شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات
سرخط خبرها

ماجرای توقف یک حکم اعدام توسط شهید رئیسی و توبیخ قاضی چه بود؟

  • کد خبر: ۲۲۹۹۰۲
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۶
ماجرای توقف یک حکم اعدام توسط شهید رئیسی و توبیخ قاضی چه بود؟
حجت‌الاسلام مرتضوی مقدم ضمن تشریح ویژگی‌های شهید آیت الله رئیسی، ماجرای صدور یک حکم اعدام، جلوگیری شهید رئیسی از اجرای این حکم و توبیخ قاضی صادر کننده حکم توسط ایشان را روایت کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام مرتضوی مقدم با اشاره به شهادت آیت‌الله رئیسی اظهار کرد: این ضایعه اسفناک را به ملت شریف ایران، همکاران خود در دستگاه قضا و تمامی دلسوزان این نظام و انقلاب به ویژه مقام معظم رهبری تسلیت عرض می‌کنم.

وی با بیان اینکه شهید رئیسی یکی از مدیران نمونه‌ای بود که در انقلاب درخشید، ادامه داد: ایشان بیش از ۴۰ در پست‌های مدیریتی کشور خدمت کرد و به یک مدیر پخته و ورزیده تبدیل شده بود؛ در تمامی بخش‌ها یک استعداد ویژه‌ای داشت که همه همکاران خود را در هر سمتی که بود، به حرکت وا می‌داشت و یک انقلابی را در حوزه مدیریتی خود ایجاد می‌کرد.

حجت‌الاسلام مرتضوی مقدم در تشریح ویژگی‌های خاص مرحوم آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: از جمله ویژگی‌های خاص آیت‌الله رئیسی اخلاص، خداترسی و پرکاری ایشان بود. زمانی که آیت‌الله رئیسی دادستان کل کشور بودند، من معاون اول ایشان بودم. در این دوره هم بنده ویژگی‌های خاص ایشان را شناختم و هم ایشان با کار عملی بنده آشنا شدند. البته پیش از این همکاری، روابط دوستانه‌ای داشتیم.

این مقام قضائی در ادامه افزود: گاهی ایشان در خصوص امور قضائی و پرونده‌های مهم قضائی از من مشورتی می‌گرفتند؛ در این امور احساس کردم که ایشان از صدور رأی‌ای که منجر به تضییع حق کسی شود، خیلی وحشت داشت و خدا ترس بود. 
وی با اشاره به اینکه آیت‌الله رئیسی در پرونده‌های مهم مشورت می‌کرد، تصریح کرد: ایشان سعی داشت که حکمی صادر شود که به حق و ادله باشد. یکی از خصوصیات دیگر ایشان، اخلاص بود؛ سعی می‌کرد برای خدا کار‌ها را انجام دهد و به دنبال ظاهرسازی نبود و نمی‌خواست نشان دهد چه کار‌هایی انجام می‌دهد و چه ساعاتی مشغول به کار است.

حجت‌الاسلام مرتضوی مقدم در بیان و تشریح سومین خصوصیت مرحوم آیت‌الله رئیسی اظهار کرد: سومین خصوصیت ایشان پرکاری بود، اما نمی‌توانست این خصوصیت را مخفی کند. اخلاص و خداترسی را می‌توان مخفی کرد، اما پرکاری را نمی‌توان مخفی کرد. آیت‌الله رئیسی شب و روز نمی‌شناخت و روز‌هایی که من در خدمت ایشان بودم، از پرکاری ایشان ما هم چاره‌ای جز همراهی و هم‌پایی با ایشان را نداشتیم.

وی افزود: آیت‌الله رئیسی هدفی را که در نظر می‌گرفت، سعی داشت که به آن هدف دست پیدا کند و آن اقدام نیمه‌کاره باقی نماند و در این مسیر تمام تلاش خود را انجام می‌داد که کار را به نتیحه برساند و ظاهرسازی نمی‌کرد و می‌خواست خدمتی را به این نظام و کشور انجام دهد.

حجت‌الاسلام مرتضوی مقدم گفت: ایشان سعی می‌کرد درون قوه قضائیه را از هرگونه فسادی پاک کند به همین جهت در برخورد با کسانی که در دستگاه قضا خدایی نکرده با فساد مالی و یا اخلاقی مبتلا می‌شدند، هیچ ملاحظه‌ای نداشت و سعی داشت که این افراد را در اسرع وقت از دستگاه زدوده شوند.

