تصادف زنجیره‌ای در جاده شیروان به فاروج ۳ مصدوم بر جا گذاشت (۶ شهریور ۱۴۰۴) آیا بابک زنجانی به پلیس فتا احضار شد؟ (۶ شهریور ۱۴۰۴) واکنش پلیس راهور به صدور گواهینامه موتور سیکلت برای بانوان؛ اقداماتی در حال انجام است +فیلم ویدئو | توقیف گواهینامه ۲۰ هزار راننده متخلف از ابتدای شهریور ۱۴۰۴ اعلام زمان نتایج نهایی آزمون دستیاری پزشکی ۱۴۰۴+ زمان ثبت نام ویژگی‌های یک شهر دوستدار کودک چیست | شهری که می‌خواهد صدای کودکان را بشنود ویدئو | دستگیری سارق سنگ قبر یک هنرمند از قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تهران بهره‌برداری از هفت طرح بهداشتی در مشهد همزمان با هفته دولت فرآیند اعلام حضور داوطلبان در ارزیابی استخدام آموزش و پرورش ۱۴۰۴ آغاز شد گلایه دانشجویان دانشگاه آزاد به پرداخت شهریه زودهنگام و محدودیت انتخاب واحد ماجرای قتل وحشتناک مدیر ساختمان و همسرش توسط مرد همسایه جزئیات ساعات کاری کارمندان دولت پس از ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ + فیلم روند افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی باید متوقف شود جلوگیری از سقط بیش از ۱۰ هزار جنین در کشور با اجرایی شدن طرح نفس افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب‌های درسی مردود است دو مکمل غذایی که پیری پوست را تسریع می‌کنند یک جاده غیرمجاز به درازای ۸ کیلومتری در جنگل‌های گیلان کشف شد بیماران فشار خون بالا چه چیز‌هایی را نباید در وعده‌های غذایی خود مصرف کنند؟ استرداد متهم کلاهبرداری ۵۰ هزار دلاری به کشور اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ شهریور ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون قضاوت سال ۱۴۰۴، فردا، ۷ شهریورماه، است زمان اعلام نتایج آزمون دستیاری مشخص شد پاسخ گویی آبفا به سؤالات ریزودرشت مردم مشهد نیم‌روزی با شهروندان در امور مشترکان آب مناطق ۲  و ۴  مشهد | گلایه‌هایی برای گرانی آب ناترازی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی و تعداد خوابگاه‌های دانشجویی نگاهی به مشاوره های پیش از طلاق و اثرگذاری شان در سازش زوجین در خراسان رضوی | نجات خانواده از «تصمیم» تا «مسیر» به این دلایل روی کاناپه نخوابید جدیدترین اعترافات زوج سارق: زن‌هایی که طلای زیادی داشتند سوژه ما بودند آیا پاکسازی کبد در درمان بیماری‌های کبدی مؤثر است؟
سرخط خبرها

خدا کند انصاف از تبعید برگردد

  • کد خبر: ۲۲۳۸۹۹
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۷
خدا کند انصاف از تبعید برگردد
کار زمانی درست می‌شود که انصاف از تبعیدِ فزون‌خواهی ما برگردد، زمانی که کار باری‌ به‌ هر‌جهت از فهرست کاری مسئولان حذف شود، زمانی‌که همه بفهمیم برای عبور از مشکلات همه باید در کنار هم تلاش کنیم.

تصمیم‌ها، تدبیر‌ها و برنامه‌های اقتصادی باید در سفره مردم ظهوری آشکار داشته باشد. زندگی، واقعی و «علی‌الارض» است؛ روی زمین، نه در گراف‌ها و نمودارها، نه در فضای مجازی و نرم‌افزارها، نه در کلام این و آن. زندگی روی زمین است، سخت و جدی و گاه کمر‌شکن؛ لذا انتظار بحق مردم این است که تصمیمات، اقدامات و همه تدابیری که در مسائل اقتصادی اعمال می‌شود، ختم به ثمرات مطلوب و محسوس در زندگی مردم شود. کار به‌جایی برسد که دیگر عناصر تلخ‌کننده اقتصاد، حلاوت‌های پیامد را در کام مردم از بین نبرند.

تلاش‌ها اگر به نتیجه عینی و عملی نینجامد، چون دویدن بر تردمیل خواهد بود که خستگی و فقط خستگی را پیامد خواهد داشت. دوندگان بر تردمیل هم هرچه بدوند، باز همان‌جایی خواهند بود که از اول بوده‌اند. منطق تردمیل برای تراشیدن بدن است، نه برای راه پیمودن؛ حال آنکه به مقصد رسیدن، نیازمند راه پیمودن است. عرصه اقتصاد هم مدیران و کارگزارانی می‌خواهد که به هرقدم هم خود به مقصد نزدیک‌تر شوند و هم جامعه را از وضعیت موجود، گامی فراتر برند. 

در این میان البته مردم هم باید ضرورت همراهی را بیشتر درک و در انجام آن همت کنند. «کنترل تورم» با «مشارکت مردم» می‌تواند محقق شود؛ اگر «انصاف» این صفت مرضیه و خُلق کریمه، رسم‌الخط عملی بازار شود؛ اگر همان قاعده قدیمی خرید به اضافه سود و فروش بر بازار حاکم باشد، نه اینکه کاسب هرلحظه با رصد بازار سکه و طلا، قیمت پارچه و لبنیات و حبوبات و لاستیک و... را بالا ببرد.

 جالب است که این جماعت، وقتی قیمت کالایی پایین بیاید، با توجیه اینکه «خریدِ قبل» است، همچنان به چسبندگی قیمت‌ها وفادار می‌مانند و حاضر نیستند ریالی پایین بیایند، اما تا قیمت‌ها تکانی می‌خورد، یادشان می‌رود که «خرید قبل» است؛ ادبیاتشان فوری عوض می‌شود که «اگر الان خودم بخواهم این کالا را بخرم، باید بیشتر پول بدهم.» پس با همان قیمتی که در ذهن به‌روز کرده‌اند، می‌فروشند. این چرخه ناصواب همچنان ادامه می‌یابد.

 این‌طوری است که بازار را بالا تا پایین بروی، از انصاف -چندان که باید و شایسته بازار مؤمنین است- نشانی نمی‌یابی. نمی‌شود. با این رویه کار پیش نمی‌رود. کار زمانی درست می‌شود که انصاف از تبعیدِ فزون‌خواهی ما برگردد، زمانی که کار باری‌به‌هر‌جهت از فهرست کاری مسئولان حذف شود، زمانی‌که همه بفهمیم برای عبور از مشکلات همه باید در کنار هم تلاش کنیم؛ بفهمیم همه سر یک سفره نشسته‌ایم. اگر باد، قیچی شود و به جان سفره بیفتد، برای همه کوچک خواهد شد.

حالا برای یک نفر بیشتر و برای یکی کمتر. اینکه صدای نماینده مجلس هم بلند شده است که با حقوقش نصف سکه هم نمی‌تواند بخرد، نشان از این واقعیت دارد که همه سر یک سفره هستیم. همه‌مان اول به خود و بعد به دیگران رحم کنیم و با تدبیر درست و انصاف جوان‌شده به همت و غنی‌سازی‌شده به ایمان، بکوشیم از این تنگنا بگذریم.
ان‌شاءا....

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->