ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت در دیدار با نماینده ویژه کشور نروژ در امور افغانستان تأکید شد؛ حمایت از میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند
سرخط خبرها

عضو ارشد شورای علمای شیعه افغا‌نستان: طالبان به خواسته‌های شیعیان پاسخ مثبت نداده‌اند

  • کد خبر: ۲۱۴۰۵۱
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۲
عضو ارشد شورای علمای شیعه افغا‌نستان: طالبان به خواسته‌های شیعیان پاسخ مثبت نداده‌اند
سید حسین عالمی بلخی، عضو ارشد شورای علمای شیعه افغا‌نستان می‌گوید که طالبان در نزدیک به سه سال گذشته به خواسته‌های شیعیان کشور پاسخ مثبت نداده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، سید حسین عالمی بلخی که در مراسم جشن نیمه شعبان در کابل سخن می‌گفت اظهارداشت: مردم شیعه و جامعه شیعه، همیشه آمادگی هم‌گامی و همکاری با این حکومت یا امارت اسلامی (طالبان) را داشته، اما خواسته‌های هم داشته‌اند.

او اضافه کرد که با تأسف باید عرض کنم که طی مدت نزدیک به سه سال به خواسته‌های ما جواب مثبت داده نشد.

آقای بلخی می‌گوید که حضور شیعیان در قدرت سیاسی و تدریس فقه و عقاید شیعه در دانشگاه‌ها، جزئی از خواسته‌های شیعیان از طالبان بوده است.

او می‌گوید که ما برای متحد و یکپارچه بودن، «توقع و انتظار پذیرش و تحمل طرفینی» را داریم.

عالمی بلخی با اشاره به اظهارات سرپرست وزارت تحصیلات عالی مبنی بر این که غیر از مذهب حنفی، سایر مذاهب در افغانستان پیرو ندارد، گفت: شیعه در افغانستان جمعیت کمی نیست… نمی‌شود ده میلیون جمعیت را نادیده گرفت.

این عضو ارشد شورای علمای شیعه افغا‌نستان در بخشی از سخنان خود به حل‌و‌فصل دعوا‌ها در محاکم طالبان اشاره کرد و گفت: حالا چه مشکل دارد که شیعیان برای حل‌و‌فصل مشکلات و دعاوی خودشان بر اساس فقه شیعه یا جعفری عمل بکنند؟

به‌گفته‌ی او، اکنون نیز حوزه‌ها و حتا گاهی محاکم طالبان دعاوی مردم اهل تشیع افغانستان را برای حل‌و‌فصل به علمای شیعه راجع می‌کنند، اما چه مشکل دارد که این به‌صورت یک سیستم رسمی در داخل این نظام باشد؟

بلخی ادامه داد که آنان انتظار دارند که طالبان به خواسته‌های شیعیان پاسخ مثبت بدهند و روزی این مشکلات حل شود.

طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغا‌نستان، تدریس فقه جعفری را در دانشگاه‌های این کشور ممنوع کرده‌اند و محاکم این گروه دعاوی حقوقی شیعیان را نیز بر اساس دستورات فقه حنفی حل‌و‌فصل می‌کنند.

علاوه بر این، طالبان در سال جاری خورشیدی محدودیت‌های گسترده بر مراسم مذهبی دهه محرم وضع کردند و شیعیان را از برگزاری عزاداری در شماری از مساجد منع کردند.

منبع: اطلاعات روز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->