به گزارش شهرآرانیوز، دوشنبه (اول آوریل/ ۱۳ فروردین)، اسرائیل به کاروانِ «آشپرخانهٔ مرکزیِ جهانی» (World Central Kitchen) حمله کرد و هفت تن از کارکنان این سازمان مردمنهاد را ــ که برای رفعِ فوریِ نیازهای غذاییِ مصیبتزدگانِ سراسرِ جهان شکل گرفته است ــ کُشت. کسانی که این هفت نفر را میشناختند ایشان را «انساندوستانی فداکار» توصیف میکنند که برای یاری نیازمندان هر کاری از دستشان برمیآمد انجام میدادند.
شش نفر از این افراد از سایر نقاط جهان آمده بودند تا به دهها امدادگر بومی غزه بپیوندند و در کار عرضه و توزیع غذا یاریرسان باشند. یک نفر هم از محلیها بود که از داشتن چنین شغلی هیجانزده بود. این هفت تن، تازه، از یک انبار مواد غذایی در دیر البَلَح بیرون زده بودند که ـــ علیرغم هماهنگی نهاد متبوعشان با ارتش اسرائیل ــ با حملهٔ هوایی این رژیم روبهرو شدند و همگی جان باختند.
غزه، از زمان حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا به امروز، مرگآفرینترین مکان برای نیروهای امدادی بوده است. بر اساس آمار «پایگاه دادهٔ امنیتیِ امدادگران» (Aid Worker Security Database)، از شروع این درگیری، ۲۰۳ امدادگر در غزه جان باختهاند که همهٔ آنها، بهجز همین شش نفر اخیر، فلسطینی بودهاند. این کارکنانِ «آشپرخانهٔ مرکزیِ جهانی» که در حملهٔ دوشنبه جان باختند شهروندانِ پنج کشورِ استرالیا و ایالات متحده و کانادا و لهستان و بریتانیا بودند.
بنا بر این دادهها، تا روز دوشنبه، از کارکنان «آژانس امداد و کار برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک» یا «اونروا» (UNRWA) ۱۷۶ تن جان خود را از دست دادهاند. همچنین، از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا پایان این سال، ۱۶۱ امدادگر در غزه جان باختهاند. این تعداد قربانی در یک سال، از سال ۱۹۹۷ (زمانی که «پایگاه دادهٔ امنیتیِ امدادگران» شروع به ثبت و ضبط ارقام کرد) به این سو، از تعدادِ مجموعِ امدادگرانِ جانباختهٔ یک سال در سراسر جهان بیشتر است.
منبع: The New York Times