به گزارش شهرآرانیوز، حضور یکدوجین چهره از عرصه ورزش و صنعت در مراسم پاسداشت یاد و خاطره پیشکسوت کشتی استان، مؤید این واقعیت است که سیدعلی بامشکی در روزهای بهاری هشتادمین سال حیاتش همچنان مورد احترام جامعه ورزش شهر است؛ مردی که برای هشتادسالگیاش بزرگداشت میگیرند و حالا به یکی از نمادهای کشتی استان بدل شده است. بامشکی نه قد بزرگان تاریخ کشتی این شهر، بلکه بسیار کمتر از آنها مدال و جام دارد، اما آنچه او را به چهرهای محبوب برای جامعه کشتی تبدیل کرده، مردمداری و سالها حضور مؤثرش در عرصه کشتی بوده است. آیین پاسداشت استاد سیدعلی بامشکی در هتل پردیسان مشهد برگزار شد و گوششکستههای نامدار و بزرگان صنعت در این مراسم حضور یافتند تا از او تجلیل کنند، اما بازهم جای خالی نمایندگان ادارهکل ورزشوجوانان استان و هیئت کشتی خراسانرضوی چنان خالی بود که گویی هرگز در حیات ورزشی این شهر نیستند.
در آیین بزرگداشت پهلوان شهر، پهلوانها و چهرههای نامدار بسیار بودند. کافی بود سرتان را در سالن اجتماعات هتل پردیسان به اینسو و آنسو بچرخانید. یک گوشه استاد حمید توکل و استاد احدیان، چفتدرچفت هم نشسته بودند و باهم اختلاط میکردند. گوشه دیگر آقابزرگ کشتی کشور، محمدرضا طالقانی، روی صندلی نشسته بود و کمی آنطرفترش امیررضا خادم و منصور برزگر نشسته بودند. هادی عامل، ابراهیم آزمون، احمد جوان و... هم بودند. همه آنهایی که آمده بودند تا ارادتشان را به پیشکسوت کشتی نشان دهند. در این مراسم طالقانی و خادم و برزگر روی سن رفتند و درباره بامشکی صحبت کردند و در سویی دیگر احدیان و توکل روی صندلیهایشان لبخندبهلب برای شاگرد سابق دست زدند. مردانی که حضورشان در پاسداشت نام بامشکی، نقطهعطفی در این برنامه بود. برنامهای که کاملا شخصی و توسط خانواده بامشکی تدارک دیده شده بود.
سیدعلی بامشکی آبان۱۳۲۳ در محله عیدگاه مشهد به دنیا آمد. محلهای که از همانموقع به محله کشتی پهلوانی شناخته میشد و هنوز هم صدای ضرب و زنگ زورخانهاش در گوش عاشقان این رشته ورزشی هست. بامشکی قبل از آنکه به دنیای گوششکستهها وارد شود، فوتبال و والیبال را هم تجربه کرده بود، اما دستآخر دلش سمت همان که از ابتدا بوده، یعنی کشتی کشیده شد. اولین حضور بامشکی روی تشک به سال۱۳۳۸ برمیگردد؛ یعنی وقتی فقط پانزده سال داشت. البته برادر بزرگترش حسن هم در رویآوردنش به کشتی نقشی مؤثر داشت. او درباره موفقیتهای ورزشیاش میگوید: «در سالهای ۱۳۴۳ تا ۱۳۴۸ چهاربار در مسابقات آموزشگاههای خراسان در وزن ۶۲کیلوگرم نفر اول شدم. پس از آن در سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۲ در مسابقات باشگاههای استان در وزن ۶۲کیلوگرم توانستم رتبه اول را کسب کنم.»
اولین استادش حمید توکل بود؛ مردی که همین حالا هم نامش بر سردر خانه کشتی استان نقش بسته و کشتی خراسانرضوی بسیاری از ستارههای آسمان کشتی و مدیریتش را مدیون پرورش اوست.
بامشکی در دوران حضورش روی دایره طلایی بهعنوان ورزشکار، مدالهای متعدد و چندان عجیبوغریبی نداشت و شاید فقط بتوان به مدال قهرمانی کشورش در وزن ۶۸ کیلوگرم در سال ۱۳۵۴ اشاره کرد، اما او دوران مدیریتی پرباری را در عرصه کشتی استان داشت. او سالهای ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۰ بهعنوان دبیر هیئت کشتی استان فعالیت کرد و بین سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ رئیس هیئت کشتی خراسانرضوی بود. ریاست بامشکی بر هیئت استان در زمان ریاست رسول خادم بر فدراسیون کشتی بود.
این پیشکسوت کشتی همدوره آقایان حبیب غفاری، عسگر ناجی، محمود قشنگ، حسن راستگو، چنگیز عامل و خدابخش عفتدار، حسین مهرافروزیان و علیرضا رستمی است.
محمدرضا طالقانی که سالها ریاست فدراسیون کشتی را بهعهده داشت، بهشکلی حکم پدری بر جامعه کشتی کشور دارد. او برای گرامیداشت بامشکی روی سن رفت و بعد از نامبردن بهنکویی از او، مدالی را به او اهدا کرد؛ مدالی که نامویاد تختی روی آن بود و بیشتر حالت نمادین داشت. علی بامشکی نام پهلوانان که میآید، بهویژه آنها که دیگر نیستند، از خوبیهای کشتیگیران میگوید، از مرام و اخلاقشان: «در کشتی مرحوم تختی را الگوی خودم قرار دادم و کشتیگیران دیگر هم چنین بودند. مانند مرحوم پهلوان وفادار که هرجا قدم میگذاشت، به کودکان سلام میکرد. فرد خوبی بود، طوری که پهلوان پایتخت و صاحب بازوبند پهلوانی کشور بود.» این پیشکسوت کشتی خراسانرضوی سالها در کنار کشتی استان بوده است و حالا دیگر در روزگار بازنشستگی بهسر میبرد و همراه برادر بزرگترش، حسن بامشکی، کشتی را از قاب تلویزیون تماشا میکند.