تاکید طالبان به مهار ۹۰ درصدی قاچاق از مرز نیمروز به ایران | لزوم توجه به اصل همسایگی در رفتار با مهاجران افغان جشن گل سرخ آخرین تصمیمات ایران در رابطه با اقامت مهاجران افغانستانی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) قطار حامل شکر از طریق خواف–هرات به ایستگاه روزنک افغانستان رسید + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار (سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هجوم ملخ‌های مراکشی به شهر‌های قندوز، بغلان، تخار، سمنگان و بلخ در افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: برنامه‌ای برای افتتاح کنسولگری‌های ایران و افغانستان در فراه و بیرجند نداریم + فیلم سازمان ملل از کشور‌های جهان خواست به پشتیبانی حیاتی خود از افغانستان ادامه دهند وزیر صنعت در راس هیئتی به کابل می‌رود پخش زنده بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین ایران و افغانستان سالانه ۳ میلیارد دلار از طریق دوغارون تعامل اقتصادی دارند کاهش ۵۰ درصدی ورود غیرمجاز اتباع افغانستانی به ایران تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان و کره جنوبی قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف در تعطیلات عید فطر در افغانستان ۳۰ کشته و ۱۵۵ زخمی برجای گذاشت سقوط سه پله‌ای فوتسال افغانستان در جدیدترین رده‌بندی فیفا آمریکا: برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت در کابل نداریم گفت‌وگوی بهرامی با مقام طالبان درباره مهاجران افغانستانی در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و یمن (۱۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تاکید کاظمی قمی بر اهمیت گروه تماس منطقه‌ای ثبات افغانستان

  • کد خبر: ۲۲۷۸۸۴
  • ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۴
تاکید کاظمی قمی بر اهمیت گروه تماس منطقه‌ای ثبات افغانستان
حسن کاظمی قمی؛ نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان در دیدار با رزا اوتونبایوا تاکید کرد که ایفای نقش ذاتی سازمان ملل برای استقرار ثبات و صلح پایدار و ایجاد یک نظم عادلانه سیاسی در افغانستان از رهگذر تعامل سازنده و مستمر با کشورهای منطقه قابل تحقق است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن کاظمی قمی؛ نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان، روز دوشنبه ۲۴ اریبهشت در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در دیدار با خانم رزا اوتونبایوا؛ رییس دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان ضمن اعلام آمادگی برای انتقال فوری کمک‌های بشردوستانه به سیل‌زدگان، بر لزوم مشارکت فعال سازمان‌های بین‌المللی برای کمک به مردم افغانستان تاکید شد.

به گفته آقای قمی، همچنین بررسی مسائل جاری افغانستان و تاثیر آن بر منطقه به ویژه پیامد‌های اقتصادی، امنیتی و فرهنگی امواج مهاجرتی از محور‌های دیگر این دیدار بود.

او افزوده است: «تاکید کردیم که سازمان ملل باید نقش فعال‌تری در رفع ریشه‌های داخلی مهاجرت و کمک به پناهندگان افغان در ایران ایفا و روند بازگشت پناهندگان به کشورشان را تسهیل کند.»

چگونگی برگزاری نشست بین‌المللی دوحه ۳ به ابتکار سازمان ملل در افغانستان هم که از اهداف اصلی سفر رییس دفتر نمایندگی این سازمان در افغانستان به تهران، در این دیدار به طور مفصل مورد بحث قرار گرفته است.

نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان در این باره گفته که در دیدار به رزا اوتونبایوا «با اشاره به نقش مخرب سیاست‌های آمریکا در منطقه و اعمال نفوذ نامشروع واشنگتن بر سیاست‌گذاری‌های سازمان، بر ضرورت توجه به واقعیت‌های افغانستان و منطقه از سوی سازمان ملل به ویژه در خلال نشست دوحه۳ و ایفای نقش ذاتی آن سازمان برای استقرار ثبات و صلح پایدار و ایجاد یک نظم عادلانه سیاسی در افغانستان از رهگذر تعامل سازنده و مستمر با کشور‌های منطقه» تاکید کرده است.

او در ادامه تصریح کرده است که «ابتکارات جدید از جمله گروه تماس منطقه‌ای که از سوی همسایگان افغانستان مطرح شده می‌تواند به واسطه پیوند‌های تاریخی متعدد و شناخت عمیق همسایگان، به شکل‌گیری روند‌های پویا و راه حل‌های پایدار و ثبات بخش برای صلح و ثبات سازی در افغانستان منجر شود».

لازم به ذکر است که نشست دوحه ۳ به ابتکار سازمان ملل متحد به منظور بررسی راه‌های تعامل با افغانستان و ادغام مجدد این کشور به جامعه بین‌المللی در آینده نزدیک برگزار می‌شود و رایزنی درباره اهداف و دستاورد‌های این نشست، از محور‌های سفر جاری رزا اوتونبایوا به تهران است.

او طی دو روز گذشته، دو بار با حسن کاظمی قمی و یک بار با معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران، در این زمینه دیدار و گفتگو کرده است.

ایران مبتکر ایده خلاقانه تشکیل گروه تماس منطقه‌ای با مشارکت کشور‌های همسایه و منطقه برای یافتن یک راه حل پایدار به منظور تامین ثبات و تحقق عدالت سیاسی در افغانستان و مهار بحران‌های ناشی از بی‌ثباتی‌های چندده ساله ناشی از اشغال و دخالت قدرت‌های بیگانه مانند مهاجرت، ناامنی، مواد مخدر و بی‌ثباتی در مرز‌ها است که از سوی سازمان ملل نیز مورد استقبال قرار گرفته است.

منبع: ایراف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->