کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید کشف ۱۲ تن برنج ایرانی احتکارشده در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی (۷ آبان ۱۴۰۴) خودمراقبتی، کلید سالمندی سالم و پویاست معاون پلیس آگاهی فراجا: از اردیبهشت تاکنون، بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی کلاهبرداران مسدود شده است (۷ آبان ۱۴۰۴) درخواست وزیر آموزش و پرورش از اعضای مجلس برای رفع مشکلات تبدیل وضعیت معلمان جریمه ۵۹۰ میلیارد ریالی یک شرکت تجاری در مشهد + جزئیات سارق، موبایل دزدی را به کلانتری خواجه ربیع مشهد فرستاد! معاون وزیر آموزش و پرورش هشدار داد: برخورد جدی با هرگونه هنجارشکنی در مدارس غیردولتی
سرخط خبرها

فواید تغذیه در طول درمان سرطان

  • کد خبر: ۲۲۵۰۱۷
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۸
فواید تغذیه در طول درمان سرطان
تغذیه مناسب به‏ ویژه در صورت ابتلا به سرطان بسیار مهم است، زیرا هم بیماری و هم درمان آن می ‏تواند نحوه تغذیه شما را تغییر دهد. آنها همچنین می‏‌توانند در نحوه تحمل برخی غذا‌ها و استفاده از مواد مغذی توسط بدن تأثیر بگذارند.

به گزارش شهرآرانیوز، سرطان یکی از بیماری‌های بسیار رایج و شایعی است که انسان‌های زیادی در سراسر جهان را درگیر کرده است؛ این بیماری می‌تواند به‌صورت خاموش در بدن افراد پیشروی کند و با درگیر کردن اندام‌های مختلف، زندگی یک فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

سرطان (Cancer) در حقیقت به رشد کنترل نشده سلول‌های غیرطبیعی در بدن گفته می‌شود که در اثر تغییرات خاصی که در ژن‌ها ایجاد می‌شود، بوجود می‌آید.

در کنار توسعه علم پزشکی، تغذیه سالم و صحیح یکی از راه‌های مقابله با این بیماری شناخته شده است. به باور الهام رزم پوش، کارشناس گروه پژوهشی کیفیت زندگی پژوهشکده سرطان معتمد نیاز‌های تغذیه‌‏ای افراد مبتلا به سرطان در افراد مختلف متفاوت است. خوب خوردن به معنای خوردن غذا‌های متنوع برای تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن برای مقابله با سرطان است.

این مواد مغذی شامل پروتئین‌‏ها، چربی‏‌ها، کربوهیدرات‌‏ها، ویتامین‏‌ها، آب و مواد معدنی است که در زیر نکات مهم هر یک ذکر شده است:

پروتئین‌‏ها

ما برای رشد، ترمیم بافت بدن و سالم نگه‏داشتن سیستم ایمنی بدن به پروتئین نیاز داریم. هنگامی که بدن شما پروتئین کافی دریافت نمی‏کند، ممکن است عضله را برای سوخت مورد نیاز تجزیه کند. این باعث می‏شود که بهبودی از بیماری بیشتر طول بکشد و مقاومت در برابر عفونت را کاهش دهد. افراد مبتلا به سرطان، اغلب بیش از حد معمول به پروتئین نیاز دارند. پس از جراحی، شیمی‏ درمانی یا پرتودرمانی، معمولاً پروتئین اضافی برای بهبود بافت‏ها و کمک به مبارزه با عفونت مورد نیاز است.

منابع خوب پروتئین شامل ماهی، مرغ، تخم مرغ، لبنیات کم چرب، مغز‌ها و برخی حبوبات است.

چربی‌‏ها

چربی‌‏ها نقش مهمی در تغذیه دارند. چربی‌‏ها و روغن‏‌ها منبع غنی انرژی برای بدن هستند. بدن، چربی‏‌ها را تجزیه می‏‌کند و از آنها برای ذخیره انرژی، عایق ‏بندی بافت‌‏های بدن و انتقال برخی از انواع ویتامین‌‏ها از طریق خون استفاده می‌‏کند.

