به گزارش شهرآرانیوز، سید حسین عالمی بلخی که در مراسم جشن نیمه شعبان در کابل سخن میگفت اظهارداشت: مردم شیعه و جامعه شیعه، همیشه آمادگی همگامی و همکاری با این حکومت یا امارت اسلامی (طالبان) را داشته، اما خواستههای هم داشتهاند.
او اضافه کرد که با تأسف باید عرض کنم که طی مدت نزدیک به سه سال به خواستههای ما جواب مثبت داده نشد.
آقای بلخی میگوید که حضور شیعیان در قدرت سیاسی و تدریس فقه و عقاید شیعه در دانشگاهها، جزئی از خواستههای شیعیان از طالبان بوده است.
او میگوید که ما برای متحد و یکپارچه بودن، «توقع و انتظار پذیرش و تحمل طرفینی» را داریم.
عالمی بلخی با اشاره به اظهارات سرپرست وزارت تحصیلات عالی مبنی بر این که غیر از مذهب حنفی، سایر مذاهب در افغانستان پیرو ندارد، گفت: شیعه در افغانستان جمعیت کمی نیست… نمیشود ده میلیون جمعیت را نادیده گرفت.
این عضو ارشد شورای علمای شیعه افغانستان در بخشی از سخنان خود به حلوفصل دعواها در محاکم طالبان اشاره کرد و گفت: حالا چه مشکل دارد که شیعیان برای حلوفصل مشکلات و دعاوی خودشان بر اساس فقه شیعه یا جعفری عمل بکنند؟
بهگفتهی او، اکنون نیز حوزهها و حتا گاهی محاکم طالبان دعاوی مردم اهل تشیع افغانستان را برای حلوفصل به علمای شیعه راجع میکنند، اما چه مشکل دارد که این بهصورت یک سیستم رسمی در داخل این نظام باشد؟
بلخی ادامه داد که آنان انتظار دارند که طالبان به خواستههای شیعیان پاسخ مثبت بدهند و روزی این مشکلات حل شود.
طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، تدریس فقه جعفری را در دانشگاههای این کشور ممنوع کردهاند و محاکم این گروه دعاوی حقوقی شیعیان را نیز بر اساس دستورات فقه حنفی حلوفصل میکنند.
علاوه بر این، طالبان در سال جاری خورشیدی محدودیتهای گسترده بر مراسم مذهبی دهه محرم وضع کردند و شیعیان را از برگزاری عزاداری در شماری از مساجد منع کردند.
منبع: اطلاعات روز