حمله پهپادی حزب الله لبنان به پایگاه نظامی الیاکیم رژیم صهیونیستی عراقچی بر خنثی‌سازی و رفع شرافتمندانه تحریم‌ها​​​​​​​ تاکید کرد عکس| بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه آثار هنرمندان نوجوان در حاشیه با دانش‌آموزان و دانشجویان جلیلی در مشهد: دوره کسانی که می گفتند اقدامی نکنید تا از جنگ دور بمانید گذشته است| جهان در بزنگاه بزرگ تاریخ قرار دارد پزشکیان: ما هیچ گاه آغازگر جنگ نبوده‌ایم حجت‌الاسلام علی عسگری معاون فرهنگی استانداری خراسان رضوی شد درخواست ۵۴ کشور از سازمان ملل برای تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی ۱۱ نظامی صهیونیست طی ۲۴ ساعت گذشته زخمی شدند (۱۳ آبان ۱۴۰۳) بزرگترین شرکت هواپیمایی آمریکا پروازهایش به تل آویو را تابستان لغو کرد فرمانده نیروی دریایی ارتش: محموله توقیفی ایران توسط آمریکا را پس گرفتیم کشته شدن ۱۵۰ نظامی دیگر اوکراین در کورسک (۱۳ آبان ۱۴۰۳) مهدی زندیه وکیلی استاندار مرکزی شد + سوابق هلاکت سرکرده تروریست‌های حادثه تفتان (۱۳ آبان ۱۴۰۳) جانشین فرمانده کل سپاه: دشمن پاسخی در خور دریافت خواهد کرد سعید جلیلی: افرادی که به دنبال زن، زندگی و آزادی بودند امروز با جنایتکاران صهیونیست عکس یادگاری می‌گیرند ارسلان زارع استاندار بوشهر شد + سوابق شمار شهدای غزه به ۴۳ هزار و ۳۴۱ تن رسید رئیس کمیسیون انرژی مجلس: افزایش قیمت بنزین در دستور کار دولت و بودجه ۱۴۰۴ نیست وزیر امور خارجه ایران به پاکستان سفر می‌کند آیت‌الله علم‌الهدی: تشکل‌های زنان انقلابی سرمایه ارزشمند نظام جمهوری اسلامی هستند رئیس دفتر سیاسی رهبر معظم انقلاب: وعده صادق ۳ در راه است | فلسطین، خط مقدم تقابل حق و باطل خانواده شهدای اخیر نیروی پدافند هوایی ارتش با رهبر انقلاب دیدار کردند | آیت الله خامنه ای: شهادت عزیزان پدافند هوایی، برجسته و مهم است (۱۳ آبان ۱۴۰۳) ادعای رسانه عربی: ایران در آستانه «بزرگ‌ترین حمله تاریخ» علیه رژیم صهیونیستی از جدیدترین دستاوردهای ایران در حوزه لیزر رونمایی شد با اجراشدن طرح سامان‌دهی کارکنان دولت، یک میلیون نفر تعیین تکلیف خواهند شد رئیس سازمان انرژی اتمی: در حوزه لیزر حرکت در عمق انجام شده است وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: تا هر وقت که لازم باشد به عملیات زمینی در لبنان ادامه می‌دهیم سردار سلامی: آمریکا منشأ همه تجاوز‌ها و اشغالگری‌ها در جهان است
سرخط خبرها

کنعانی: موضع ما درباره حقابه هیرمند روشن است | کانال‌های دیپلماتیک میان ایران و آمریکا با واسطه فعال است

  • کد خبر: ۲۱۵۳۱۲
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۹
کنعانی: موضع ما درباره حقابه هیرمند روشن است | کانال‌های دیپلماتیک میان ایران و آمریکا با واسطه فعال است
سخنگوی وزارت خارجه با تبریک به منتخبان مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری از دست‌اندرکاران برگزاری این انتخابات تشکر و قدردانی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، ناصر کنعانی در نشست خبری امروز (دوشنبه) با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در روز جمعه ۱۱ اسفندماه گفت: این انتخابات در فضایی امن، سالم و پر نشاط و با حضور هوشمندانه و با بصیرت مردم ایران برگزار شد.

