انجام ۱۰ پرواز از مدینه به مشهد در روز جاری (۶ تیر ۱۴۰۴) فراجا اعلام کرد: عدم تغییر در سیاست‌های فراجا درباره طرد اتباع غیرمجاز اسامی فرآورده‌های بهداشتی و تمیز کننده غیرمجاز منتشر شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: ذره‌ای در مسیر خدمت مجاهدانه و مخلصانه به مردم کم نگذاریم متروی تهران فردا رایگان است (۷ تیر ۱۴۰۴) دستور اخراج همه اتباع غیرمجاز از کشور صادر شد (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد، پدیده غالب جوی در سطح استان ۴ پروتکل بهزیستی برای حفاظت از سلامت روان کودکان تحت پوشش در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی عبور دومین هواپیمای خارجی از آسمان ایران (۶ تیر ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش، امروز (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی بارش‌های ۵روزه در ۱۰ استان (۶ تیر ۱۴۰۴) آزمون جامع دکتری در دانشگاه آزاد حذف نشده است ۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود
سرخط خبرها

روغن کانولا یا آفتابگردان؟ کدامیک بهتر است مصرف کنیم؟

  • کد خبر: ۲۴۷۱۶۰
  • ۰۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶
روغن کانولا یا آفتابگردان؟ کدامیک بهتر است مصرف کنیم؟
این روز‌ها روغن‌های نباتی زیاد و مختلفی در حال تولید در کارخانجات هستند. روغن سویا، آفتابگردان، ذرت، کانولا، هسته انگور، زیتون و…، اما سوال پرتکرار اغلب خانواده‌ها این است که کدام‌یک بهتر است؟

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حمید خسروی، متخصص علوم و صنایع غذایی می‌گوید: روغن کانولا یکی از روغن‌های گیاهی است که دارای مقادیر پایین اسید‌های چرب اشباع و مقادیر بالای اسید‌های چرب غیراشباع است و به دلیل توازن مناسب امگا-۳ و امگا-۶ به عنوان یک گزینه سالم شناخته می‌شود. اسید‌های چرب امگا-۶ و امگا-۳ هر دو برای بدن ضروری و باید در برنامه غذایی روزانه مورد استفاده قرار گیرند.

امگا-۳ دارای خواص ضد التهابی است و می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی کمک کند، اما اگر اسید‌های چرب امگا-۶ در توازن با اسید‌های چرب امگا-۳ نباشند در صورت استفاده بیش از حد امگا-۶، این اسید چرب به عنوان پرالتهاب شناخته می‌شوند. توازن امگا-۳ و امگا-۶ در روغن کانولا تقریباً ۲:۱ است که به کاهش التهابات بدن کمک می‌کند. این ویژگی مثبت در روغن کانولا باعث می‌شود که ما بتوانیم از آن به عنوان جایگزین دائمی سایر روغن‌های نباتی مانند روغن آفتابگردان، سویا و ذرت استفاده کنیم.

روغن کانولا، تراریخته نیست

در روغن کلزا مواد ضد تغذیه‌ای مانند گلوکوزینولات‌ها و اسید اروسیک وجود داشت که می‌توانست به مشکلاتی برای سلامت از قبیل کم کاری تیروئید منجر شود. اما با پیشرفت تکنولوژی، طی فرآیند اصلاح ژنتیکی و اصلاح نژادی، این مواد مضر از روغن کلزا حذف و محصول جدید با نام روغن کانولا وارد بازار شد. بنابراین، روغن کانولای کنونی به عنوان یک روغن سالم و بدون مواد ضدتغذیه‌ای شناخته می‌شود و برای استفاده روزمره ایمن است. لازم است بدانید روغن کانولا از طریق فرآیند اصلاح نژادی و انتخاب طبیعی به دست آمده و این روغن در گروه محصولات تراریخته قرار نمی‌گیرد، اما برای محصولاتی هم که در دسته تراریخته قرار می‌گیرند، هنوز دلایل موجه و متقنی برای تاثیر منفی آنها روی سلامتی انسان مطرح نشده است.

 روغنی برای سرخ کردن و پخت و پز

به صورت عمومی، روغن کانولا به دلیل نقطه دود بالایی که دارد، علاوه بر کاربرد پخت و پز، برای سرخ کردن‌های سطحی و حتی عمیق مناسب است. اما مهم این است که در کارخانه، تست‌های لازم روی پایداری حرارتی و اکسیداسیون این روغن انجام شود و اطمینان حاصل شود که این روغن برای سرخ‌کردن مناسب باشد. بر این اساس به برچسب و درج عبارت مخصوص سرخ کردن بر روی بسته بندی محصول توجه کنید.

دکتر خسروی در مورد دلیل عدم غنی سازی سایر روغن‌های نباتی به امگا-۳ می‌گوید: اضافه کردن امگا-۳ به روغن‌های با میزان بالای امگا-۶ ممکن است به دلیل ناپایداری امگا-۳ در برابر حرارت و اکسیداسیون باشد. امگا-۳ به راحتی تحت تاثیر حرارت و نور اکسید می‌شود و ممکن است به جای مزیت، مضراتی ایجاد کند. به همین دلیل، توازن طبیعی امگا-۳ و امگا-۶ در روغن کانولا مزیت بزرگی محسوب می‌شود.

منبع: خبر آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->