توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

بخش‌نامه جدید وزارت کار درباره امکان شکایت قانونی کارگران در مشاغل سخت و زیان‌آور

  • کد خبر: ۲۳۱۳۸۰
  • ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۸
بخش‌نامه جدید وزارت کار درباره امکان شکایت قانونی کارگران در مشاغل سخت و زیان‌آور
در بخش‌نامه جدید وزارت کار آمده است، در رابطه کارگری و کارفرمایی مشمولان قانون کار، درصورتی که اختلافی در خصوص پرداخت چهار درصد حق‌بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور به‌ وجود آید، کارگر باید علیه پیمان‌کار دادخواست تنظیم نماید.

به گزارش شهرآرانیوز، مطابق نامه احمدرضا پرنده، مدیرکل بازرسی کار، خطاب به رئیس مرکز فضای اطلاعات و امنیت فضای مجازی، سامانه مشاغل سخت و زیان‌آور به مدت ۱۰ روز قطع بود و این موضوع باعث اعتراض بسیاری از مراجعه‌کنندگان و کارگران شده بود.

این نوع کارها دارای دو ویژگی سخت‌بودن و زیان‌آوربودن هستند. جسم و روح انسانی طوری آفریده شده که در یک محدوده خاصی از شرایط، توانایی کار بهینه را دارد.

کار‌های سخت و زیان‌آور در قانون کار

کار‌های سخت و زیان‌آور موضوع ماده ۵۲ قانون کار با محوریت کاهش ساعات کار است که مقرر کرده در کار‌های سخت و زیان‌آور ساعات کار نباید از ۳۶ ساعت درهفته تجاوز نماید، درحالی که در کار‌های عادی، ساعات کار ۴۴ ساعت در هفته است.

در ماده ۶۱ قانون کار، ارجاع کار اضافی در کار‌های سخت و زیان‌آور ممنوع شده است.

در ماده ۶۵ قانون کار، مرخصی کارگران شاغل در کار‌های سخت و زیان‌آور ۵ هفته تعیین شده که حتی‌الامکان در دو نوبت و پایان هر شش ماه صورت می‌پذیرد. درحالی که ماده ۶۴ قانون کار، مرخصی کار‌های عادی را ۲۶ روز کاری تعیین کرده است.

کار‌های سخت و زیان‌آور در قانون تأمین‌اجتماعی

کار‌های سخت و زیان‌آور موضوع ماده ۷۶ قانون تأمین‌اجتماعی حمایت‌هایی را از کارگران شاغل در کار‌های سخت و زیان‌آور در نظر گرفته است که طی آن‌ها، شاغلان در کار‌های سخت و زیان‌آور پیش از موعد بازنشسته می‌شوند.

بند الف از تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون تأمین‌اجتماعی، ضمن تعریف کار‌های سخت و زیان‌آور، کارفرما را به کاهش و حذف عوامل زیان‌آور ملزم کرده است و در ادامه و بند ب از همان قانون، عنوان نموده چنانچه افرادی که ۲۰ سال سابقه کار متوالی یا ۲۵ سال سابقه کار متناوب در کار‌های سخت و زیان‌آور را داشته و حق‌بیمه سابقه مزبور واریز شده باشد، می‌توانند تقاضای بازنشستگی نمایند. سوابق کار در کار‌های سخت و زیان‌آور یک‌ونیم برابر محاسبه خواهد شد و این حمایت منجر به بازنشستگی پیش از موعد کارگران در کار‌های سخت و زیان‌آور می‌شود.

شرایط بازنشستگی در کار‌های سخت و زیان‌آور

  • داشتن ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۳‌سال‌و۴ماه سابقه کار متناوب در کار‌های سخت و زیان‌آور بدون شرط سنی؛
  • محاسبه سابقه بیمه و تطبیق‌دادن با این فرمول: سابقه کار کل = (سابقه کار در کار‌های سخت و زیان‌آور ضرب در یک‌ونیم) + (سابقه کار عادی)

الف) شرایط بازنشستگی برای مردان:

۱- داشتن ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه؛

۲- داشتن ۶۰ سال سن و ۲۰ سال سابقه؛

۳- داشتن ۳۵ سال سابقه پرداخت حق‌بیمه بدون شرط سنی.

ب) شرایط بازنشستگی برای زنان:

۱- داشتن ۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه؛

۲- داشتن ۵۵ سال سن و ۲۰ سال سابقه؛

۳- داشتن ۳۵ سال سابقه پرداخت حق‌بیمه بدون شرط سنی؛

۴- داشتن ۲۰ سال سابقه کار و ۴۲ سال سن، با ۲۰ روز حقوق بازنشسته می‌شوند.

افراد چنانچه یکی از شرایط فوق را داشته باشند می‌توانند با تکمیل فرم الف تقاضای بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور خود را به اداره‌کل محل تسلیم نمایند.

اما اخیراً‌ بخش‌نامه جدیدی از سوی معاونت روابط کار ابلاغ شده است؛ در این بخش‌نامه آمده است در رابطه کارگری و کارفرمایی مشمول قانون کار بین کارگر و پیمانکار، درصورتی‌که اختلافی در خصوص پرداخت چهار درصد حق‌بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور به‌ وجود آید، کارگر باید علیه پیمانکار دادخواست تنظیم نماید.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->