قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۱ تیر ۱۴۰۴) | هاوال ۲ میلیارد و ۸۸۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۱ تیر ۱۴۰۴) | اطلس سایپا ۶۴۲ میلیون تومان شد دولت آیین‌نامه اجرایی واردات خودرو را ابلاغ کرد بررسی قیمت امروز موبایل در مشهد (۱۱ تیر ۱۴۰۴) | شیائومی پوکو X۶ پرو کمتر از ۲۷ میلیون تومان حمایت ۶۰ همتی نظام بانکی از بازار سرمایه (۱۱ تیر ۱۴۰۴) معاون استاندار خراسان رضوی: مرز سرخس، می‌تواند به کریدور‌های بین‌المللی متصل شود آمادگی کامل کشور برای تأمین کالا‌های اساسی | جهاد کشاورزی: نگرانی در تأمین کالا‌های اساسی، وجود ندارد اطلاعیه شرکت مخابرات خراسان رضوی در خصوص افزایش ۵۰ درصدی تعرفه آبونمان تلفن ثابت قیمت دلار جهانی امروز (۱۱ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | ادامه نزول دلار در معاملات جهانی علت تعطیلی بازار طلای مشهد در هفته آینده چیست؟ بورس منفی، اما متعادل | حقیقی‌ها همچنان فراری از بازار (۱۱ تیر ۱۴۰۴) ریزش قیمت طلا و سکه در مشهد آغاز شد (۱۱ تیر ۱۴۰۴) تعلیق یک‌ماهه چک‌های برگشتی بانک سپه نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۱ تیر ۱۴۰۴) | ریزش قیمت ارز و طلا افزایش ۵۰ درصدی آبونمان تلفن ثابت (۱۱ تیر ۱۴۰۴) حقوق کارگران در کارگاه‌های تعطیل دوران جنگ چطور پرداخت می‌شود؟ ثبت‌نام سیزدهمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاه‌های اجرایی کشور آغاز شد (۱۱ تیر ۱۴۰۴) | استخدام بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ نفر قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۱ تیر ۱۴۰۴) | هندوانه باز هم ارزان‌تر شد مشاوران املاک خراسان رضوی همچنان بر مدار بی‌قانونی | بیش از نیم میلیون سند دفترچه‌ای در استان وجود دارد رئیس سازمان بورس: بازار امروز متفاوت‌تر از ۴ روز کاری گذشته خواهد بود (۱۱ تیر ۱۴۰۴) سیاست‌های غلط ترامپ کار دست دلار داد | سقوط تاریخی دلار رقم خورد برنج ایرانی گران شد + قیمت وزارت نیرو: بسته‌های احداث نیروگاه‌های خورشیدی خانگی هفته آینده رونمایی می‌شود برنامه بانک مرکزی برای حمایت از بورس اعلام شد توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو در کارخانه (۱۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۰ تیر ۱۴۰۴) | فیدلیتی چند؟ مدیر کل صمت خراسان رضوی: افزایش ۹۰ درصدی ذخیره مواد معدنی در استان بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۰ تیر ۱۴۰۴) | کوییک ۵۱۶ میلیون تومان افزایش قیمت تلفن همراه در بازار موبایل مشهد (۱۰ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

صادرکنندگان همچنان در وضعیت بغرنج تحریم‌های خارجی و مشکلات داخلی

  • کد خبر: ۲۱۳۸۵۲
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۲
صادرکنندگان همچنان در وضعیت بغرنج تحریم‌های خارجی و مشکلات داخلی
صادرکنندگان همچنان از وضعیت بغرنجی که در نتیجه تحریم‌های خارجی و مشکلات داخلی چون پیمان‌سپاری ارزی برایشان ایجاد شده، رنج می‌برند.

به گزارش شهرآرانیوز، صادرکنندگان همچنان از وضعیت بغرنجی که در نتیجه تحریم‌های خارجی و مشکلات داخلی چون پیمان‌سپاری ارزی برایشان ایجاد شده، رنج می‌برند. این گفته یکی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق ایران است. به گفته او صادرکنندگان ایرانی‌ در نتیجه این شرایط، مزیت صادراتی خود را از دست داده و دیگر حتی در کشورهایی چون عراق و امارات هم مزیت صادراتی ندارند. 

