هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

چرا پایداری طبقه متوسط مهم است؟

  • کد خبر: ۲۳۳۴۴۲
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۳
چرا پایداری طبقه متوسط مهم است؟
از گذشته شکل و شمایل شهرها، سبک زندگی و حتی نوع تفکر افراد بسته به لایه اجتماعی و اصطلاحا طبقه‌ای است که در آن زیست می‌کرده‌اند.

شهرآرانیوز - نگرش هرچند تلخ، اما واقع گرایانه به اجتماع و تقسیم بندی هر جامعه به سه طبقه عمده بالا، متوسط و پایین بدیهی و اجتناب‌ناپذیر است. این تقسیم‌بندی که بر همه جوانب زندگی افراد اثرگذار است مانند تار و پودی است که اقتصاد، فرهنگ و تمامی وجوه زندگی اجتماعی را شکل می‌دهد. گذار افراد در میان طبقات بسته به شرایط زمانی متفاوت است، اما شاید بتوان گفت در دنیای مدرن از هر زمان دیگری مهیا‌تر است و افراد راحت می‌توانند به طبقات بالایی انتقال یابند.

در واقع اگر ساختار جوامع را به هرمی تشبیه کنیم، سر هرم را اقلیت صاحب سرمایه، میانه را طبقه متوسط و پایین هرم را طبقه کم درآمد و کارگرانی تشکیل می‌دهند که به عنوان نیروی کار فعالیت می‌کنند. تشبیه این ساختار به هرم همواره تحت تاثیر جمعیت حاضر در طبقات است. چرا که همواره اکثریت در بخش پایینی و اقلیت در قسمت بالایی قرار داشته‌اند.

هر سه طبقه با بر عهده گرفتن بخشی از وظایف، به پایداری جامعه کمک می‌کنند، اما باید گفت مهم‌ترین بخش که مانع از فروریختن این هرم شده و تقابل میان دو طبقه بالایی و پایینی را کاهش می‌دهد، طبقه متوسط است.

از این رو توسعه و پایداری جوامع امروزی منوط به حفظ و گسترش این طبقه است. طبقه‌ی متوسط با توجه به شرایط زیست محیطی، جمعیتی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی در هر جامعه ساختار، کارکرد و عملکرد گوناگونی دارند، اما آنچه وجه مشترک آن‌هاست دارا بودن تخصص و آگاهی نسبت به شرایط است. موضوعی که با ظهور عصر تکنولوژی و اهمیت دانش، این طبقه را بیش از پیش مورد توجه قرار داده است.

جدای از اهمیت طبقه متوسط در پایداری و توسعه هر کشور و لزوم اخذ تصمیمات مبتنی بر سلایق آن‌ها، آنچه منجر به ظهور شورش‌ها و ناپایداری می‌شود، سقوط افراد این طبقه به پایین است. دلایلی، چون فقر، تورم و مشکلات اقتصادی افراد طبقه متوسط را به سطح پایین تنزل داده و این برهم خوردگی آغاز شکل گیری جنبش‌ها است. به بیان ساده‌تر افرادی که زندگی در سطح متوسط را تجربه کرده‌اند و آگاهی لازم را نسبت به شرایط دارند با حضور در طبقات پایین‌تر (که مشکلات اقتصادی عامل آن است) بر طبقات پایین تاثیر می‌گذارند و این مسئله منجر به بحران و شورش‌ها می‌شود.

در واقع ناپایداری در طبقات، مهم‌تر از نحوه قشر بندی است، چرا که بسیاری از جوامع با وجود فقر گسترده شرایط باثباتی را تجربه می‌کنند، اما دوره‌های توسعه و جابه‌جایی افراد از طبقه متوسط به پایین شرایط و بحران‌های غیر قابل کنترلی را رقم خواهد زد. این موضوع در تمامی حوزه‌ها قابل رویت است.

با این توضیح که طبقات پایین معمولا تقاضای ناچیزی دارند و طبقات بالا نیز سلایق خاصی را دنبال می‌کنند این طبقه متوسط است که بیشترین تقاضا را دارد و گسترش آن به معنای افزایش تقاضا و افزایش سرمایه گزاری و توسعه است. از آنجا که تقاضا یکی از مهم‌ترین عوامل در اقتصاد محسوب می‌شود و طبقه متوسط مهم‌ترین لایه در این بخش، سقوط طبقه متوسط به معنای کاهش تقاضا، برهم خوردن نسبت عرضه، و مشکلات اقتصادی می‌شود. در نظر بگیرید که بسیاری از آسیب‌های اجتماعی نیز به این دلیل گسترش می‌یابند و این به معنای شدت گرفتن دور آسیب هاست.

طبقه متوسط در ایران

طبقه متوسط در ایران نسبت به سایر جوامع شفاف نیست و حتی چالش‌هایی در مرز بندی آن وجود دارد، اما آنچه در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته و حتی به مهم‌ترین مسئله اجتماعی سال‌های اخیر بدل شده است، کوچکتر شدن حجم طبقه متوسط است. آمار‌ها نشان می‌دهند که این طبقه بر اثر بروز مشکلات اقتصادی، به پایین ریزش کرده‌اند و این مسئله نیازمند بازنگری و اخذ سیاست‌های مبتنی بر سلایق طبقه متوسط است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->