افزایش خطر ابتلا به آسم در زنان شب‌کار عدم تولید برخی مواد غذایی و آرایشی باعث قاچاق این محصولات شده است کشف روغن زیتون با طعم ماده مخدر شیشه در فرودگاه! برای سیاه نشدن دندان کودک پس از مصرف قطره آهن چه کنیم؟ افزایش ۲ درصدی آمار تلفات جاده‌ای خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ شیوه های ساده و هوشمندانه صرفه‌جویی آب در منزل | چطور قطره ها را دریابیم؟ ازسرگیری پرواز‌های عراق به ایران از فردا سه‌شنبه (۲۴ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس تا اطلاع ثانوی مسدود شد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) رویداد دانشجویی «هکاتون» در مشهد برگزار می‌شود | الگویی تازه برای حل مسئله با خلاقیت نسل جوان بازگشت تنها زن ایرانی محبوس در زندان‌های عمان، به کشور بازداشت زورگیر فضای مجازی در تهران (۲۳ تیر ۱۴۰۴) رئیس سازمان بهزیستی کشور: مرحله جدید برنامه‌های اجتماع‌محور در بیش از ۵ هزار محله کشور آغاز خواهد شد بررسی ابهامات والدین درباره سوءمدیریت آزمون سمپاد | آزمون پر حاشیه اعضای باند اعطای تسهیلات بانکی با کلاهبرداری از ۲۷۰ شهروند، دستگیر شدند لغو پروازهای ترکیش‌ ایرلاین به کشور تکذیب شد تکذیب شایعات درباره انفجار در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) | دود مشاهده‌شده، ناشی از سوزاندن علف‌های هرز بود هشدار رئیس مرکز حراست سازمان سنجش در خصوص عضویت در کانال‌های متخلف کنکور نشانه‌های تخم‌مرغ فاسد کدام‌اند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۳ تیر ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر دمای ۴۰ درجه باشند پاداش پایان‌خدمت و حقوق بازنشستگی چگونه محاسبه می‌شود؟ کف و سقف آن چقدر است؟ سهم تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۴ چند درصد است؟ چرا پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان تأمین اجتماعی به تأخیر افتاده است؟ اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ تیر ۱۴۰۴) توزیع ابهام‌آمیز انسولین در داروخانه‌های مشهد | کمبود انسولین در سایه بدهکاری‌ بیمه‌ها به داروخانه‌ها ۳۷ هزار زوج در ۱۲ روز جنگ تحمیلی به خانه بخت رفتند ناسالم‌ترین نوع روغن برای سلامت قلب کارگران و بازنشستگان در نامه‌ای سرگشاده به قالیباف: استقلال تأمین اجتماعی را برگردانید داوطلبان نوبت دوم کنکور در خراسان رضوی برای دریافت کارت ورود به جلسه خود اقدام کنند بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی چگونه و چقدر کمک‌هزینه ازدواج دریافت می‌کنند؟
سرخط خبرها

ویروس کرونا تا ۲۵ روز در بزاق بیماران باقی می‌ماند

  • کد خبر: ۲۱۹۷۰
  • ۰۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۱
ویروس کرونا تا ۲۵ روز در بزاق بیماران باقی می‌ماند
یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد بیماران مبتلا به ویروس کرونا تا ۲۵ روز بعد از بروز علائم به صورت فعال بیماری را انتقال می‌دهند و باید به مراقبت از خود و خودداری از تماس با افراد خاص ادامه دهند.

مترجم: گوهر شقایق* 

 

یک مطالعه جدید در مورد بیماری کروناویروس یا کویید-19 که ۲۳مارس ۲۰۲۰ در ژورنال معتبر The Lancet Infectious Disease چاپ شده و اطلاعات ارزشمندی در خصوص این ویروس ارائه کرده‌ است. یکی از اهداف این مطالعه بررسی تیتر ویروس (مقدار ویروس در واحد حجم) عامل بیماری کویید-19 در بازه زمانی متفاوت است.


این مطالعه بر روی افراد مبتلا در دو بیمارستان در هنگ‌کنگ صورت گرفت. در این مطالعه ۲۳ فرد مبتلا به کرونا شامل ۱۳ مرد و ۱۰ زن با میانگین سنی ۶۳ سال (۳۷-۷۵) در محدوده زمانی مشخص بررسی شدند.

 

از این تعداد بیمار ۱۰ نفر به نوع شدید بیماری کرونا و ۱۳ نفر به نوع خفیف آن مبتلا بودند. ۱۱ نفر (۴۸درصد) از بیماران هم به یک نوع بیماری مزمن مبتلا بودند.

 

شایعترین بیماری مزمن در این افراد فشارخون بود که ۶ بیمار به آن مبتلا بودند و 4 نفر از آنان نیز دیابت داشتند. پنج بیمار در ICU پذیرش شدند، سه نفر از آن‌ها نیاز به قراردادن لوله در نای داشتند و دو نفر از بیماران هم فوت شدند.


یافته مهم این مطالعه نشان داده‌است که تیتر ویروس ( SARS-COV-2 ) در بزاق فرد بیمار در هفته اول بعد از شروع علائم بیماری در بیشترین مقدار است و به مرور زمان مقدار آن کمتر می‌شود.

 

یافته قابل توجه این مطالعه این است که در ۷ نفر از بیماران، ویروس برای مدت ۲۰ روز یا بیشتر بعد از شروع علائم بیماری، دربزاق فرد بیمار قابل شناسایی بود. این مدت زمان برای یک بیمار ۲۵ روز قابل شناسایی بود.

 

اهمیت این یافته علمی از آن جهت است که حضور طولانی مدت این ویروس در بزاق فرد بیمار یک چالش بزرگ برای سیستم بهداشت و درمان محسوب می‌شود. به ویژه زمانی که محدودیت دسترسی به امکانات قرنطینه بیمارستانی برای افراد مبتلا وجود دارد.

 

این تحقیق ثابت می‌کند که بیماران تا زمانی که تیتر ویروس در بزاق آن‌ها تشخیص داده می‌شود باید در قرنطینه بمانند. درصورتی که بیماران از مراکز درمانی مرخص شوند باید تا پایان این مدت از تماس با افراد دیگر به خصوص مبتلایان به بیماری‌های مزمن یا سالمندان خودداری کنند.

 


برای مطالعه کامل یافته‌های این مقاله به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(20)30196-1/fulltext

 

 

 

*دانشجوی دکترای ایمیونولوژی دانشگاه آدلاید-استرالیا

منبع: نسخه آنلاین The Lancet Infectious Disease

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->