سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان ثبت‌نام بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) | تحویل ۶۰ روزه + لینک
سرخط خبرها

مقایسه وضعیت سد‌های خراسان رضوی با سد‌های کشور، در سال آبی ۱۴۰۲

  • کد خبر: ۲۲۷۴۵۵
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
  • ۷
مقایسه وضعیت سد‌های خراسان رضوی با سد‌های کشور، در سال آبی ۱۴۰۲
از ابتدای سال آبی (مهر ۱۴۰۲) تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ورودی سد‌ها در این بازه زمانی به ۳۰.۳۴ میلیارد مترمکعب رسیده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته ورودی آب به سد‌ها ۳۱.۱۲ میلیارد مترمکعب بود که این آمار کاهش ۳ درصدی ورودی آب را نشان می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، از ابتدای سال آبی (مهر ۱۴۰۲) تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ورودی سد‌ها در این بازه زمانی به ۳۰.۳۴ میلیارد مترمکعب رسیده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته ورودی آب به سد‌ها ۳۱.۱۲ میلیارد مترمکعب بود که این آمار کاهش ۳ درصدی ورودی آب را نشان می‌دهد.

از طرفی میزان خروجی سد‌ها نیز به منظور تامین مصارف شرب و کشاورزی نسبت به سال آبی گذشته افزایش ۵ درصدی داشته و از ۱۸ میلیارد مترمکعب به ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

وضعیت سدهای خراسان رضوی در مقایسه با سدهای کشور، در سال آبی که گذشت

 

وضعیت سدهای خراسان رضوی در مقایسه با سدهای کشور، در سال آبی که گذشت
عضو هیئت علمی گروه آب دانشگاه فردوسی مشهد در گفت گو با شهرآرانیوز در باره وضعیت منابع آبی مشهد گفته است: تغییر اقلیم در سال‌های گذشته نوسانات آب‌وهوایی را تغییر داده است و در چند سال اخیر، جابه‌جایی فصلی صورت گرفته است؛  لذا مدیریت آب در گذشته با مدیریت آب در شرایط کنونی باید فرق کند. در شرایطی که بارندگی‌های رگباری صورت می‌گیرد، یکی از کار‌هایی که باید حتماً به آن توجه شود، پروژه‌های نفوذ دادن آب به سفره‌های زیرزمینی است.در شرایط کنونی، تأکید ما بر این است که پروژه‌های آبخیزداری باید تبدیل به پروژ‌ه‌هایی شود که تا حدامکان روان‌آب‌ها را به سفره زیرزمینی انتقال دهد که متأسفانه در این مدت در انجام این دسته پروژ‌ه‌ها موفق نبودیم.

به گفته کامران داوری، برداشت زیاد از سفره‌های زیرزمینی و مدیریت‌نکردن آلودگی‌های آبی با آلاینده‌ها از عمده چالش‌ها در حوزه آب در استان خراسان‌رضوی است. 

چرا با وجود حجم بارندگی‌های قابل توجه آب چندانی به پشت سد‌ها نرسیده است؟

فرماندار مشهد در پنجمین جلسه قرارگاه آب شهرستان مشهد با طرح این سوال چرا با وجود حجم بارندگی‌های قابل توجه آب چندانی به پشت سد‌ها نرسیده است؟ گفته است: باید به این سوال به صورت جدی پاسخ داده شود.  لازم است در این زمینه کار جدی کارشناسی انجام و با کسانی که درمسیر مسیل‌ها انحراف ایجاد کرده اند برخورد شود و آزاد سازی این اراضی ضروری است.

محسن داوری افزود: عمل به وظایف قانونی توسط دستگاه‌ها باید در دستور کار باشد و در برابر اقداماتی مانند حفر چاه غیرمجاز و احداث بند یا استخر غیر مجاز همه دستگاه‌ها با محوریت فرمانداری هماهنگ و منسجم برخورد کنند تا شاهد حفظ هر چه بیشتر منابع آبی باشیم.

وی در خصوص حفظ منابع آبی روستا‌ها خاطر نشان کرد: دهیاران و شورا‌های هر روستا با توجه به اشرافی که نسبت به مناطق خود دارند به خوبی می‌توانند در زمینه حفظ منابع آبی همکاری لازم را داشته باشند تا در بهترین شرایط بتوانیم از منابع آبی روستایی بهره لازم را ببریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
يک آدم ساده
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
2
17
دلیل کاهش آب ورودی به سد ها
۱ خالی بودن سفره های زیرزمینی که دلیل آن برداشت بی رویه از چاه های آب شخصی و غیر شخصی میباشد
۲ برداشت آب از چاه ها در مناطق ویلایی برای مصارف استخر و باغ های تزئینی شخصی
۳ تجارت پر سود ویلاهای استخر دار علت مصرف آب بی رویه
۴ مدل کشاورزی های سنتی و پر مصرف که مناسب این دوره خشکسالی نیست
۵ عدم استفاده از ظرفیت های طبیعی ایران و هدر رفت آب‌های مناطق پر باران کشور
۶ نداشتن عزم ملی مناسب برای کنترل و برخورد مناسب با عوامل کم آبی و بد مصرفی ایران
کشاورزان بد مصرف
کارخانه جات بد مصرف
اشخاص بد مصرف
استخر های بد مصرف
ویلا های بد مصرف
و......
قاسم
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
3
28
پارسال رو یادمه اینقدر بارون و زمستونش هم اینقدر برف نبود بلد نیستن آبها رو جمع آوری کنن یا هدایت کنن به سمت سد ها میگن بارش کمتر بوده هر ساله همینو گفتن بعد معلوم نیست آب و چکار میکنن
م
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
0
11
کلا همیشه بالایی ها بیگناه بی تقصیر هستن ...
هر مشکلی هست در هر زمینه بهشون ربطی نداره،عوامل دیگه دخیلند...
متوجه اید که
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
0
5
سرخس شهر استان های یگر دیگربیشتر بارندگی داشته
هنوز سد دوستی سرخس بالا نیامده
سینا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
0
5
چرا جلوی آب هایی که از سیلاب ها بوجود میاد یا اینکه بخاطر اینکه یه سد سرریز میشه رها سازی میکنن تا این آب ها بسمت کشور های همسایه بره اما سدهای دیگه خالی از آبه وقتی با یه مسیر سازی آب به راحتی میتونن کاری کنن که سدهای دیگه همیشه نصف به بالا آب باشه و به کشاورزی خودمون کمک میکنه ولی انگار فقط میان میگن این سد آب نداره اون سد خشک شده مردم هم خانه بدوش شدن آب زندگی میاره مسئولین التماس تفکر
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
1
8
به مردم این این حرف ها رو می زنن تا مردم کمتر مصرف کنن والا این همه بارندگی ابها به آسمان رفته به کجا رفته؟
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۹
0
0
مدیریت که دست چهار نادان و بیسواد باشه آخرش همینه اگه کل کشور و سیل هم ببره بعد میگن سدها پر نشده چهار تا چوپون میزاشتن مدیر بهتر آب هدایت میکردن بطرف سدها
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->