هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

پرخوری در وعده‌های افطار و سحر چه عوارضی دارد؟

  • کد خبر: ۲۱۷۱۰۶
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۰
پرخوری در وعده‌های افطار و سحر چه عوارضی دارد؟
دانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص عوارض پرخوری در وعده‌های افطار و سحر توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدرضا مهری با اشاره به اینکه اگر افراد روزه‌دار تدابیری که متخصصان گوارشی توصیه کرده‌اند را رعایت کنند، دچار مشکلاتی نظیر سوءهاضمه نمی‌شوند، گفت: پرخوری نکردن و رعایت اعتدال در خوردن موجب می‌شود روزه‌داری فرد باعث بهبود گوارش شود.

وی با اشاره به اینکه درهم‌خوری کردن باعث تشدید سوءهاضمه می‌شود، علاوه براین مصرف انواع شربت در وعده افطار زمینه ایجاد ناراحتی‌های گوارشی را برای فرد ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: در طب سنتی سحری معادل صبحانه است بنابراین بهتر است به اندازه حجم صبحانه غذا مصرف شود به‌خصوص اگر روزه‌داری در فصولی باشد که روز‌ها کوتاه است.

دکتر مهری با اشاره به اینکه مصرف موادغذایی مثل رب انار و رب به بهبود گوارش فرد کمک می‌کند، اظهار کرد: زمان افطار مصرف آب‌جوش و خرما و بعد از گذشت یک ساعت و نیم از افطار، مصرف یک شام سبک به بهبود سلامت گوارشی فرد کمک می‌کند.

متخصص طب سنتی با بیان اینکه در وعده افطار از مصرف غذا‌های غلیظ مثل حلیم و شله پرهیز شود، حتی سوپ‌ها هم در موقع افطار می‌تواند باعث احساس سنگینی در فرد شود، گفت: مصرف سالاد، ماست و ترشی همراه غذا موجب سوءهاضمه می‌شود به خصوص اگر به عنوان مثال ماست با غذا‌های گوشتی استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه سالاد، ماست و ترشی در طب سنتی حکم یک وعده غذایی را دارد و فرد می‌تواند با مصرف مقداری نان و ماست و نعناع خشک‌ یک وعده شام سالم و سبک را تجربه کند، ادامه داد: مصرف شربت سرد و آب سرد در افطار نیز موجب اختلال در روند گوارش فرد می‌شود، بنابراین بهتر است فرد روزه دار؛ روزه خود را با نوشیندنی‌های گرم مانند چای یا شیر افطار کند.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات افراد روزه‌دار به خصوص در ماه‌های گرم سال، احساس تشنگی است، گفت: برای مدیریت این حالت در فرد باید از مصرف غذا‌های عطش‌آور در سحر مثل سرخ کردنی، سبزیجات تند، فلفل و سس‌ها پرهیز شود و جایگزین آن مصرف سالاد حاوی کاهو و کلم و آبلیمو و آبغوره تازه باشد.

دکتر مهری با اشاره به اینکه مصرف چای و هندوانه در وعده سحر به دلیل خاصیت مدر بودن آن‌ها توصیه نمی‌شود، گفت: مصرف دوغ، شربت خاکشیر و سبزیجات مثل خرفه در وعده سحر توصیه می‌شود.

وی گفت: برخی از افراد به دلیل مشکلات گوارشی مانند رفلاکس و درد معده جرئت روزه‌داری ندارند این در حالی است که با روزه‌داری صحیح شرایط گوارشی بهتر می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->