جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد مراسم گرامیداشت مقام «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» در مشهد برگزار شد (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

چشمان غزه

  • کد خبر: ۲۲۰۱۱۷
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴
چشمان غزه
این پیکر نحیف تصویر خود غزه است  و آن تک چشم مشکین تلخ‌ترین شاعرانگی برای باریکه غزه است که مرثیه‌ای غم انگیز را بی صدا زمزمه می‌کند.

کشـتار انسانی و فاجعه شرمناک بشری غزه در حالی به بلندای شش ماهگی خود می‌رسد که تا امروز بیش از ۳۲ هزار فلسطینی با اکثریت قاطع غیر نظامی در طی آن شهید شده اند.

در میان آمار‌های هولناک ریزودرشتی که از تخریب ها، وضعیت امداد و بهداشت، کمبود مواد غذایی و فقر هر روز منتشر می‌شود، یک آمار و عدد نقش بسته روی آن خودنمایی می‌کند و فریاد می‌کشد، اما به شکل ترسناکی هرقدر هر روز افزایش می‌یابد به همان نسبت کمتر دیده می‌شود و کمتر شنیده می‌شود. تا به امروز بیش از ۱۳ هزار کودک در غزه به شهادت رسیده اند.

 گویا جانِ جهانِ پرسرعت معاصر و بمباران خبری اش باعث جهشی ژنتیکی شده است که این گونه خنثی و اخته نسبت به این اعداد و آمار واکنش نشان می‌دهد. یا خط کشی‌های جغرافیا و قومیت‌های درونش در دیده شدن رنگ خون تفاوت می‌گذارند. از همین رو این بار عکسی را انتخاب کردم که قرار نیست صحنه‌های پرگو و ژورنالیستی را نشان بدهد.

 زیرا شبکه‌های تلویزیونی یا سایت‌های مختلف خبری پر هستند از این تصاویر که مستقیم و کوتاه حرف خودشان را می‌زنند. قرار هم نیست از چگونگی عکاسی یا شیوه ترکیب بندی عکس در روایت این قاب بگویم. بلکه می‌خواهم مخاطب را دعوت کنم به عمق نگاهی که معصومیت نهفته در آن از چنان مغناطیسی برخوردار است که به سادگی نمی‌توانی از آن جدا شوی. عکس را عبدالکریم حنا عکاس آسوشیتدپرس در بیمارستان الاقصی ثبت کرده است.

 بیمارستانی که بخش مهمی از تاریخ غزه را به دوش می‌کشد. کنزی کودک چهارساله‎‌ای که در بمباران رژیم غاصب صهیونیستی زخمی شده، اما زنده مانده است. او نمی‌داند که والدینش را از دست داده است و هنوز در شوک ناشی از بمباران و آوار و انفجار است. این پیکر نحیف تصویر خود غزه است و آن تک چشم مشکین تلخ‌ترین شاعرانگی برای باریکه غزه است که مرثیه‌ای غم انگیز را بی صدا زمزمه می‌کند.

 آن چشم، نگاه خسته جبر جغرافیاست و امتدادش به آینده‌ای است که خود او هیچ دخل و تصرفی در حال و فردایش نداشته است. پرتره مظلومیت است در سیاه‌ترین جهان ظلمانی برای شرمساری تاریخ و سرافکندگی انسانیت. جهانی که با همه زرق و برق و پیشرفتش وقاحت و زمختی اش را بیشتر از گذشته عریان می‌کند.
عکس آسوشیتدپرس/عبدالکریم حنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->