ویژگی انتقال تماس بین دستگاه‌ها به گوگل میت اضافه شد متاورس شرکت متا همچنان میلیاردها دلار ضرر روی دست مارک زاکربرگ می‌گذارد ظرفیت باتری قاب گلکسی بادز ۳ پرو مشخص شد آسیا بلاخیزترین قاره است کاهش قابل‌توجه حجم آپدیت‌های ویندوز ۱۰ با فناوری جدید مایکروسافت مدل پایه Surface Laptop 6 در راه است اگر آیفون دارید، می‌توانید بدون رمز وارد واتس‌اپ شوید اپل هوش مصنوعی خود را معرفی کرد | اینترنت لازم نیست؛ پردازش کنید! امضای جو بایدن پای لایحه «فیلترشدن یا فروش تیک‌تاک» |‌ اپلیکیشن چینی چه می‌کند؟ افزایش کاربران Threads | رقیب X حالا ۱۵۰میلیونی است برخی از مشخصات شیائومی ۱۵ لو رفت + جزئیات اعضای هیئت‌مدیره «انجمن هوش مصنوعی ایران» انتخاب شدند درباره ماه کامل صورتی که امشب (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) در آسمان می‌درخشد + دلیل نامگذاری کاهش تولید اپل ویژن پرو به‌دلیل تقاضای کمتر از حد انتظار قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن معرفی شد ویکی‌پدیای فارسی یک‌میلیونی شد رویداد «امید فردوسی» با رونمایی از کتاب «به توان هایتک» در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد سامسونگ، به صورت رایگان، صفحه‌نمایش گوشی‌هایی را که مشکل خط سبز دارند، تعویض می‌کند شرکت فنلاندی گوشی اختصاصی خودش را خواهد داشت | HMD Pulse Pro به‌جای Nokia ارتش کره جنوبی احتمالا استفاده از آیفون را برای نیروهایش ممنوع کند «سیستم بادبان خورشیدی» ناسا چیست و چگونه کار می‌کند؟ + عکس
سرخط خبرها

احتمال برخورد شهاب‌سنگ به زمین چقدر است؟

  • کد خبر: ۲۱۳۷۶
  • ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۶
احتمال برخورد شهاب‌سنگ به زمین چقدر است؟
بر اساس مطالعاتی انجام شده، احتمال برخورد سیارک به زمین بسیار کم است و به صورت راحت و بدون دردسر از کنار زمین عبور می‌کند.

 ‌اعلام نزدیک شدن سیارک و شهاب سنگ بزرگ به زمین در اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹، پرسش‌هایی را درباره رخدادهای احتمالی همچون برخورد با کره زمین و نابودی حیات را مطرح کرده است، موضوعی که به اعتقاد یک استاد بخش فیزیک دانشگاه شیراز احتمال بسیار اندکی دارد.

دکتر معین مصلحی رییس رصدخانه ابوریحان بیرونی دانشگاه شیراز در این باره معتقد است: براساس پژوهش های انجام شده احتمال برخورد این سیارک خطرناک با زمین بسیار کم است و این سیارک بدون دردسر از کنار زمین عبور می کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه شیراز اظهار داشت: منظومه شمسی تعداد بسیار زیادی خرده سیارک دارد و میلیاردها سال است که تمام آنها در حال گردش هستند و ابعاد مختلفی دارند.
وی ادامه داد: برخی از آن ها دارای ابعاد کوچک و برخی نیز دارای ابعاد بزرگ هستند، اینها سرگردان هستند و مدارهای مختلفی نیز دارند که برخی  از آنها در مدار دایره‌ای به دور خورشید می چرخد و برخی نیز ممکن است تحت تاثیر سیارات دیگر بیضی شکل یا منحرف شوند.
رییس رصدخانه ابوریحان بیرونی گفت: کاری که متخصصان طی سالیان گذشته انجام داده‌اند، این است که این سیارک‌ها را پایش می کنند؛ تلسکوپ هایی هستند که به طور مرتب آسمان را جستجو می کنند.
مصلحی افزود: نور سیارک ها بسیار ضعیف است و معمولا وقتی به زمین نزدیک می‌شوند احتمال رصد آنان بیشتر است اما به طور مرتب این ها رصد می شوند و تلاش می شود محاسبات لازم صورت بگیرد که مدار این سیارک ها به چه صورت است.
وی ادامه داد: پس از محاسبه، پیش‌بینی می شود که آیا اینها با زمین برخورد یا از نزدیک زمین عبور می کنند.