حجت‌الاسلام مرتضوی مقدم با اشاره به رویکرد فسادستیزی آیت‌الله رئیسی کفت: ایشان نظرشان این بود که به شدت با افراد آلوده برخورد شود و دستگاه قضا از هر گونه فسادی پاک شود و اکنون نیز ادامه دارد، اما از زمان ایشان شدت گرفت.

وی ادامه داد: پس از دستگاه قضا، در دستگاه‌های اجرایی نیز هر گونه فسادی را کشف و یا مشاهده می‌کردند، برایشان ناراحت کننده بود و در این خصوص هیچ ملاحظه‌ای نداشتند که این فرد آلوده کیست؛ از دوستان باشد یا همکاران. برخورد آیت الله رئیسی با فساد ویژه بود و همچنین صادقانه با همکاران خود کار می‌کرد.

این مقام قضائی با تاکید بر اینکه آیت‌الله رئیسی بر عملکرد زیر مجموعه خود نظارت داشت، تصریح کرد: ایشان سعی می‌کرد که در دستگاه قضائی نظارتی بر مجموعه خود از طریق دیوان عالی کشور و دوایر دولتی از طریق سازمان بازرسی کل کشور و یا دیوان عدالت اداری و... نظارت داشته باشد. اعتمادی به بنده در کار قضا داشت، در دوره ایشان من مسئولیت دیوان عالی کشور را برعهده داشتیم و نزدیک به پنج سال در این سمت خدمت کردم.

وی افزود: آیت‌الله رئیسی به‌دنبال انجام امور به معنای واقعی بود نه به شکل ظاهری صرفا یک اقدامی را انجام دهند. از همین رو به‌گونه‌ای مجاهدانه کار می‌کرد که تصور می‌شد به دنبال جبران تمامی کاستی‌های گذشته است. او با زحمت زیاد توانست در جبران کاستی‌های گذشته تا حدودی موفق باشد.

این مقام قضائی بیان کرد: آیت‌الله رئیسی هیچ چیز را مانع خدمت‌رسانی به مردم و انجام کار نمی‌دانست و ایشان بر این باور بود که انسان به هر شکلی باید کار را به سرمنزل مقصود برساند و به نتیحه برساند. علی رغم تمامی زخم زبان‌ها، جسارت‌ها، اهانت‌ها و تخریب‌هایی که ممکن بود برای ایشان شکل بگیرد، آیت الله رئیسی صادقانه کار را پیش می‌برد.

به گفته وی، دوره مدیریت شهید رئیسی، زمان شهید بهشتی را تداعی می‌کرد. تا زمانی که نعمت از انسان گرفته نشود، انسان قدر آن را نمی‌داند. وقتی شهید بهشتی از دست رفت، همه متوجه شدند چه نیرویی را از دست داده‌اند و اکنون نیز بدین‌گونه است، آیت الله رئیسی یک نیروی مخلصی بود که پاداش خود را در روز ولادت امام رضا (ع) گرفت. خداوند متعال در روز ولادت امام هشتم پاداش ایشان را داد.

این مقام قضائی در بیان یک خاطره از دوره مدیریت آیت‌الله رئیسی بیان کرد: در یکی از پرونده‌ها که حکم اعدام صادر شده بود و قرار بود که ایشان در رابطه این پرونده اظهار نظر کنند، ایشان این پرونده را به من دادند که بررسی کنم، من اشکالاتی که مطرح بود را اعلام کردم، با وجود اینکه حکم اجرا نشده بود، اما آیت‌الله رئیسی خیلی ناراحت شد و شخصی که این حکم را صادر کرده احضار و توبیخ کرد که چرا این حکم را صادر کرده و به این نکات را توجه نکرده است.

وی در ادامه گفت: این رویکرد نشانگر خداترسی آیت‌الله رئیسی بود. امیدواریم راه ایشان ادامه پیدا کند و دستگاه قضای ما یک دستگاه کارآمد و مفید برای مردم باشد و بتوانیم احقاق حق کنیم و آرای عادلانه‌ای صادر شود.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->