به گزارش شهرآرانیوز، معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی خراسان رضوی در خصوص اجرای حکم قطعی ماده ۳ قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی وباغی گفت: بر اساس حکم صادره از مراجع قضایی یک باب ساختمان غیر مجاز به مساحت ۴۷ متر مربع در روستای فیروزی بخش مرکزی شهرستان قلع و قمع شد.
علی مبارکی ادامه داد: در ادامه اجرای این حکم، ساخت وسازهای غیر مجازی که اخطاریهی توقف عملیات آنها از قبل صادر شده بود، طبق قانون تبصره ۲ ماده ۱۰ که شامل ۳ مورد بنا به مساحت ۴۰۰ متر مربع بود در روستاهای نعیم آباد و ماوی بخش مرکزی شهرستان نیز قلع و قمع و در مجموع مساحت ۵ هزار و ۴۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی آزاد سازی و به چرخه تولید بازگشت داده شد.
مدیر جهادکشاورزی نیشابور ابراز کرد: علی رغم تذکرها و اخطارهای مکرر به شهروندان در نشریات، رسانههای عمومی و پیام رسانها جهت استعلام در زمان خرید زمین کشاورزی و باغ، متاسفانه عدهای سودجو باعث ضرر و زیان به افراد خریدار میشوند و مالکین جدید هم بدون توجه به استعلام لازمه از ادارات ومراجع ذی ربط، سبب خسارت و خسران به خود میگردند.
رئیس اداره امور اراضی نیشابور نیز از همشهریان خواست تا با مشاهده تخلف تغییر کاربری اراضی کشاورزی وباغی با تماس به سامانه تلفنی ۱۳۱ جلوی تخلف افراد خاطی در همان ابتدای کار گرفته شود.
شهاب جهانداری در ادامه تصریح کرد: تخریب بناها وسازههای بدون مجوز درتمامی هفتهها و در طی سال بدون وقفه ادامه خواهد داشت.
جهانداری اذعان داشت: تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغی در قانون جرم انگاری شده است و کسانی که مبادرت به انجام این جرم کرده باشند، بدون اغماض طبق ضوابط وقوانین مربوطه برخورد خواهد شد.
معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابوردر رابطه با شناسایی و مقابله با تغییر کاربریهای غیر مجاز در این شهرستان گفت: طی گزارش آمار عملکردی یگان حفاظت استان، قریب به ۵۰ درصد تغییر کاربریها دردو ماه ابتدای سال جاری در شهرستان نیشابور شناسایی شده است واز این حیث رتبه اول استان را به خود اختصاص داده ایم.
علی مبارکی ادامه داد: در زمینه توقف عملیات ساخت وساز (تبصره یک ماده ۱۰) و قلع وقمع تغییرکاربریهای غیر مجاز (تبصره ۲ ماده ۱۰) و اجرای احکام قطعی تغییر کاربریهای غیر مجاز (ماده ۳) نیز مقام اول استان را در این دو ماه کسب نموده ایم.
وی افزود: علی رغم کمبود نیروی انسانی، تجهیزات وادوات جهت بررسی و پایش اراضی، با استفاده از روشهای ماهوارهای کلیه اراضی بصورت مستمر پایش میشوند.
مبارکی تصریح کرد: در طی سال گذشته وجاری گزارشهای متعددی از سامانه تلفنی ۱۳۱ دریافت کردیم که این نشان از مشارکت بالای مردم در امر مبارزه با زمین خواری و به خطر انداختن امنیت غذایی را دارد.