احتمال برخورد با زمین، بسیار کم است
استاد فیزیک دانشگاه شیراز گفت: آنهایی که از نزدیک زمین عبور می کند اصطلاحا به آن ها neo  یعنی اجرام نزدیک به زمین می گویند و وقتی اینها به عنوان اجزام نزدیک به زمین شناخته می شوند وارد یک لیست می شوند که در این لیست به عنوان پتانسیل اینکه ممکن است این ها به زمین برخورد کنند به آن ها نگاه می شود.
مصلحی افزود: این کار نیازمند انجام رصدهای متوالی تری است و معمولا تلسکوپ های بزرگتر یا ویژه تری را به این امر اختصاص می‌دهند تا بتوانند حرکت آن را دقیق تر بررسی کنند و المان‌های مداری آنها را به دست بیاورند.
وی ادامه داد: سیارکی که گفته می‌شود احتمال دارد به زمین برخورد کند، بر اساس مطالعاتی که من انجام دادم، احتمال برخورد آن به زمین بسیار کم است  و به صورت راحت و بدون دردسر از کنار زمین عبور می کند.
رییس رصدخانه ابوریحان بیرونی گفت: احتمالا این سیارک در فاصله حدود ۶ میلیون کیلومتری است که این عدد، یک رقم بسیار بزرگی نسبت به فاصله زمین تا ماه است.
وی ادامه داد:  محاسبات جدید نشان داده است که احتمال برخورد این سیارک با زمین بسیار کم است.

آیا می‌توان سیارک را منفجر یا منحرف کرد؟
این استاد فیزیک دانشگاه شیراز در پاسخ به این سوال که در صورت وجود احتمال برخورد این سیارک با زمین، امکان منفجر یا منحرف کردن آن وجود دارد؟ گفت: در مورد منحرف یا منفجر کردن این سیارک اطلاعات چندانی در دسترس ندارم اما اگر که قرار بود برخورد کند حدود اوایل اردیبهشت این اتفاق می افتد.
مصلحی افزود: اینکه چقدر بشر فناوری لازم را برای منفجر کردن این سیارک داشته باشد من از این فناوری اطلاع خاصی ندارم اما اگر اینها سیارک بخواهد برخورد کند یک خطر جدی برای حیات کره زمین است.
وی ادامه داد: البته در گذشته برخی از این سیارک ها که بسیار کوچک بودند با زمین برخورد کردند، به عنوان مثال حدود ۱۰ سال پیش یکی از این سیارک ها که بسیار کوچک بود به روسیه خورده بود.

ناسا به تازگی خبر داده که یک شهاب سنگ عظیم‌الجثه چهار کیلومتری در حال نزدیک شدن به زمین است و در اردیبهشت ماه از نزدیکی زمین عبور می‌کند.
این سیارک که تقریبا ابعادی در حدود ۴ کیلومتر دارد به سمت زمین در حال حرکت است و خوشبختانه انتظار نمی‌رود با سیاره ما برخورد کند. ۲۲ سال پیش در زمانی که این سیارک کشف شد ناسا گفته بود در صورتی که این سیارک با زمین برخورد کند، به اندازه‌ای بزرگ هست که بتواند اثرات جدی جهانی ایجاد کند.
بنا بر برخی تحلیل‌ها، این سیارک در صورت ورود به اتمسفر زمین، آتش می‌گیرد و با سرعتی حیرت‌انگیز به زمین برخورد خواهد کرد و توانایی آن را دارد که نسل بشر را با تهدیدی جدی یا حتی نابودی رو به رو کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->