فیلم جدید اکتای براهنی رکورد زد | «پیرپسر» ۵۰ میلیاردی شد! اولین تصویر از پوستر رسمی فیلم جدید بهرام افشاری + عکس ویدئو | امیرحسین رستمی درباره علت مهاجرت نکردنش از ایران گفت حضور مجتبی جباری در مراسم رونمایی کتاب «آبی آنتیک» + عکس «کارناوال» را مخاطب جلو‌ می‌برد | هنر گفت‌وگو با مردم به سبک رامبد جوان سه کتاب تازه نشر ماهی برای علاقه‌مندان به علم نگاهی به نمایش «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت؟» | سرگیجه‌ای خنده‌آور اما گزنده نخستین تصویر از غول مهربان سریال هری پاتر + عکس بغض عجیب یوسف تیموری | آقای بازیگر طلب حلالیت کرد + فیلم فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (۲۶ و ۲۷ تیر ۱۴۰۴) اختتامیه کنگره ملی شعر «توس تا نیشابور» در مشهد برگزار می‌شود همه چیز درباره سریال آلا + خلاصه داستان، بازیگران و تیزر مسابقه «شادآباد» روی آنتن تلویزیون+ زمان پخش «یعقوب صباحی» بازیگر پیشکسوت تئاتر در خاک آرام گرفت آغاز اکران بین المللی فیلم خدای جنگ معرفی چند کتاب درباره نسبت فوتبال و زندگی | فراتر از زمین بازی «دورهمی بانوی اول» با بازی بهاره رهنما در مشهد روی صحنه می‌رود انتشار فراخوان جایزه جهانی کتاب سال
سرخط خبرها

چشمان غزه

  • کد خبر: ۲۲۰۱۱۷
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴
چشمان غزه
این پیکر نحیف تصویر خود غزه است  و آن تک چشم مشکین تلخ‌ترین شاعرانگی برای باریکه غزه است که مرثیه‌ای غم انگیز را بی صدا زمزمه می‌کند.

کشـتار انسانی و فاجعه شرمناک بشری غزه در حالی به بلندای شش ماهگی خود می‌رسد که تا امروز بیش از ۳۲ هزار فلسطینی با اکثریت قاطع غیر نظامی در طی آن شهید شده اند.

در میان آمار‌های هولناک ریزودرشتی که از تخریب ها، وضعیت امداد و بهداشت، کمبود مواد غذایی و فقر هر روز منتشر می‌شود، یک آمار و عدد نقش بسته روی آن خودنمایی می‌کند و فریاد می‌کشد، اما به شکل ترسناکی هرقدر هر روز افزایش می‌یابد به همان نسبت کمتر دیده می‌شود و کمتر شنیده می‌شود. تا به امروز بیش از ۱۳ هزار کودک در غزه به شهادت رسیده اند.

 گویا جانِ جهانِ پرسرعت معاصر و بمباران خبری اش باعث جهشی ژنتیکی شده است که این گونه خنثی و اخته نسبت به این اعداد و آمار واکنش نشان می‌دهد. یا خط کشی‌های جغرافیا و قومیت‌های درونش در دیده شدن رنگ خون تفاوت می‌گذارند. از همین رو این بار عکسی را انتخاب کردم که قرار نیست صحنه‌های پرگو و ژورنالیستی را نشان بدهد.

 زیرا شبکه‌های تلویزیونی یا سایت‌های مختلف خبری پر هستند از این تصاویر که مستقیم و کوتاه حرف خودشان را می‌زنند. قرار هم نیست از چگونگی عکاسی یا شیوه ترکیب بندی عکس در روایت این قاب بگویم. بلکه می‌خواهم مخاطب را دعوت کنم به عمق نگاهی که معصومیت نهفته در آن از چنان مغناطیسی برخوردار است که به سادگی نمی‌توانی از آن جدا شوی. عکس را عبدالکریم حنا عکاس آسوشیتدپرس در بیمارستان الاقصی ثبت کرده است.

 بیمارستانی که بخش مهمی از تاریخ غزه را به دوش می‌کشد. کنزی کودک چهارساله‎‌ای که در بمباران رژیم غاصب صهیونیستی زخمی شده، اما زنده مانده است. او نمی‌داند که والدینش را از دست داده است و هنوز در شوک ناشی از بمباران و آوار و انفجار است. این پیکر نحیف تصویر خود غزه است و آن تک چشم مشکین تلخ‌ترین شاعرانگی برای باریکه غزه است که مرثیه‌ای غم انگیز را بی صدا زمزمه می‌کند.

 آن چشم، نگاه خسته جبر جغرافیاست و امتدادش به آینده‌ای است که خود او هیچ دخل و تصرفی در حال و فردایش نداشته است. پرتره مظلومیت است در سیاه‌ترین جهان ظلمانی برای شرمساری تاریخ و سرافکندگی انسانیت. جهانی که با همه زرق و برق و پیشرفتش وقاحت و زمختی اش را بیشتر از گذشته عریان می‌کند.
عکس آسوشیتدپرس/عبدالکریم حنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->