حمایت دانشجویان تهران از خیزش ضدصهیونیستی دانشگاهیان آمریکا قتل دختر اصفهانی مبتلا به اوتیسم به دست مادرش مشهد، سومین قطب پیوند کبد در کشور است آرامگاه فردوسی برای ۱۰ شب میزبان بزرگداشت حکیم‌توس است دستگیری متهم به سرقت دو میلیاردی طلا در مشهد ورود یک واکسن خوراکی به برنامه واکسیناسیون کودکان تا حالا چند تا بستنی خوردین؟ رشد ۲۱ درصدی مرسولات صادره پست خراسان‌رضوی در سال ۱۴۰۲ اختلافات اعتقادی و فرهنگی بعد از ازدواج را چگونه حل کنیم؟ رشد سه‌برابری مسمومیت با قارچ وحشی؛ از خوردن قارچ در طبیعت خودداری کنید زمزمه فروش بیمارستان «مهرگان» مشهد! دود اختلاف مالکیت یک بیمارستان به چشم مردم می‌رود تجاوز ۴ مرد تبعه خارجی به یک نوجوان شانزده‌ساله در تهران ۸ گام کلیدی اقتصادی در شروع زندگی زوج‌های جوان تبِ تراپی | مشاوره رفتن بخشی از سبک زندگی است نه ظرفیتی برای پُز اجتماعی  غفلت از مشاوره آمار بالای غرق‌شدگی در استانی که دریا ندارد! | سال گذشته، خراسان‌رضوی رتبه هفتم میزان غرق‌شدگی کشور را به دست آورد آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد مواد غذایی که هرگز آنها را نباید با معده خالی بخورید با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
سرخط خبرها

پرخوری در وعده‌های افطار و سحر چه عوارضی دارد؟

  • کد خبر: ۲۱۷۱۰۶
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۰
پرخوری در وعده‌های افطار و سحر چه عوارضی دارد؟
دانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص عوارض پرخوری در وعده‌های افطار و سحر توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدرضا مهری با اشاره به اینکه اگر افراد روزه‌دار تدابیری که متخصصان گوارشی توصیه کرده‌اند را رعایت کنند، دچار مشکلاتی نظیر سوءهاضمه نمی‌شوند، گفت: پرخوری نکردن و رعایت اعتدال در خوردن موجب می‌شود روزه‌داری فرد باعث بهبود گوارش شود.

وی با اشاره به اینکه درهم‌خوری کردن باعث تشدید سوءهاضمه می‌شود، علاوه براین مصرف انواع شربت در وعده افطار زمینه ایجاد ناراحتی‌های گوارشی را برای فرد ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: در طب سنتی سحری معادل صبحانه است بنابراین بهتر است به اندازه حجم صبحانه غذا مصرف شود به‌خصوص اگر روزه‌داری در فصولی باشد که روز‌ها کوتاه است.

دکتر مهری با اشاره به اینکه مصرف موادغذایی مثل رب انار و رب به بهبود گوارش فرد کمک می‌کند، اظهار کرد: زمان افطار مصرف آب‌جوش و خرما و بعد از گذشت یک ساعت و نیم از افطار، مصرف یک شام سبک به بهبود سلامت گوارشی فرد کمک می‌کند.

متخصص طب سنتی با بیان اینکه در وعده افطار از مصرف غذا‌های غلیظ مثل حلیم و شله پرهیز شود، حتی سوپ‌ها هم در موقع افطار می‌تواند باعث احساس سنگینی در فرد شود، گفت: مصرف سالاد، ماست و ترشی همراه غذا موجب سوءهاضمه می‌شود به خصوص اگر به عنوان مثال ماست با غذا‌های گوشتی استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه سالاد، ماست و ترشی در طب سنتی حکم یک وعده غذایی را دارد و فرد می‌تواند با مصرف مقداری نان و ماست و نعناع خشک‌ یک وعده شام سالم و سبک را تجربه کند، ادامه داد: مصرف شربت سرد و آب سرد در افطار نیز موجب اختلال در روند گوارش فرد می‌شود، بنابراین بهتر است فرد روزه دار؛ روزه خود را با نوشیندنی‌های گرم مانند چای یا شیر افطار کند.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات افراد روزه‌دار به خصوص در ماه‌های گرم سال، احساس تشنگی است، گفت: برای مدیریت این حالت در فرد باید از مصرف غذا‌های عطش‌آور در سحر مثل سرخ کردنی، سبزیجات تند، فلفل و سس‌ها پرهیز شود و جایگزین آن مصرف سالاد حاوی کاهو و کلم و آبلیمو و آبغوره تازه باشد.

دکتر مهری با اشاره به اینکه مصرف چای و هندوانه در وعده سحر به دلیل خاصیت مدر بودن آن‌ها توصیه نمی‌شود، گفت: مصرف دوغ، شربت خاکشیر و سبزیجات مثل خرفه در وعده سحر توصیه می‌شود.

وی گفت: برخی از افراد به دلیل مشکلات گوارشی مانند رفلاکس و درد معده جرئت روزه‌داری ندارند این در حالی است که با روزه‌داری صحیح شرایط گوارشی بهتر می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->