برای همکاری مجدانه، سازنده، مکمل و هم‌افزا با مجلس جدید آماده‌ایم

کنعانی گفت: در اینجا بار دیگر آمادگی دستگاه دیپلماسی را برای همکاری مجدانه، سازنده، مکمل و هم‌افزا با دوره جدید مجلس شورای اسلامی در راستای تحقق اهداف و آرمان‌های ملی و مقدس نظام جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌کنم.

دومین نشست اضطراری وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی فردا در جده برگزار می‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: فردا دومین نشست اضطراری وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده در ارتباط با تحولات اخیر فلسطین و جنایت‌های رژیم صهیونسیتی علیه مردم غزه برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: تکلیف کشور‌های اسلامی در اجلاس فردا روشن است. آن‌ها باید یک تصمیم جدی برای ایجاد بازدارندگی از ادامه حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، پایان دادن به جنگ و فراهم کردن زمینه برای ارسال کمک‌های انسان دوستانه به مردم فلسطین بگیرند و مانع از تحقق هدف شوم صهیونیست‌ها برای کوچاندن مردم غزه شوند.

ادعا درباره ساخت پایگاه ایران در دریای سرخ با کمک سودان، بی‌اساس و با اهداف سیاسی است

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد ادعا‌های مطرح شده از سوی برخی از رسانه‌های غربی مبنی بر اینکه ایران به دنبال ساخت پایگاهی در دریای سرخ با کمک سودان است، گرچه وزیر امور خارجه سودان شب گذشته این خبر را تکذیب کرد؟ خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت: آفتاب آمد، دلیل آفتاب و همانطور که شما گفتید وزیر امور خارجه سودان این موضوع را تکذیب کرده است.

وی ادامه داد: ادعایی که مطرح شده همانطور که وزیر خارجه سودان اشاره کردند یک ادعای بی‌اساس و با اهداف سیاسی است.

همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه علیه هیچ کشور و طرف ثالثی نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در مورد ادعا‌های رسانه‌های غربی در مورد همکاری‌های دفاعی ایران با روسیه در طول جنگ اوکراین و اینکه در حال حاضر همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه چگونه است گفت: ما بار‌ها در این ارتباط مواضع و دیدگاه‌های خودمان را مطرح کرده‌ایم، روابط نظامی و دفاعی ایران و روسیه همکاری‌های متعارف و مبتنی بر حقوق و مقررات بین‌المللی و همچنین مبتنی بر منافع و مصالح مشترک دو کشور است.

کنعانی ادامه داد: این همکاری‌ها مسبوق به قبل از وقوع جنگ در اوکراین است و همکاری‌های دو کشور در همین چارچوب ادامه پیدا می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: این همکاری علیه هیچ کشور و طرف ثالثی نیست و مواضع ایران در مورد جنگ اوکراین مشخص است.

وی افزود: ما بار‌ها اعلام کرده‌ایم که جنگ را راه حل نمی‌دانیم و از راهکار سیاسی حمایت می‌کنیم و در همین ارتباط بار‌ها آمادگی ایران را برای میانجیگری جهت حل این بحران اعلام کرده‌ایم.

کنعانی افزود: مطرح کردن این اتهامات را با انگیزه‌های سیاسی و تلاش برای انحراف اذهان از نقش جنگ‌افزاران در ادامه این جنگ می‌دانیم، جنگ افروزانی که میلیارد‌ها دلار تسلیحات خود را برای یک طرف این جنگ ارسال می‌کنند و باعث افزایش جنگ‌افروزی می‌شوند.

ایران از هیچ جنگی در منطقه حمایت نمی‌کند

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ایران از هیچ جنگی در منطقه حمایت نمی‌کند و همواره طرف سازنده در مناقشات منطقه‌ای بوده است.

روابط ایران و ارمنستان سازنده و مبتنی بر منافع مشترک است

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه براساس برخی از اخبار منتشر شده توافقنامه امنیتی بین ایران و ارمنستان به امضا رسیده است، گفت: من از انعقاد چنین توافقنامه امنیتی اطلاعی ندارم.