شاید شنیده باشید که برخی از چربی‏‌ها از نظر دیگران برای شما بهتر هستند. بهتر است در انتخاب چربی‏‌ها دقت بسیاری به خرج دهید، انتخاب روغن‌‏های چند غیراشباع مانند روغن کانولا و تک اشباع مانند روغن زیتون بهترین انتخاب برای شماست. از مصرف روغن‏‌های جامد و هیدروژنه مانند انواع روغن‌‏های سرخ کردنی به شدت برای افراد مبتلا به سرطان مضر بوده و خطرات زیادی را به‏ همراه دارد. این روغن‏‌ها همچنین در مواد غذایی مانند کره حیوانی و گیاهی و فست فود‌ها به وفور وجود دارند؛ لذا آنها باید از دستور غذایی این افراد حذف شوند. همچنین این افراد از روغن‌‏هایی که به ‏صورت دستی تهیه می‏‌شوند مانند روغن کنجد نیز نباید استفاده کنند.

چربی‌‏های اشباع شده عمدتاً در منابع حیوانی مانند گوشت و مرغ، شیر کامل پرچرب، چربی، کره و پنیر یافت می‌‏شود. برخی از روغن‌‏های گیاهی مانند نارگیل، روغن هسته خرما و روغن نخل اشباع شده‏‌اند. چربی‏‌های اشباع می‏‌توانند کلسترول را افزایش دهند و خطر ابتلا به بیماری‌‏های قلبی را افزایش دهند.

منابع چربی‌‏های ترانس شامل غذا‌های میان وعده و کالا‌های پخته شده است که با روغن نباتی هیدروژنه تا حدی یا کوتاه شدن سبزیجات ساخته می‌‏شوند. چربی‏‌های ترانس به‏ طور طبیعی در برخی از محصولات حیوانی مانند محصولات لبنی نیز یافت می‌‏شوند. چربی‏‌های ترانس می‏‌توانند کلسترول بد را افزایش داده و کلسترول خوب را کاهش دهند. تا می‏‌توانید از چربی‌‏های ترانس پرهیز کنید.

کربوهیدرات‌‏ها

کربوهیدرات‏‌ها منبع اصلی انرژی بدن هستند. کربوهیدرات‌‏ها سوخت مورد نیاز بدن را برای فعالیت بدنی و عملکرد مناسب اندام‌‏ها می‏‌دهند. بهترین منابع کربوهیدرات‏‌ها – میوه‌‏ها، سبزیجات و غلات کامل –ویتامین‌‏ها و مواد معدنی، فیبر و عناصر غذایی گیاهی مورد نیاز سلول‌‏های بدن را نیز تأمین می‌‏کند.

فیبر بخشی از غذا‌های گیاهی است که بدن نمی‏‌تواند هضم کند. ولی تاثیر بسیاری در سلامتی بدن و دفع سموم و حفظ وزن افراد مبتلا به سرطان دارد. بهتر است از منابع کربوهیدرات‌‏های ساده شامل نان سفید، برنج سفید، ماکارونی غیر سبوس‏دار، غلات ساده تصفیه شده، تا حد امکان پرهیز شود. همچنین از شیرینی‏‌ها (مانند دسرها، آب نبات‏ها و نوشیدنی‏های حاوی شکر) نیز باید پرهیز شوند.

مکمل‌‏های غذایی

در دوره ابتلا به سرطان از دریافت سرخود انواع مکمل‌‏ها مانند آهن، مکمل مولتی مینرال، ویتامین و دیگر مکمل‏‌های غذایی باید پرهیز شوند و دریافت آنها تن‌ها با مشورت پزشک متخصص باید انجام شود. دریافت سرخود و بالای برخی مکمل‌‏ها با خطر عود سرطان و یا تشدید علایم و عوارض همراه است.


منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->