ریحانه موسوی | شهرآرانیوز: علاقهمندان میتوانند برای تماشای آثار از ساعت ۱۷ تا ۲۰ به نگارخانه هنگام مراجعه کنند. در این نمایشگاه آثار محمود الهامی، سارا نعمتی حصار، مهلا دلاور، اسما شبانی، آذین عبداللهزاده، الهه عرفانیان، فاطمه عطارباشی، فاطمه عیدی نژاد، آرین قاسم پور، مجتبی مولایی، نسیم نمایی، پریسا نیری و زهرا حائری به نمایش درآمده است. سبک آثار رنگ روغن، سیاه قلم و نقاشی با زغال بوده که در ابعاد مختلف و با موضوعات متفاوت کار شده است.
نجمه امینی، برگزارکننده این نمایشگاه، در گفتگو با خبرنگار شهرآرا بیان کرد: ما نمایشگاهی را از نسل جوان تشکیل داده ایم که بیشتر آنان افراد کمتر از سی سال و دانش آموختگان دانشگاههای مختلف هستند. تلاشمان بر این بود که آثاری با سبکهای مختلف ارائه دهیم. این نمایشگاه یک طرح مشترک بین هنرمندان با عنوان «پیرامون» است که درباره تجربه زیسته هنرمندان گوناگون است.
وی با بیان اینکه حدود سی اثر از سیزده هنرمند جوان در این نمایشگاه وجود دارد، گفت: ما برای برگزاری نمایشگاههای هنری مختلف در مشهد مشکل خاصی نداریم، زیرا هنرمندان بااستعداد جوان و با پشتکار زیادی در این شهر حضور دارند. او افزود: ما هیچ تریبونی برای تبلیغات گالریها نداریم. تقاضا میکنیم بیلبوردهای کوچکی را در شهر به گالریها اختصاص دهند. من بارها برای نصب تابلویی مقابل این مکان با عنوان نگارخانه اقدام کرده ام، اما متأسفانه بی نتیجه بوده است.
امینی نگارخانهها را بخشی از خانه فرهنگ شهر دانست و ادامه داد: ما گالریهای زیادی در این شهر نداریم که حمایت از آنها و ارائه برخی امکانات حداقلی به آنها سخت باشد.
وی اظهار کرد: هدف ما این است که بخش فرهنگ و هنر شهرمان را ارتقا دهیم و مردم را به نگارخانهها بکشانیم، زیرا این اقدام بر سبک زندگی آنها تأثیرگذار است.
امینی بر این باور است که استقبال از نمایشگاههای هنری به ویژه در روزهای افتتاحیه همیشه خوب بوده است و مطرح میکند: به طورکلی مخاطبان ما مخاطبان خوبی هستند، همیشه به نمایشگاهها سر میزنند و از آنها بازدید میکنند. ما متخصصان این حوزه را همیشه در کنار خودمان داریم. دغدغه ما حضور مردم عادی در این گونه نمایشگاه هاست تا به بخشی از سبد فرهنگی و زندگی آنها تبدیل شود.
وی بیان کرد: من سعی میکنم نقشم را در این حوزه به خوبی ایفا کنم. وقتی یک فضای رایگان را در اختیار هنرمندی قرار میدهم، انتظار دارم ارگانی که به من مجوز فعالیت داده است، متوجه این موضوع باشد که من نیز به حمایت هرچند کوچک از سوی آن نهاد نیاز دارم.
نسیم نمایی، هنرمند بیست وچهارساله حاضر در این نمایشگاه که با اثری با عنوان «کمال گرایی» به سبک شابلون و خودکار در این نمایشگاه حضور دارد، بیان کرد: کسب درآمد از طریق هنر در سنین کم سخت است و هنرمندان باید چندین سال در این حوزه فعالیت کنند تا بتوانند به نتیجه دل خواهشان برسند.
وی که دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته نقاشی است، ابراز کرد: اگر هنرجویان در زمان تحصیل به این فکر کنند که قرار است در آینده به هنرمند بزرگی تبدیل شوند و کارشان را جدی بگیرند، در آن موفق خواهند شد.
نمایی با بیان اینکه وضعیت برگزاری نمایشگاههای هنری در مشهد خوب است، بیان کرد: بعضی گالریها فعالیت جدی در این حوزه ندارند و برخی از آنها نیز به دلایلی که مشخص یا منطقی نیست، تعطیل شده اند. این کار لطمه بزرگی به بخش فرهنگ و هنر شهر وارد میکند. او با اشاره به اینکه محتوای آموزشی کتب درسی برای یادگیری دانشجویان و هنرجویان کافی نیست، بیان کرد: برخی دروس هستند که هیچ ارتباطی با رشته تحصیلی ندارند و دلیل وجود آنها در واحدهای درسی مشخص نیست.
آرین قاسم پور، دانش آموخته رشته نقاشی از دانشگاه نیشابور و از هنرمندان حاضر در نمایشگاه «پیرامون»، درباره اثرش گفت: این کار در چارچوب طبیعت بی جان قرار دارد و در آن برخی اشیا که پیرامون من هستند و از تولیدات ذهنی من بوده اند، به تصویر کشیده شده اند. موارد دیگری هم در اثر من وجود دارد که از طبیعت آنها را وام میگیرم و سوژههای اصلی کارهای مرا دربرگرفته اند و یک موضوع ذهنی هستند.
این هنرمند درباره دلیل غالب بودن رنگ خاکستری در نقاشی اش بیان کرد: رنگهای خالص در آثار من زیاد وجود ندارند، دلیلش هم این است که رنگهای زنده زیاد برایم معنا ندارند، طبیعت و زندگی برای من در حد وسط قرار دارد و خاکستری است. من سعی میکنم بین رنگ خاکستری و سایر رنگها تناسب ایجاد کنم.
قاسم پور درباره وضعیت برگزاری نمایشگاههای هنری در مشهد ابراز کرد: باتوجه به وجود گالریهای خوب در این شهر، وضعیت برگزاری نمایشگاههای هنری چندان مناسب نیست، زیرا محدودیتهای زیادی وجود دارد؛ اما برخی گالریها مانند گالری هنگام فعالیت خوبی دارند و سعی میکنند به جوانان بها دهند و با آنها همکاری کنند که این موضوع برای ما امیدبخش است.