وی ادامه داد: همان‌طور که می‌دانید روابط ایران و ارمنستان سازنده و مبتنی بر منافع مشترک و در چارچوب امنیت منطقه‌ای و تحکیم ثبات و امنیت در منطقه است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی با تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان گفت: ماه مبارک رمضان ماهی است که می‌تواند کشور‌های مسلمان را در حمایت از کشور فلسطین متحدتر کند و پیام محکمی را به رژیم صهیونیستی و حامیانش در کشتار مردم غزه ارسال کند.

وی گفت: ان‌شاءالله هر چه زودتر شاهد توقف این جنگ وحشیانه از سوی رژیم صهیونیستی و حامیانش باشیم.

جهانیان پیام خودسوزی افسر نظامی آمریکایی را دریافت کردند

کنعانی همچنین در پاسخ به سوالی درباره خودسوزی افسر نظامی آمریکایی درباره مخالفت با سیاست‌های آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه مردم غزه گفت: جهانیان پیام این اقدام را دریافت کردند. پیام این نظامی آمریکایی و سایر نظامیان آمریکایی که در حمایت از این فرد یونیفرم خود را در آتش سوزاندند و همچنین راهپیمایی گسترده مردم آمریکا در آخر هفته در محکومیت حملات رژیم صهیونیستی، حمایت از مردم فلسطین و مخالفت با جنگ‌طلبی آمریکا را شنیدند.

وی با بیان اینکه جهانیان همه خواهان این هستند که آمریکا حمایت‌های خود را از رژیم صهیونیستی متوقف کند، ادامه داد: بعید است که این صدای بلند را که همه افکار عمومی در دنیا شنید دولتمردان آمریکایی نشنیده باشند و آن‌ها اگر ارزشی برای افکار عمومی خود قائل هستند باید حمایت‌های خود را از رژیم صهیونیستی در کشتار مردم غزه متوقف کنند.

کنعانی ادامه داد: امیدواریم که مقامات آمریکایی صدای ملت‌های جهان و صدای خواسته‌های مردم خود را برای توقف جنگ و حمایت از صهیونیست‌ها بشنوند که قطعا شنیده‌اند و در راستای احترام به این خواسته و ارزش قائل شدن به خواسته مردم کشورشان این حمایت‌ها را متوقف کنند.

با هرگونه تغییر ژئوپلیتیکی که موجب تغییر مرز‌های بین‌المللی در منطقه شود مخالفیم

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی اظهارنظر‌های منتشر شده درباره کریدور زنگزور گفت: موضع ایران در این ارتباط بار‌ها اعلام شده است. تغییری در این موضع ایجاد نشده و نخواهد شد.

وی افزود: ما با هر گونه تغییر ژئوپلیتیکی که موجب تغییر مرز‌های بین‌المللی در منطقه شود مخالفیم و مواضع خود را بار‌ها در این زمینه اعلام کرده‌ایم.

رفت و آمد دولت‌ها در آمریکا تغییری در تعهد این کشور نسبت به برجام ایجاد نمی‌کند

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال دیگری در مورد انتخابات آمریکا و تأثیر آن بر برجام گفت: انتخابات آمریکا یک موضوع داخلی و مربوط به سیاست داخلی آمریکا است و آنچه که برای ما مهم است رفتار آمریکا نسبت به ایران است.

وی خاطر نشان کرد: تغییر روسای جمهور و دولت‌های آمریکا امری مربوط به داخل این کشور و حقوق مردم آمریکاست و انتظاری که ما از مقامات آمریکایی داریم این است که در امور داخلی ایران دخالت نکنند و در تعامل با ایران با احترام برخورد کنند.

کنعانی گفت: اکنون در مورد انتخابات آمریکا دیدگاه خاصی نداریم.

وی همچنین خاطر نشان کرد: رفت و آمد دولت‌ها در آمریکا تغییری در تعهد این کشور نسبت به برجام و اجرای این موافقتنامه ایجاد نمی‌کند. آمریکایی‌ها یک جانبه از برجام خارج شدند و مسئولیت این موضوع متوجه آن‌ها است.

