به گزارش شهرآرانیوز، از ابتدای سال آبی (مهر ۱۴۰۲) تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ورودی سدها در این بازه زمانی به ۳۰.۳۴ میلیارد مترمکعب رسیده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته ورودی آب به سدها ۳۱.۱۲ میلیارد مترمکعب بود که این آمار کاهش ۳ درصدی ورودی آب را نشان میدهد.
از طرفی میزان خروجی سدها نیز به منظور تامین مصارف شرب و کشاورزی نسبت به سال آبی گذشته افزایش ۵ درصدی داشته و از ۱۸ میلیارد مترمکعب به ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
عضو هیئت علمی گروه آب دانشگاه فردوسی مشهد در گفت گو با شهرآرانیوز در باره وضعیت منابع آبی مشهد گفته است: تغییر اقلیم در سالهای گذشته نوسانات آبوهوایی را تغییر داده است و در چند سال اخیر، جابهجایی فصلی صورت گرفته است؛ لذا مدیریت آب در گذشته با مدیریت آب در شرایط کنونی باید فرق کند. در شرایطی که بارندگیهای رگباری صورت میگیرد، یکی از کارهایی که باید حتماً به آن توجه شود، پروژههای نفوذ دادن آب به سفرههای زیرزمینی است.در شرایط کنونی، تأکید ما بر این است که پروژههای آبخیزداری باید تبدیل به پروژههایی شود که تا حدامکان روانآبها را به سفره زیرزمینی انتقال دهد که متأسفانه در این مدت در انجام این دسته پروژهها موفق نبودیم.
به گفته کامران داوری، برداشت زیاد از سفرههای زیرزمینی و مدیریتنکردن آلودگیهای آبی با آلایندهها از عمده چالشها در حوزه آب در استان خراسانرضوی است.
فرماندار مشهد در پنجمین جلسه قرارگاه آب شهرستان مشهد با طرح این سوال چرا با وجود حجم بارندگیهای قابل توجه آب چندانی به پشت سدها نرسیده است؟ گفته است: باید به این سوال به صورت جدی پاسخ داده شود. لازم است در این زمینه کار جدی کارشناسی انجام و با کسانی که درمسیر مسیلها انحراف ایجاد کرده اند برخورد شود و آزاد سازی این اراضی ضروری است.
محسن داوری افزود: عمل به وظایف قانونی توسط دستگاهها باید در دستور کار باشد و در برابر اقداماتی مانند حفر چاه غیرمجاز و احداث بند یا استخر غیر مجاز همه دستگاهها با محوریت فرمانداری هماهنگ و منسجم برخورد کنند تا شاهد حفظ هر چه بیشتر منابع آبی باشیم.
وی در خصوص حفظ منابع آبی روستاها خاطر نشان کرد: دهیاران و شوراهای هر روستا با توجه به اشرافی که نسبت به مناطق خود دارند به خوبی میتوانند در زمینه حفظ منابع آبی همکاری لازم را داشته باشند تا در بهترین شرایط بتوانیم از منابع آبی روستایی بهره لازم را ببریم.