حسین سلاح‌ورزی گفت: آنچه در آمارهای ۱۰ ماهه اخیر درآمدهای حاصل از صادرات غیرنفتی به ثبت رسیده، نشان می‌دهد در ۱۰ ماهه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل، کاهش قابل توجهی در ارزش صادرات غیرنفتی رقم خورده که نتیجه آن ۱۱.۴ درصد کاهش را نشان می‌دهد و در عین حال، تراز تجاری کشور را ۱۴ میلیارد دلار منفی کرده است.

وی افزود: بر اساس روندی که بر صادرات غیرنفتی کشور حاکم است؛ کسری تراز تجاری کشور تا پایان سال به ۱۷ میلیارد دلار خواهد رسید که تقریبا موضوع کم‌سابقه‌ای در تاریخ فعالیت‌های تجاری کشور است. 

سلاح‌ورزی ادامه داد: مجموعه‌ای از عوامل مشخص و واضح، علت این موضوع را تشکیل می دهند؛ به این معنا که اصلی‌ترین علت، پررنگ شدن اثر تحریم‌هاست؛ به این معنا که تحریم‌ها سوای اینکه بخواهیم از آنان عبور کنیم و به آن بی‌توجه باشیم، از یک محدودیت به شکلی انزواگونه برای اقتصاد ایران و فعالیت‌های اقتصادی کشور تبدیل شده است. 

وی ادامه داد: امروز تحریم‌ها اصلی‌ترین مانع فعالیت تجاری صادرکنندگان ایرانی به شمار می‌رود؛ ضمن اینکه به موازات آن در حوزه داخلی، سیاست‌هایی که سبب سرکوب ارزی شده، در فعالیت‌های صادراتی کشور بی‌تاثیر نبوده و اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که حتی در کشورهایی که مزیت صادراتی داشتیم، قدرت رقابت خود را از دست داده‌ایم. 

این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: فشاری که تعهد ارزی برای صادرکنندگان ایجاد کرده، موضوع دیگری است که سبب بروز این مشکلات در صادرات شده است؛ ضمن اینکه بسیاری به دلیل پیمان‌سپاری‌ارزی، صادرات را کنار گذاشته و سعی کرده فعالیت تجاری را کاهش دهند. 

سلاح‌ورزی گفت: البته نباید نقش تنش‌های سیاسی منطقه را نیز در افزایش تراز تجاری نادیده گرفت. برای مثال رویگردانی عراق از ایران در حوزه تجارت کالایی موضوعی جدی است که اخبار آن را کم و بیش شنیدیم. اکنون هم به دلیل تنش‌های سیاسی، عراق سعی کرده برنامه‌های جدی برای احیای اعتبار دینار دنبال کند و همه این موارد در کنار سختگیری تحریم‌های آمریکا نسبت به بانک‌های عراقی و تحولاتی که منجر به تعطیلی بانک ملی در عراق شد، می‌تواند تاثیر داشته باشد. 

او افزود: در عراق ارز چندنرخی شده و ارزش برابری دلار و دینار در صرافی‌ها به ۱۵ تا ۲۰درصد رسیده است؛ این در حالی است که به واسطه تحریم، یک عراقی نمی‌تواند از سیستم بانکی استفاده کرده و باید به بازار آزاد مراجعه کند که باید ۱۵ تا ۲۰درصد ارز را گران‌تر بخرد و این مسئله روی قدرت صادراتی ایران تاثیر گذاشته است؛ البته این موضوع را با پیمان‌سپاری‌ارزی هم جمع کنید که بانک مرکزی ایران ارز را ۲۰درصد ارزان‌تر از ارز بازار می‌خرد. 

سلاح‌ورزی تاکید کرد: در افغانستان و امارات هم در ماه‌های اخیر مسائل مشابهی داشتیم. نکته مهم این است که می‌توان به آمارسازی و آمار بازی رسانه‌های دولتی اشاره کرد. در این رسانه‌ها بدون اشاره و توجه به مسائل ناشی از علت کاهش جدی صادرات غیرنفتی راحت از کنار موضوع می‌گذرند و مانور می‌دهند که ما ۳۰درصد درآمدهای ناشی از ترانزیت کالا در کشور را داشتیم و روی این آمار مانور می‌دهند.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->