کانال‌های دیپلماتیک میان ایران و آمریکا با واسطه فعال است

وی با بیان اینکه هدف از مذاکرات در راستای اجرای کامل برجام لغو تحریم‌های ظالمانه و همه جانبه علیه ایران و برخورداری کامل ایران از حقوق تعریف شده خود در برجام است، گفت: کانال‌های دیپلماتیک میان طرف‌های مذاکره کننده از جمله ایران و آمریکا با واسطه فعال است. چارچوب‌های دیپلماتیک در این زمینه وجود دارد و تغییراتی ایجاد نشده است. ما پایبند به میز مذاکره بوده و هستیم و در صورت حسن نیت طرف‌های مقابل امکان جمع‌بندی مذاکرات و بازگشت متعهدانه همه طرف‌ها به برجام همچنان وجود دارد.

موضع ما درباره حقآبه از هیرمند کاملا روشن است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع حقآبه ایران و آخرین پیگیری‌ها در این زمینه با توجه به اظهارات اخیر برخی از مقامات وزارت نیرو مبنی بر اینکه هیچ آبی از طرف افغانستان وارد ایران نشده است، تأکید کرد: موضع ما درباره حقآبه کاملا روشن است. حقآبه ایران از هیرمند طبق معاهده ۱۳۵۱ یک حقآبه اثبات شده و قانونی است.

وی تأکید کرد: مقامات دولت سرپرستی افغانستان به صورت مکرر اعلام کرده‌اند که پایبند به این معاهده و حقآبه هستند. آن‌چه که ما از مقامات دولت سرپرستی افغانستان انتظار داریم این است که فرای این اظهار نظر‌ها و جلوتر از این اظهارنظر‌ها به آنچه که می‌گویند عمل کنند و براساس آب موجود و محاسبات حقوقی که انجام می‌شود حقآبه ایران را مشخص و تعیین کنند و در جهت اجرای آن عمل کنند.

توافق امنیتی میان ایران و عراق تا حدود قابل توجهی اجرا شده است

کنعانی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق و آخرین روند اجرای این توافقنامه گفت: توافق امضا شده تا حدود قابل توجهی اجرا شده است و همان طور که در جلسات پیشین گفته‌ام کمیته مشترکی جهت نظارت بر اجرای این توافقنامه شکل گرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت اجرای این توافقنامه تأکید دارد و دولت عراق نیز خود را در این زمینه متعهد اعلام کرده است و ما انتظار داریم که مقامات دولت عراق در جهت اجرای این توافقنامه گام‌های خود را بردارند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد ادعا‌های آمریکا در ارتباط با ماهواره‌ای که به تازگی از سوی ایران پرتاب شده و همچنین اظهار نظر‌های مقامات این کشور در مورد همکاری‌های فضایی ایران و روسیه تصریح کرد: همکاری‌های دفاعی و فضایی ایران و روسیه مبتنی بر قوانین و مقررات بین‌المللی و منافع مشترک است و کسی نمی‌تواند در ارتباط با این گونه همکاری‌ها تشکیک‌های بی پایه و اساس ایجاد کند. این حق کشورهاست که در چارچوب مقررات و قوانین بین المللی با یکدیگر همکاری کنند. ما ادعا‌های مطرح شده از سوی مقامات آمریکایی را قاطعانه رد و بی اساس می‌دانیم.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با این موضوع براساس حقوق شناخته شده خود عمل می‌کند و مبتنی بر حقوق و مقررات بین‌المللی و مبتنی بر منافع و مصالح مشترک همکاری‌های دوجانبه خود را در این زمینه ادامه می‌دهد.

