به گزارش شهرآرانیوز نشست فعالان و نخبگان با رویکرد بیان مسائل مشهد با حجت الاسلام نصرالله پژمانفر، میثم ظهوریان، علی اصغر نخعی راد و احسان عظیمی راد، نمایندگان منتخب مردم مشهد در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، عصر امروز (۹ فروردین ماه) در مسجد خاتم الانبیا (ص) خیابان جنت مشهد برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجتالاسلام قاسم سوری، دبیرکل نهضت مردمسالاری دینی مشهد گفت: این نهضت پیش از برگزاری انتخابات نیز اعلام کرد که قصد ما کمک به ایجاد فرآیند انتخاب اصلح است و با همه افرادی که در این زمینه فعالیت کنند همکاری میکنیم.
وی افزود: بنای بر مطرح کردن نام نهضت مردمسالاری نداشتیم و قصد نداریم در این میان جایگاهی برای خود ایجاد کنیم.
دبیرکل نهضت مردمسالاری دینی مشهد در ادامه با بیان این که «عدم شفافیت» از جمله اتفاقات بدی است که تا کنون در مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاده است، خاطرنشان کرد: خصوصا در جایی که تعارض منافع وجود داشته باشد، این عدم شفافیت بیشتر میشود و همه مصلحت اندیش میشوند.
سوری تاکید کرد: مصلحت اندیشی، بزرگترین ضربه را با انقلاب زده است. این در حالی است که در حکومت اسلامی، مصلحت اندیشی فقط بر عهده ولی فقیه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به عنوان افرادی که مردم را نسبت به انتخاب اصلح و شرکت در انتخابات دعوت کردیم، پس از انتخاب نمایندگان مجلس، ماموریت سخت تری پیش رو داریم. معتقدیم نمایندگان باید پاسخگوی مردم باشند و ما نیز کمک میکنیم این پاسخگویی وجود داشته باشد.
در ادامه حجتالاسلام محمد الهی خراسانی، دبیر جبهه روحانیت مردمی مشهد نیز با بیان این که در انتخابات اخیر شاهد غلبه گفتمان اصلح گزینی بر جریان شخص محور بودیم، خاطرنشان کرد: این گفتمان باید زنده بماند و برای انتخابات آینده نیز تقویت شود.
وی افزود: این فرآیند، حتما باید با نظارت بر عملکرد نمایندگان و پاسخگویی متقابل آنها به مردم تقویت شود؛ و فرصتهایی برای پاسخگویی مستمر آنها به مردم در محافل مردمی و مساجد فراهم شود.
الهی خراسانی تاکید کرد: مردم باید خروجی این انتخاب و تفاوت آن با انتخابهای گذشته را احساس کنند.
وی افزود: همچنین انتظار داریم نمایندگان منتخب مردم، ارتباط مطلوبی بین خود داشته باشند و شاهد اختلافاتی که در گذشته بین نمایندگان وجود داشت، نباشیم.
حسین کمیلی، دبیر ائتلاف مردمی عدالت نیز در این نشست گفت: پیام روشن و شفاف مردم در این انتخابات این بود که کسانی که نخواهند پاسخگوی مردم باشند، نمیتوانند رای مردم را داشته باشند.
وی با اشاره به ضرورت عقلانیتر کردن کنشهای تعاملی میان مردم و نمایندگان منتخب خاطرنشان کرد: با ایجاد توازن میان تعامل میان مردم و نخبگان با نمایندگان، مطالبات غیرواقعی نیز به ریل عقلانی باز میگردد.
کمیلی افزود: از سوی دیگر باید این نکته را نیز مدنظر داشت که نظارت بر عملکد نمایندگان نیز بدون رودربایستی صورت بگیرد.
در ادامه این نشست نیز فعالان فرهنگی و اجتماعی به بیان دیدگاههای خود درباره مسائل مهم اجتماعی پرداختند. توجه به مسئله تحول، ضرورت اصلاح ساختارهای اداری معیوب، موضوع عفاف و حجاب و تدوین سند ملی هوش مصنوعی، از جمله مسائلی بود که به آن اشاره شد.