هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

چگونه بدن شما زخم‌ها را ترمیم می‌کند؟

  • کد خبر: ۲۱۴۱۴۴
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۵
چگونه بدن شما زخم‌ها را ترمیم می‌کند؟
بدن ما شگفت‌انگیز است. می‌تواند با انواع بیماری مبارزه کند، استخوان‌ها را ترمیم و پوست را بازسازی کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ترمیم زخم یک فرایند پیچیده و پویا است که به منظور جایگزینی ساختار‌های سلولی و لایه‌های بافتی از بین رفته انجام می‌شود. در واقع هرگاه بافت آسیب دیده یا تخریب شده شروع به جایگزین نمودن بافت تازه می‌شود، این فرایند را ترمیم زخم می‌گویند.

نقش پوست در ترمیم زخم

پوست از سه لایه سطحی، عمیق و زیرین تشکیل شده است. ساختار پوست یک شبکه پیچیده دارد که به عنوان مانع اولیه بدن در برابر عوامل بیماری‌زا، نور ماورا بنفش، مواد شیمیایی و آسیب‌های فیزیکی عمل می‌کند.

زخم‌های ایجاد شده بر روی پوست و نقاط مختلف بدن به دو دسته زخم بسته و زخم باز تقسیم‌بندی می‌شوند. بدن زخم را در چهار مرحله اصلی بهبود می‌بخشد که شامل توقف خونریزی برای کاهش از دست دادن خون، دفاع و پاکسازی محل زخم، ترمیم و بهبودی و پاک نگه داشتن زخم و پوشاندن آن است، این مراحل به بدن برای ترمیم زخم کمک می‌کند.

چقدر طول می‌کشد تا زخم ترمیم شود؟

مدت بهبودی زخم بستگی به چگونگی برش، بزرگی و عمق زخم دارد و حتی ممکن است چند سال طول بکشد تا به طور کامل بهبود یابد. هرچه زخم عمیق‌تر و بزرگ‌تر باشد مدت بهبودی طولانی‌تر است. طبق مطالعات بیشتر زخم‌ها ترمیم می‌شوند و برای برش‌های بزرگ یا عمیق از بخیه استفا ه می‌شود تا سریع‌تر بهبود یابد.

به همین دلیل است که زخم‌های جراحی به طور معمول سریع‌تر از انواع دیگر زخم‌ها بهبود می‌یابند. ترمیم  و بهبود زخم عمل جراحی به طور معمول ۶ تا ۸ هفته طول می‌کشد.

عوامل خطر در زخم را بشناسید

همواره افراد زیادی هستند که زخم‌های آن‌ها روند بهبودی خوبی ندارد که برای آن دلایل متعددی وجود دارد سن یکی از این عوامل است، افراد مسن ممکن است ترمیم زخم کند تری را تجربه کنند. شرایط بهداشتی بد گردش خون ضعیف می‌کند و باعث عفونت می‌شود. همچنین دیابت، چاقی، فشارخون بالا و بیماری‌های عروقی بهبود زخم را ضعیف می‌کند.

استفاده از دارو‌ها و سایر درمان‌ها برای بهبود جریان خون، درمان برای کاهش تورم، از بین بردن بافت مرده در اطراف زخم و استفاده پماد خاص پوستی و باند‌های ویژه راهکار‌هایی برای کمک و سرعت بخشیدن به بهبود زخم است.

علائم عفونت

اگر زخم عفونی شود، ممکن است به آرامی بهبود یابد. این امر به این دلیل است که بدن شما مشغول پاکسازی و محافظت از زخم است و نمی‌تواند به درستی به مرحله بازسازی برسد. یک عفونت زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری ها، قارچ‌ها و سایر میکروب‌ها قبل از آنکه زخم به طور کامل بهبود یابد، به زخم می‌رسند. از علائم عفونت می‌توان به ورم، سرخی، درد یا حساسیت داغ بودن محل زخم، و ترشح چرک اشاره کرد.

برای درمان زخم عفونی باید ابتدا را زخم را تمیز کرد تا بافت مرده یا آسیب دیده در اطراف زخم از بین برود و سپس از دارو‌های آنتی بیوتیک یا پماد پوستی آنتی بیوتیک برای زخم استفاده کرد.

مراجعه به پزشک

اگر فکر می‌کنید یک زخم آلوده دارید، بدون توجه به اینکه چقدر کوچک است، به پزشک مراجعه کنید. اگر زخم عفونی درمان نشود می‌تواند گسترش یابد و بدتر شود و عوارض بیشتری را به همراه بیاورد.

گفتنی است؛ یک برش کوچک یا خراش را که سرعت بهبود ضعیفی دارد، نادیده نگیرید و به موقع به پزشک مراجعه کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->