کنعانی در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا در ارتباط با فایل منتشر شده مرتبط با گفت وگوی نظامیان آلمانی در ارتباط با جنگ اوکراین و حمله به کریمه و همچنین اظهار نظر مکرون مبنی بر ارسال نیرو‌های نظامی از سوی ناتو به اوکراین برای مقابله با روسیه اظهار کرد: نقش آمریکا و طرف‌های اروپایی در جنگ افروزی با اوکراین کاملا مشخص است و اگر آن‌ها مبتنی بر منافع بین‌المللی و تعهدات بین‌المللی عمل می‌کردند جنگ اوکراین رخ نمی‌داد. عملکرد این دولت‌های مدعی در طول بحران اوکراین این گونه بوده که آن‌ها به جای اینکه به دنبال راه حل برای حل این بحران باشند همواره سوخت روی شعله‌های این جنگ ریخته‌اند و آماری که مقامات رسمی نظامی آمریکا اعلام کرده‌اند به اندازه کافی گویای این موضوع هست که چه کسانی در تداوم جنگ در اوکراین نقش آفرین بودند. طبق گزارش منتشر شده، ایالات متحده از سپتامبر سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ در طول یک سال حدود ۸۰ میلیارد دلار از فروش تسلیحات درآمد داشته که حدود ۵۰ میلیارد دلار را به متحدان اروپایی خود فروخته است و در طول این مدت صنعت نظامی آمریکا حدود ۱۷.۵ درصد رشد داشته که معادل ۲۰ سال رشد بوده است و این آمار خود به خوبی بیانگر این است که چه کسانی در این جنگ دخیل هستند و بر آتش آن سوخت می‌ریزند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد به شهادت رسیدن یک نیروی مستشاری ایران در روز جمعه ۱۱ اسفندماه در حملات صهیونیست‌ها به سوریه تصریح کرد: نیرو‌های مستشاری ایران در چارچوب دعوت دولت رسمی سوریه و در چارچوب مأموریت محول شده در راستای مبارزه با تروریسم در این کشور حضور دارند و اقدام مکرر رژیم صهیونیستی در مورد هدف قرار دادن نیرو‌های مبارزه کننده با تروریسم و نیرو‌های مستشاری ایران دلیل دیگری از حمایت تمام عیار رژیم صهیونیستی از جریان‌های تروریستی در منطقه است.

وی تأکید کرد: همان طور که ایران بار‌ها اعلام کرده است هیچ کدام از جنایات رژیم غاصب صهیونیستی علیه اهداف، منافع و نیرو‌های ایران بی پاسخ نمانده و نمی‌ماند.

اظهارات مقامات آمریکا درباره انتخابات ایران مصداقی از دخالت‌های نابجای این کشور در امور داخلی کشور‌ها است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اظهارات مقامات آمریکایی در مورد انتخاباتی که روز جمعه در ایران برگزار شد، تصریح کرد: این اظهارات مصداق دیگری از دخالت‌های نابجای این کشور در امور داخلی کشور‌ها از جمله ایران است.

آمریکا در جایگاه موضع‌گیری در مورد انتخابات ایران نیست

وی تأکید کرد: رژیم آمریکا در جایگاهی نیست و از وجاهتی برخوردار نیست که بخواهد در مورد انتخابات ایران موضع گیری کند و در این زمینه دخالت کند.

کنعانی تأکید کرد: اگر آمریکا نگران دموکراسی و آرای ملت هاست ابتدا فکری برای کشور خود و سلامت انتخابات در آمریکا کند. ما می‌بینیم که در هر دوره‌ای که انتخابات در آمریکا برگزار می‌شود چه ماجرا‌های عجیب و غریبی در انتخابات ایجاد می‌شود و کار به محاکم قضایی کشیده می‌شود. آن‌ها بهتر است بروند مسائل داخلی انتخابات خود را حل کنند.

ثبات در افغانستان به ایجاد ثبات و امنیت در منطقه و در مرز‌های مشترک کمک می‌کند

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان با توجه به سفر اخیر هیأتی از این کشور به تهران گفت: همکاری‌های ما با دولت سرپرستی افغانستان در این حوزه‌ها در راستای کمک به ثبات، توسعه و امنیت در افغانستان و مردم این کشور است و این‌ها اصول راهگشایی در مناسبات ما با دولت سرپرستی افغانستان است. ما معتقدیم ثبات در افغانستان و کمک به تأمین امنیت در این کشور به ایجاد ثبات و امنیت در منطقه و در مرز‌های مشترک کمک می‌کند.

