به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حیدر محمدی در حاشیه اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در دولت مردمی سیزدهم تعداد زیادی از داروهای دانشبنیان تولید شد و در تولید داروی آنزیمی مربوط به بیماران mps به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ دنیا شناخته شدیم.
وی اضافه کرد: همچنین داروی مربوط به سکتههای مغزی و قلبی هم در طی این سالها تولید شد و با استفاده از ظرفیت متخصصان ایرانی و با حمایت از آنها توانستیم داروی تمامایرانی را با کیفیتی جهانی و برابر با نمونههای مشابه خارجی آن تولید نماییم.
رئیس سازمان غذاودارو به تولید تجهیزات حوزه دارو در طی سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: از جمله این موارد میتوان از دستگاههای "هایتک"، سیتیاسکن، شتابدهنده خطی، ونتیلاتورهای تنفسی و اکسیژنساز و ملزومات مصرفی موردنیاز برای اعمال جراحی، لاپاراسکوپی و ... نام برد.
دکتر محمدی تاکید کرد: در حوزه داروهای بیولوژیک، موفق به تولید انسولینهای قلمی شدیم که این دارو در انواع مختلف و متناسب با نیاز بیماران دیابتی تولید میشود و خوشبختانه در این حوزه مشکلی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه ۹۹ درصد داروی موردنیاز بیماران در داخل کشور تولید میشود و تنها یک درصد آن وارداتی است، بیان کرد: ما با استفاده از ظرفیت متخصصان و دانشمندان بومی، داروی تمامایرانی را در داخل کشور تولید کردیم و ضمن صرفهجویی ارزی در بحث واردات، درآمدزایی خوبی با صادرات این داروها به دیگر کشورها ایجاد کردیم و موارد وارداتی هم مربوط به برخی از داروهای خاص است که در بیماران خاصی همچون مبتلایان به سرطان مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس سازمان غذاودارو تصریح کرد: ویژگی شاخص دولت مردمی سیزدهم در حوزه دارو تولید واکسنها و داروهای ایرانی کرونا بود و بهتازگی نیز واکسنهای روتاویروس و پونوموکوک تولید شد که وارد چرخه تزریق شدند و معتقدیم که اگر از نخبه و متخصص ایرانی بهخوبی حمایت شود میتوانیم محصولات تمامایرانی و برابر با نمونه خارجی آنها و حتی بهتر از آنها تولید نماییم.