۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳ آغاز اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق در خراسان رضوی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت بیت‌کوین در اوج ۶ هفته اخیر (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توزیع ۳ هزار و ۶۲۳ تن فراورده‌های دامی تنظیم بازار در خراسان رضوی
سرخط خبرها

۷۰ درصد خرمای تولیدی در بازار داخل مصرف می‌شود

  • کد خبر: ۲۱۳۸۵۸
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۱
۷۰ درصد خرمای تولیدی در بازار داخل مصرف می‌شود
رئیس انجمن خرما گفت: طبق روال همه‌ساله ۴۰ تا ۵۰ درصد خرمای تولیدی در ماه رمضان مصرف می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن رشیدفرخی تصریح کرد: بنابر آمار ۷۰ درصد خرمای تولیدی در بازار داخل مصرف و ۳۰ درصد صادر می‌شود، بر این اساس از مجموع یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن خرمای تولیدی، ۸۰۰ هزارتن در بازار داخل و به عنوان صنایع تبدیلی مصرف و مابقی صادر می‌شود که اخذ عوارض ۵۰درصدی صادرات منجر به محدودیت صادرات می‌شود.

وی با بیان اینکه ایران دومین تولیدکننده خرما بعد از مصر در دنیاست، افزود: از لحاظ تنوع و ارقام مقام اول در دنیا را دارا هستیم.

رئیس انجمن خرما ادامه داد: با توجه به مشکلات اقلیمی و آفت سوسک سرخرطومی قصد افزایش سطح زیرکشت را نداریم و تنها به دنبال افزایش بهره‌وری در واحد سطح هستیم.

او درباره آخرین وضعیت صادرات خرما افزود: بنابر آمار سال گذشته از صادرات خرما ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار ارزآوری داشتیم و طی یک برنامه ۵ ساله امکان افزایش درآمد صادراتی تا یک میلیارد دلار وجود دارد، اما ممنوعیت و محدودیت‌های خلق‌الساعه همچون عوارض ۵۰ درصدی صادرات مشکلاتی را ایجاد کرده است.

به گفته او گرچه مسئولان در راستای تنظیم بازار ماه رمضان عوارض ۵۰ درصدی برای صادرات گذاشتند، اما به سبب آنکه ۵۰ درصد خرما صرف مصرف داخل و صادرات در ماه رمضان می‌شود، از این رو اخذ تعرفه ۵۰ درصدی مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

رشیدفرخی ادامه داد: بنابر آمار از ابتدای سال تاکنون صادرات خرما ۲۱۰ میلیون دلار ارزآوری داشته است و مابقی ارزآوری تا ۴۵۰ میلیون دلار برای ماه رمضان است.

او با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد خرمای تولیدی در سردخانه‌ها ذخیره شده است، افزود: در برخی ارقام میزان ذخایر مانده در سردخانه‌ها بیش از ۵۰ درصد است که براین اساس در عرضه خرمای ماه رمضان کمبودی نداریم.

رشیدفرخی از ذخیره‌سازی حدود هزارتن خرما توسط تعاون روستایی برای ماه رمضان  خبر داد و گفت: خرمای ماه مبارک رمضان به میزان کافی تامین شده و جای هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد.

این مقام مسئول قیمت هرکیلو خرمای کبکاب درِ سردخانه را ۴۰ تا ۵۰ هزارتومان و خرمای مضافتی را ۸۰ تا ۸۵ هزارتومان اعلام کرد و افزود: بنابر آمار قیمت هرکیلو خرمای مضافتی سال گذشته ۷۰ هزارتومان بوده و قیمت خرمای کبکاب تغییری نداشته است. گفتنی است هرگونه محدودیت و ممنوعیت صادرات تاثیری در قیمت خرما برای مصرف‌کننده ندارد و تنها به ضرر تولیدکننده تمام می‌شود.

او ادامه داد: در حال حاضر پس از اعمال تحریم بخش زیادی از صادرات خرما کشور به کشورهای CIS، هند، کشورهای جنوب‌شرقی و تا حدودی اروپا صورت می‌گیرد.

رشیدفرخی با بیان اینکه اخذ تعرفه ۵۰ درصدی صادرات به انجمن اطلاع‌رسانی نشده است، افزود: اعمال محدودیت باید از قبل به اطلاع تولیدکنندگان و صادرکنندگان برسد زیرا قراردادهای بین‌المللی معمولاً یک ساله است و عدم تأمین محصولات اعتبار کشور و صادرکنندگان را زیرسوال برده و بازار به دست رقبا خواهد افتاد.

رئیس انجمن خرما ادامه داد: سال گذشته با وجود موجودی کمتر از امسال تنظیم بازار ماه مبارک رمضان بدون هیچ‌گونه مشکلی انجام شد و همواره با عرضه مستقیم بازار را کنترل کردیم. همچنین امسال هم انجمن ملی خرمای ایران اعلام آمادگی کرد که خرمای مورد نیاز بازار را با قیمت مناسب در مبدا تأمین می‌کند.

این مقام مسئول گفت: حدود ۴ میلیون نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در این بخش مشغول فعالیت هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->