کنعانی همچنین با اشاره به پیوند‌های عقیق فرهنگی، تمدنی و ... مردم افغانستان گفت: بهبود شرایط در افغانستان و رونق اقتصادی در افغانستان برای ما مهم است و کمک به مردم افغانستان و ایجاد ثبات در این کشور را در راستای منافع مشترک و امنیت در منطقه می‌دانیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: ما در مناسبات دوجانبه با دولت سرپرستی افغانستان از حقوق شناخته شده ایران صرف نظر نمی‌کنیم از جمله موضوع حقآبه که جزو مطالبات ما است و همواره در گفتگو با مقامات افغانستان این موضوع به عنوان یک اصل اساسی مورد توجه بوده است.

طرح ادعا‌های بی اساس درباره میدان آرش حقی را برای مدعی ایجاد نخواهد کرد

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره بیانیه اخیر شورای همکاری خلیج فارس مبنی بر اینکه ایران حقی در میدان گازی آرش ندارد و فقط مالکیت در این زمینه برای عربستان و کویت است، گفت: ما مواضع اصولی خود را در این ارتباط مبنی بر قوانین و مقررات و حقوق بین‌الملل بار‌ها اعلام کرده ایم و همان طور که پیش از این گفته‌ایم طرح ادعا‌های بی اساس و یک جانبه هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه ما در ارتباط با بهره برداری از منافع مشترک در خلیج فارس و میدان آرش همواره بر همکاری سازنده مبتنی بر منافع و مصالح مشترک تأکید کرده ایم و مذاکرات دوجانبه‌ای را با دولت کویت داشته ایم، گفت: در همین چارچوب در گفتگو‌های دوجانبه با مقامات کویتی بر تداوم مذاکرات حقوقی و فنی در این ارتباط تأکید کرده ایم.

کنعانی تصریح کرد: نگاه ما به مناسبات مان با همسایگان مبتنی بر تلاش جهت ایجاد فضای مثبت و سازنده و تأمین منافع مشترک و حل و فصل موضوعات مورد اختلاف از طریق گفتگو‌های فنی، حقوقی و دوستانه و خارج از طرح موضوعات اختلافی در رسانه است.

وی در همین ارتباط تأکید کرد: طرح کردن این موضوعات در فضای رسانه‌ای و درج آن‌ها در بیانیه‌های یک جانبه به هیچ وجه کمک کننده نیست.

ائتلاف‌های تخیلی، وهمی و خودخوانده را کمک کننده به صلح و ثبات در منطقه نمی‌دانیم

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی از اخبار مبنی بر احتمال پیوستن ایتالیا به ائتلاف علیه یمن در دریای سرخ گفت: ما شکل دادن به ائتلاف‌های تخیلی، وهمی و خودخوانده و یک جانبه در منطقه را کمک کننده به صلح و ثبات در منطقه نمی‌دانیم بلکه معتقدیم آن‌ها مخل نظم و امنیت در منطقه هستند.

طرح موضوعات اختلاف برانگیز در نشست شورای همکاری خلیج فارس مایه تأسف است

کنعانی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در بیانیه اخیر شورای همکاری خلیج فارس بار دیگر ادعا‌هایی در مورد جزایر سه گانه ایران مطرح شده است، گفت: با توجه به تحولاتی که در منطقه به ویژه در فلسطین وجود دارد و ما شاهد تداوم جنایت‌های جنگی و کشتار بی رحمانه مردم فلسطین و غزه توسط صهیونیست‌ها هستیم، طرح موضوعات اختلاف برانگیز و ادعا‌های بی‌اساس در این‌گونه نشست‌ها مایه تأسف است.

جزایر سه گانه جزو لاینفک و ابدی خاک ایران است

وی ادامه داد: مفاد مرتبط با ادعا‌های مطرح شده در مورد تمامیت ارضی ایران در بیانیه پایانی نشست شورای همکاری خلیج فارس را قویا محکوم می‌کنیم و همان طور که بار‌ها گفته‌ایم جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک جزو لاینفک و ابدی خاک ایران است و ادعا‌های این‌گونه در این بیانیه‌ها فاقد ارزش حقوقی است.

