گیرکردن دست زن جوان افغانستانی در چرخ‌گوشت صنعتی (۴ اسفند ۱۴۰۳) فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) حراج سکه برگزار می‌شود + لینک سفارش تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳) ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته
سرخط خبرها

دوران بارداری نباید سبب نادیده گرفتن علائم هشدار بیماری‌ها در مادر شود

  • کد خبر: ۲۲۷۷۰۳
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲
دوران بارداری نباید سبب نادیده گرفتن علائم هشدار بیماری‌ها در مادر شود
فوق تخصص بیماری‌های ریوی گفت: مادران باردار در صورت مواجه شدن با علائم هشدار دهنده بیماری‌ها نباید اقدامات تشخیصی را به بعد از دوران بارداری موکول کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، داوود عطاران با بیان اینکه در دوران بارداری اقدامات تشخیصی مثل رادیوگرافی ساده، سی تی اسکن، آندوسکوپی و ... برای بیماری‌های مختلف در یک مادر باردار امکان پذیر است افزود: هر چند اولویت در انجام این اقدامات در مرحله پس از بارداری است، اما در عین حال مادران باردار باید برخی علائم هشدار را جدی بگیرند و در مورد اقدامات تشخیصی و درمانی آن پیگیری‌های لازم را داشته باشند.

وی اظهار کرد: معمولاً توصیه می‌شود که در خانم‌های باردار تمامی علائم، ناشی از بارداری شمرده نشود و هرگونه علائم خطر باید، هم توسط فرد باردار و هم پزشکان جدی گرفته شود. ضمن اینکه در چنین مواردی انجام سی تی اسکن یا رادیوگرافی‌های ساده، چندان خطری برای مادر ندارد و بالعکس انجام به موقع این اقدامات می‌تواند روند درمان بیماری او را تسریع کند.

عطاران همچنین با اشاره به وضعیت یکی از بیماران خود گفت: بیماری که یکی از پرسنل دانشگاه در حوزه بهداشت نیز هستند، یکی از همین مادران بارداری است که چندی قبل با علائم سرفه و دفع خلط خونی به مرکز درمانی قائم (عج) مراجعه کرد، این بیمار با توجه به وضعیت بارداری و این احتمال که مصرف دارو‌ها ممکن است برای جنین او خطرناک باشد، مراجعه خود به پزشک را با تاخیر انجام داده بود، اما در عین حال پس از مراجعه ایشان، یک سری اقدامات اولیه غیر تهاجمی مثل آزمایش خلط و عکس رادیوگرافی ساده برای انجام شد و پس از اینکه مسائل عفونت‌های تنفسی را برای بیمار کنار گذاشتیم، با قبول ریسک، برای بیمار سی تی اسکن ریه انجام و تشخیص سرطان ریه داده شد.

وی اضافه کرد: با اقدامات درمانی که تیم درمانگر (متشکل از همکاران گروه متخصص زنان، همکاران گروه ریه و پاتولوژی) انجام دادند، خوشبختانه درمان‌ها مثمر ثمر واقع شد و بیمار پس از زایمان موفق، درمان سرطان را آغاز و این درمان‌ها تاکنون به خوبی جواب داده و بیمار رو به بهبودی می‌باشد.

فوق تخصص بیماری‌های ریوی خاطرنشان کرد: سرطان ریه در دوره بارداری، بسیار نادر است و در بررسی‌هایی که در متون پزشکی انجام شده، علل آن چندان مشخص نیست، شاید به دلیل متاسیون‌ها و جهش‌های ژنتیکی، یا عوامل شغلی و یا آلودگی هوا باشد.

عطاران اضافه کرد: متاسفانه، چون یک سری علائم تنفسی در خانم‌های باردار به ویژه در ماه‌های آخر بارداری وجود دارد و این افراد در زمان فعالیت مقداری تنگی نفس پیدا می‌کنند، ممکن است که علائم بیماری خود را ناشی از بارداری بدانند و زمان تشخیص و درمان بیماری آنها با تاخیر انجام شود، البته به طور کلی در تمام جوامع معمولاً بیماری‌هایی که در دوران بارداری اتفاق می‌افتد، دیر تشخیص داده می‌شود که دلیل آن هم مراجعه دیر هنگام مادر به پزشک است به دلیل مخاطراتی که برای جنین خود محتمل می‌داند است، اما برخی علائم خطر اگر نادیده گرفته شود می‌تواند، آسیب‌های جبران ناپذیری داشته باشد.

وی در پایان یادآور شد: بیمار سرطان ریه، یکی از بیماری‌های بسیار خطرناک است که شایع‌ترین علت مرگ و میر ناشی از سرطان‌ها در جهان به شمار می‌رود، البته ۹۰ درصد علت سرطان ریه مربوط به مصرف مواد دخانی است و حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد موارد می‌تواند ناشی از علل ژنتیکی یا عوامل شخصی یا تماس‌های شغلی خاص و یا حتی بدون علت خاص باشد که این ۱۰ تا ۱۵ درصد معمولاً در خانم‌های جوان بیشتر دیده می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->