رالی بیت‌کوین هم‌زمان با رشد تاریخی بازار‌های سهام آمریکا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | گریپ فروت کیلویی چند؟ جهش ۵۵ درصدی هزینه‌های تولید خودرو | چرا شورای رقابت باید فرمول قیمت‌گذاری را به روز کند؟ مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در مسیر راه آهن ایران و بلاروس پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رشد قیمت خودرو‌های خارجی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آغاز قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان پرمصرف ریزش ۳ تا ۲۳ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) حراج خودرو‌های وارداتی از امروز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ | اعلام نتایج هفته آینده مشکل ثبت گوشی آیفون‌های ۱۴و ۱۵ به زودی حل می‌شود ذخیره سود یا ترس از ریسک‌های سیاسی | حرکت رفت و برگشتی بازار سهام (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) تشدید جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین، ریزش بورس‌های جهان از سرگرفته شد حذف کروکی در تصادفات تا خسارت ۵۳ میلیون تومان افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | طلا گرمی چند شد؟ (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | اوج گیری دوباره نرخ دلار نوبرانه‌ای با قیمت نجومی | گوجه‌سبز کیلویی ۱۱ میلیون تومان! ادامه طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ مشروط شد قیمت و کیفیت نان رها شده است | اجاره دادن نانوایی پای دلالان را به این صنف باز کرده است قیمت جهانی نفت امروز (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | نفت برنت به ۶۰ دلار سقوط کرد صنعت روی موج نگرانی از قطعی برق قیمت طلای جهانی امروز (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی کاهشی شد اعتبار کالابرگ الکترونیکی امروز واریز شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | مشمولانی که حسابشان شارژ نشد، چه کنند؟ پیش‌بینی نرخ دلار در سال جاری | قیمت دلار واقعی نیست ارزش روز سهام عدالت به چقدر رسید؟ (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در میادین تره بار (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | توت فرنگی به بازار مشهد آمد چالش‌های افزایش حقوق و دستمزد در سال ۱۴۰۴ | نمایندگان کارگران و کارفرمایان چه می‌گویند؟ قیمت خرید و اجاره مسکن فراتر از توان مالی مستاجران است
سرخط خبرها

ترامپ هراسی اقتصادی در ایران!

  • کد خبر: ۲۱۶۶۶۳
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۲
ترامپ هراسی اقتصادی در ایران!
کمتر از یک هفته پیش بود که دیوان عالی آمریکا به اتفاق آرا، صلاحیت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ این کشور تایید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از اعلام این خبر بود که برخی کارشناسان داخلی با نگاهی بدبینانه وارد پروژه ترامپ هراسی و تاثیر انتخاب وی بر اقتصاد ایران شدند.

صادق الحسینی کارشناس اقتصادی یکی از این کارشناسان بود که در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: کار به قدری خراب است که برخی از تحلیلگران دولتی شروع کرده و می‌گویند ترامپ بیاید هیچ تاثیری در اقتصاد ایران ندارد. فقط امیدوارم که حاکمیت به این مهملات توجه نکند. حضور ترامپ به تنهایی ۴۰ – ۷۰ درصد نرخ دلار را بالا خواهد برد. فروش نفت ایران را هم به شدت کاهش خواهد داد. خام متملقان نشوید. 

رضا نصری، تحلیلگر بین الملل هم با همین نگاه در کانال تلگرامی خود نوشت: اگر از الان این تحلیل در ایران غالب شود که ترامپ هیچ ابزار جدیدی برای اِعمال فشار به ایران ندارد و آمدنش تاثیری بر اقتصاد کشور نخواهد داشت، حاکمیت قادر به برنامه‌ریزی برای مواجهه با او و ایجاد آمادگی برای «راند دوم فشار حداکثری» نخواهد شد! برخلاف تصور برخی تحلیل‌گران، ترامپ می‌تواند تمام مجرا‌های محدود فعلی برای تنفس اقتصادی ایران را مسدود کند.

کاظم نادرعلی دیگر تحلیلگر اقتصادی نیز به بررسی نرخ برابری دلار به ریال در موقعیت مختلف در دوره ریاست جمهوری ترامپ در کانال تلگرامی خود پرداخت. او به جهش قیمت دلار به ۱۷ هزار تومان در مهر ۹۷ پس از خروج ترامپ از برجام و بازگشت تحریم‌های نفتی و بانکی اشاره کرد و نوشت درحالیکه در این تاریخ ارزش واقعی دلار ۱۱ هزار تومان برآورد می‌شد. 

ترامپ هراسی اقتصادی در ایران!

این نکته که در دوره گذشته ریاست جمهوری ترامپ و سیاست‌های فشار اقتصادی حداکثری بر ایران وجود داشت، بر هیچ کسی پوشیده نیست. اما سوال اینجاست که با وجود روابط خصمانه بین ایران و آمریکا، در کدام دوره ریاست جمهوری آمریکا، شرایط اقتصادی بر ایران دشوار گرفته نشده است؟ کدام حزب از احزاب پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در برابر ایران ملایمت به خرج داده اند؟

پاسخ به این سوالات روشن است. 

از سوی دیگر نیز دولتی‌ها نیز آمدن دوباره ترامپ به کاخ سفید را کاملا بی تاثیر بر اقتصاد ایران می‌دانند. برای مثال جواد اوجی وزیر نفت معتقد است: تحریم‌های غرب تاثیری بر رشد و توسعه ما نداشته و رشد اقتصادی گروه نفت به ۲۰ درصد رسیده و به این معنا است که تحریم‌ها تاثیری نداشته است. بازگشت ترامپ تاثیری در فروش نفت نخواهد داشت و الان هم با توجه به افزایش شدت تحریم‌ها ما توانستیم بالاترین رکورد فروش نفت را از سال ۹۷ داشته باشیم. 

با این حال بهتر است به جای ترامپ هراسی یا بی خیالی کامل، کارشناسان تحلیل‌های منطقی و شفاف را ارائه کرده و از نگرانی بازار‌ها بکاهند. 

برای مثال چندی پیش یکی از رسانه‌های اصلاح طلب در گزارشی به بی اثر شدن تحریم‌های نفتی ترامپ در اواخر دوره ریاست جمهوری وی پرداخت. این رسانه در گزارش خود آورده بود که در آینده فروش نفت در صورت پیروزی ترامپ مانند گذشته تحت فشار قرار نخواهد گرفت. 

برخی تحلیلگران نیز اثر ترامپ بر اقتصاد ایران را کوتاه مدت می‌دانند و معتقدند که ترامپ مانند گذشته نمی‌تواند بر اقتصاد ایران اثرگذار باشد. این تحلیل‌ها تا جایی پیش رفته که برخی از تحلیلگران انتخاب ترامپ را به نفع ایران می‌دانند چرا که معتقدند ترامپ توانایی ایجاد اجماع علیه ایران را ندارد. 

در شرایطی که فشار اقتصادی زندگی مردم را هر روز دشوارتر می‌کند، به نظر می‌رسد تلاش برای ایجاد آرامش روانی وظیفه همه احزاب و گروه‌های جامعه باشد و ترامپ هراسی فقط التهابات را دو چندان می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->