کنعانی همچنین تصریح کرد: بار‌ها ما بر حاکمیت خود بر جزایر سه گانه براساس اصول و قواعد پذیرفته شده حقوق بین المللی تأکید کرده‌ایم. ایران حاکمیت خود را بر خاک خود اعمال می‌کند و شورای همکاری خلیج فارس در جایگاهی نیست که در خصوص اقدامات حاکمیتی از سوی ایران و اظهارات مقامات عالی ایران در خصوص ابوموسی و سفر‌های مقامات ایران به جزیره‌ای که تعلق ابدی به خاک ایران دارد، اظهار نظر کند.

سخنگوی وزارت خارجه با محکوم کردن و غیرسازنده دانستن این بیانیه‌های یک جانبه و یک طرفه گفت: ما انتظار داریم که همسایگان در فضای مثبت و تعاملی زمینه را برای ارتقای مناسبات منطقه‌ای فراهم کنند.

ایران و الجزایر در مورد تحولات فلسطین و غزه دیدگاه‌های مشترکی دارند

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست مطبوعاتی هفتگی خود که حدود ۷۵ دقیقه به طول انجامید در پاسخ به سوالی در ارتباط با سفر اخیر سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران به الجزایر و دیدار‌هایی که در حاشیه شرکت در نشست اوپک گازی با مقامات دیگر کشور‌های شرکت کننده در این نشست داشته است، گفت: آقای رئیس‌جمهور در راستای شرکت در نشست اوپک گازی و همچنین در چارچوب سفر دوجانبه به دعوت رسمی رئیس‌جمهور الجزایر به این کشور سفر کردند. الجزایر یکی از کشور‌های مهم اسلامی و آفریقایی است و روابط دو کشور دوستانه، برادرانه و مبتنی بر گسترش روابط در حوزه‌های مختلف است.

وی با بیان اینکه ایران و الجزایر در مورد مسائل منطقه از جمله تحولات فلسطین و غزه دیدگاه‌های مشترکی دارند، تأکید کرد: روز گذشته گفتگو‌های خوبی میان روسای جمهور دو کشور و هیأت‌های عالی ایران و الجزایر صورت گرفت.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه مسیر پیشرفت در روابط دوجانبه باز است و امیدواریم سطح روابط تجاری دوکشور همپای مناسبات سیاسی ارتقا پیدا کند به اسناد امضا شده در جریان این سفر اشاره کرد و گفت: ان‌شاءالله این اسناد زمینه ساز تحولات اهداف و اراده رهبران دو کشور برای توسعه مناسبات در زمینه‌های مختلف به خصوص حوزه‌های اقتصادی و تجاری خواهد شد.

طرف پاکستانی متعهد شده فاز اول پروژه گازی با ایران را از نقطه صفر مرزی به سمت بندر گوادر اجرایی کند

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با همکاری‌های گازی ایران و پاکستان و تصویب این موضوع در دولت پاکستان تصریح کرد: به دنبال پیگیری‌های متعدد به عمل آمده از سوی مقامات کشورمان و مذاکرات مستمر هیأت‌های فنی و حقوقی انرژی دو کشور ایران و پاکستان طرف پاکستانی متعهد شده که فاز اول این پروژه را از نقطه صفر مرزی به سمت بندر گوادر اجرایی کند. اجرای این پروژه در کمیته انرژی دولت پاکستان به تصویب رسیده است.

وی افزود: طرف ایرانی در سال ۲۰۱۴ عملیات اجرایی خود را شروع کرد و منتظر ایفای تعهدات از سوی طرف پاکستان بود. طرف پاکستانی در شهریور ۱۳۹۸ درخواستی داشت که این پروژه تا ۲۰۲۴ میلادی تمدید شود.

کنعانی ادامه داد: در این مدت رایزنی‌ها بین مقامات مسئول دو کشور ادامه داشت و تصمیم طرف پاکستانی در چارچوب این مذاکرات بود.

منبع: ایسنا

$sepehr_key_43140}

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->