هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

آیا سردرد میگرنی خطر بیماری التهابی روده را افزایش می‌دهد؟

  • کد خبر: ۲۲۱۸۴۰
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵
آیا سردرد میگرنی خطر بیماری التهابی روده را افزایش می‌دهد؟
سال هاست که ارتباط میگرن با اختلالات گوارشی مانند بیماری التهابی روده از منظر علمی مورد تجزیه و تحلیل و به نوعی اکتشاف قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز، هر ساله بیش از ۱ میلیارد نفر در سراسر جهان حداقل یک مرتبه دچار حمله میگرنی می‌شوند. تحقیقات قبلی نشان می‌دهند که میگرن به طور بالقوه می‌تواند خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله بیماری‌های گوارشی را افزایش دهد. بر اساس تحقیقات جدید انجام شده توسط کالج پزشکی دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی، ممکن است بین میگرن و افزایش خطر بیماری التهابی روده (IBD) نیز ارتباط تنگاتنگی وجود داشته باشد. گفتنی است که این مطالعه به وسیله مجله Scientific Reports در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

مطالعات قدیمی حاکی از آن هستند که میگرن می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله سکته، امراض قلبی، صرع، مشکلات خواب، اضطراب و افسردگی را افزایش دهد. این گزارش‌ها از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی هستند

میگرن همچنین با برخی از بیماری‌های گوارشی همچون سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و بیماری التهابی روده (IBD) (یک اصطلاح کلی است که شامل بیماری کرون و کولیت اولسراتیو می‌شود) در ارتباط است.

به گفته دکتر بروکس دی. کش، استاد دانشگاه و رئیس بخش گوارش، کبد و تغذیه در مرکز علوم درمانی دانشگاه تگزاس در هیوستون، سال هاست که ارتباط میگرن با اختلالات گوارشی از منظر علمی مورد تجزیه و تحلیل و به نوعی اکتشاف قرار گرفته است. نهایتا مشخص شده که این بیماری خود با سندرم‌ها و بیماری‌های مزمن گوارشی ارتباط واضح و مستقیم دارد.

علاوه بر این مطالعه‌ای که در ماه مارس ۲۰۲۱ روی داوطلبان آمریکایی انجام و توسط سری مجلات انتشارات جان وایلی و پسران منتشر شد، شیوع بیشتر میگرن یا سردرد‌های شدید را در بزرگسالان مبتلا به IBD نسبت به افراد سالم نشان داد.

آیا میگرن می‌تواند خطر بیماری التهابی روده را افزایش دهد؟

در مطالعه نمایه شده به وسیله مجله Scientific Reports، محققان داده‌های بیش از ۱۰ میلیون نفر را از طریق سیستم مراقبت‌های بهداشتی سراسری شهروندان کره جنوبی تجزیه و تحلیل کردند. حدود ۳ درصد از جمعیت مورد مطالعه مبتلا به IBD بودند.

به دنبال بررسی‌ها داده ها، دانشمندان دریافتند که ریسک ابتلا به IBD در افرادی که میگرن داشتند در مقایسه با افرادی که از این بیماری رنج نمی‌بردند، به طور قابل توجهی بیشتر بود.

تیم تحقیقات همچنین داده‌ها را از طریق زیرگروه‌های بروز بیماری کرون و کولیت اولسراتیو مورد بررسی قرار دادند. افراد مبتلا به میگرن در هر دو زیر گروه در مقایسه با افراد سالم، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به هر یک از این بیماری‌ها بودند.

پس از تشخیص میگرن، محققان دریافتند که شرکت کنندگان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری کرون قرار داشتند و پس از یک دوره پیگیری ۵ ساله ابتلای اکثر این افراد به کرون نیز تایید شد.

علاوه بر این، در زیر گروه‌های مطالعه شده، دانشمندان گزارش دادند که تاثیر میگرن بر خطر ابتلا به کولیت اولسراتیو در مردان بیشتر از زنان است.

دکتر رودولف بدفورد، متخصص گوارش در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سانتا مونیکا، کالیفرنیا می‌گوید: شناسایی فاکتور‌های مختل کننده سلامتی که ممکن است باعث ایجاد IBD شوند، بسیار مهم است، زیرا یک پزشک در صورت اطلاع از عوامل ایجاد یا تشدید کننده IBD، با موفقیت بیشتری می‌تواند اقدام به درمان بیماری کند.

وی ادامه می‌دهد: میگرن می‌تواند وضعیتی ناتوان کننده را رقم بزند، از این رو شناسایی افراد مبتلا و درمان آنها اهمیت بالایی خواهد داشت. ما معمولا از بیماران مبتلا به بیماری التهابی روده سوال نمی‌کنیم که آیا سردرد‌های میگرنی هم دارند یا خیر! از این رو بهتر است با توجه به اهمیت فراوان مسئله مذکور، این کار در اولویت‌های درمانی آینده قرار بگیرد.

دکتر کش افزود: «این نتایج به مجموعه تحقیقات یافته‌هایی قوی اضافه می‌کنند که نشان می‌دهند سندرم‌های درد مزمن از نظر آماری در بیماران مبتلا به سندرم‌ها یا بیماری‌های مزمن دستگاه گوارش شایع‌تر هستند. از داده‌های حاصل می‌توان برای تفسیر برخی از رویکرد‌های درمانی استفاده کرد که ممکن است هم برای علائم گوارشی و هم عصبی در بیماران مبتلا به میگرن مفید باشند. هنگامی که روابط بالینی مانند میگرن و IBD شناسایی شد، باید به سمت تلاش برای توضیح اینکه چرا این روابط ممکن است وجود داشته باشند، حرکت کنیم. این موضوع به نوبه خود می‌تواند ما را به سمت توسعه درمان‌های هدفمندتر و موثرتر سوق دهد که قادر به رفع اختلالات/سندرم‌های متعدد باشند».

دکتر بدفورد به محققان پیشنهاد می‌کند که به دنبال کشف ارتباطات عمقی میان شعله‌های IBD و میگرن باشند که گا‌ها همزمان رخ می‌دهند. از آنجایی که میگرن با ترشح سروتونین مرتبط است، وی محققان را تشویق می‌کند تا به بررسی این موضوع بپردازند که چگونه ناقلان سروتونین می‌توانند در دستگاه گوارش، روده کوچک و روده بزرگ نقش داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->