارد. با تدابیر صورت‌گرفته، ۳ هفته قبل از عید نوروز دانشگاه‌ها فعالیت‌های خود را به فضای مجازی بردند و حضور فیزیکی استادان، کارمندان و دانشجویان در محیط دانشگاه به حداقل رسید. اگر میزان شیوع و آمار مرگ ناشی از ویروس کرونا در عید نوروز افزایش پیدا کند، احتمال تعطیلی فعالیت‌های حضوری و انتقال آن به فضای مجازی وجود دارد.
فناوری اطلاعات توانمندی‌های انسان را افزایش داده است و در موضوع دانشگاه نیز پژوهش، آموزش و فرهنگ دانشگاهی در عصر اطلاعات با کمک فناوری‌های جدید، دانشگاه شبکه‌ای را شکل داده است. دانشگاه اجتماع اندیشمندان و پژوهشگران رشته‌های مختلفی است که سعی می‌کنند به لحاظ علمی مسائل حقوقی، مهندسی، پزشکی، سیاسی و اجتماعی بشر را حل کنند. دانشگاه سطوح مبنایی نظریه‌پردازی، آمایش و ارزیابی و کاربردی و سیاست‌گذاری دارد. دانشگاه وظیفه آموزش دانش‌های مختلفی دارد که کنار هم بودن آن‌ها بهزیستی اخلاقی و معیشتی انسان‌ها را شکل می‌دهد. بخش پژوهش مبنای آموزش است و در رأس هر دو فرهنگ نانوشته و نادیدنی است که در همه ابعاد دانشگاه جاری است. فرهنگ دانشگاهی انتقادی، علمی، بی‌طرف و مبتنی بر دفاع از دولت کشور است. اگر دانشگاهی تنها بر جنبه آموزش تأکید کند، به مراکز فنی و حرفه‌ای نزدیک می‌گردد و اگر بر پژوهش تمرکز کند، به سمت پژوهشکده‌ها و مراکز رشد می‌رود و اگر انحصارا فرهنگی باشد، شبیه نهاد‌های سنتی خواهد بود؛ بنابراین دانشگاه محیط تعاملات پویای دانشجویان، استادان و پژوهشگران و مرتبط با حل‌وفصل مسائل جامعه و دولت است.
با تعریف بالا از دانشگاه می‌توان گفت فناوری اطلاعات در عصر کرونایی شدن جامعه به کمک دانشگاه می‌آید تا دانشگاهی مجازی و شبکه‌ای شکل گیرد. بیشتر دانشگاه‌های تراز اول جهان درس‌های خود را بر روی شبکه‌های اجتماعی پرطرف‌دار و پژوهش‌های متن باز را در اختیار دیگران قرار می‌دهند. یکی از شاخص‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌های معروف، نحوه استفاده از فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزار‌های ارتباط جمعی کاربرمحوری است که تعاملات چندجانبه را شکل می‌دهد. کلاس مجازی و قرار دادن فایل‌های درس و برقراری آزمون‌های الکترونیکی الزام دانشگاه‌ها در بحران فعلی است. استادان می‌توانند در زمان قرنطینه عید نوروز کار با نرم‌افزار‌ها و شبکه‌های اجتماعی را یاد بگیرند. تمرین شود تا پژوهش‌های الکترونیکی و متن باز تولید گردد و به‌صورت شبکه‌ای ترم آینده اجرا گردد. دانشگاه شبکه‌ای، الزامی جهانی متناسب با عصر اطلاعات در راستای بین‌المللی شدن دانشگاه بود که بحران ویروس کرونا اجرایی شدن آن را عینی‌تر ساخته است.
کاملا طبیعی است که دانشگاه شبکه‌ای و آموزش‌های مجازی هیچ‌گاه جانشین دانشگاه نخواهد شد، چرا که دانشگاه تنها آموزش و پژوهش نیست و یکی از ارکان دانشگاه به نام بخش فرهنگی اگر تمهیداتی اندیشیده نشود، دچار گسست خواهد شد. دانشگاه به فضای انتقادی، گفت‌وگومحور، پویا و مشارکتی خود زنده است و اگر فرهنگ دانشگاهی حذف گردد، به اداره و نهاد بوروکراتیک تبدیل خواهد شد. دانشگاه جهان‌زیستی فعال دارد و در بحران فعلی مهم است که فضای فرهنگی دانشگاه در قالب نشریه‌های الکترونیکی، سخنرانی و نقد و بررسی‌های مجازی، نشست‌های گفتگو محور سایبری تداوم دوران قبل باشد. کرونا آزمونی برای دانشگاه‌هاست که تا چه حد توانایی وفق دادن خود با شرایط را دارند که اگر بتوانند فعالیت‌های خود را در قالب دانشگاه شبکه‌ای و مجازی دنبال کنند، پیشران سایر نهاد‌ها برای سیاست‌گذاری صحیح در عصر اطلاعات خواهند بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->