دونالد ترامپ: چین در بگرام حضور دارد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک مقام وزارت کار: با تغییر فرهنگ کار در کشور مواجه هستیم | بخش عمده بازار ایران در اختیار اتباع خارجی قرار ندارد ایران منطقه ویژه اقتصادی و معدنی مشترک با افغانستان در منطقه آزاد دوغارون ایجاد می‌کنند افتخار خون شریکی | سومین یادواره لاله‌های غریب در مشهد برگزار شد قیمت افغانی به تومان و دلار سه‌شنبه (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توضیحات رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور درباره اجرای طرح ساماندهی اتباع غیرمجاز + فیلم کابل آماده میزبانی می‌شود | همه چیز درباره فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان بازتعریف جنایت | روایت‌های تکان‌دهنده سربازان انگلیسی از اعتیاد به کشتن غیرنظامیان در افغانستان یک پژوهشگر آمریکایی: چین به‌طور هدفمند به‌دنبال بهره‌برداری از عناصر نادر خاکی در افغانستان است قیمت افغانی به تومان و دلار دوشنبه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه غیبت ناشران افغانستانی در جشن کتاب ایران | طالبان آثار جلال آل احمد را ممنوع کردند سرمربی تیم ملی فوتبال افغانستان کناره‌گیری کرد نگرانی سازمان ملل از کاهش بارندگی در افغانستان با افزایش تعداد مبتلایان به سرخک در افغانستان، سازمان جهانی بهداشت از خانواده‌ها خواست کودکان خود را فوراً واکسینه کنند قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار شنبه (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلزله‌ای به بزرگی ۵.۷ ریشتر کابل و شمال افغانستان را لرزاند (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار جمعه (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) سفیر ایران از سفر وزیر صنعت به کابل خبرداد ادامه غیبت ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران
سرخط خبرها

نگاه چین به معادن لیتیوم‌ افغانستان

  • کد خبر: ۲۲۳۳۵۲
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶
نگاه چین به معادن لیتیوم‌ افغانستان
ذخایر لیتیوم افغانستان به عنوان یک نقطه کانونی در رقابت جهانی برای انرژی پاک شناخته شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، رقابت‌های جهانی برای دسترسی بیشتر به لیتیوم که یک جزء حیاتی در صنعت وسایط نقلیه الکترونیکی به حساب می‌رود، بیشتر توجهات را به افغانستان معطوف کرده است که از آن به عنوان “عربستان دوم از نگاه لیتیوم” یاد می‌شود.

با تسلط چین بر بازار وسایط نقلیه الکترونیکی، ذخایر وسیع لیتیوم افغانستان به یک نقطه کانونی ژئوپلیتیک تبدیل شده است. پس از خروج ایالات متحده، چین به سرعت وارد عمل شد و مزایای اقتصادی را در بحبوحه تحریم‌های غرب علیه دولت افغانستان به رهبری طالبان بررسی کرد. اهمیت استراتژیک لیتیوم رقابت‌ها را تشدید و منطقه را به میدان نبرد برای مانور‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی تبدیل کرده است. تعامل و رابطه متقابل پیچیده بین ژئوپلیتیک، انتقال انرژی پاک، و نقش حیاتی لیتیوم در شکل‌دهی آینده حمل‌ونقل در این روایت پرمخاطب آشکار می‌شود.

چین سهم قابل توجهی به میزان ۵۶٫۳ درصد از بازار جهانی وسایط نقلیه برقی را در اختیار دارد. افغانستان که زمین شناسان آمریکایی اغلب از آن به عنوان «عربستان دوم در زمینه لیتیوم» یاد می‌کنند، به عنوان یک محور بالقوه در این تغییر به سمت انرژی پاک ظاهر شده است.

ذخایر گسترده لیتیوم کشف شده در کوه‌های افغانستان، به ویژه در ولایت غزنی طی یک بررسی که در سال ۲۰۱۰ انجام شد، نشان داد که چقدر ارزشمند است.

با اعمال تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده بالای دولت افغانستان و محدود ساختن شرکت‌های آمریکایی از سرمایه‌گذاری در این کشور، زمینه برای افزایش مداخله چین فراهم شده است. برای چینی ها، سناریوی کنونی شبیه یک هجمه است. در طول یک سال گذشته، تجار و مقامات دولتی چین به طور مداوم از افغانستان بازدید کرده اند تا معاملات لیتیوم را بررسی کنند و به طور بالقوه آن را برای خود تضمین کنند. این افزایش علاقه منجر به موارد گزارش شده از قاچاق لیتیوم توسط نهاد‌های چینی شده است. مرز مشترک بین چین و افغانستان (مرز واخان) مسیر زمینی را برای چینی‌ها تسهیل می‌کند و برای انتقال منابع لیتیوم از منطقه مورد استفاده، قابل دسترسی‌تر است.

ذخایر لیتیوم افغانستان به عنوان یک نقطه کانونی در رقابت جهانی برای انرژی پاک شناخته شده است و تسلط چین در بازار وسایط نقلیه برقی، رقابت ژئوپلیتیکی را تشدید خواهد کرد. پیوند طالبان و چین بر پویایی در حال تحول (تعاملات سیاسی) و بر تعامل حیاتی بین انتقال انرژی، ژئوپلیتیک و اهمیت استراتژیک منابع لیتیوم در شکل دادن به ثبات و امنیت منطقه تاکید می‌کند.

منبع: موسسه مطالعات ایران و اوراسیا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->