مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت چهار نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم
سرخط خبرها

هزینه میلیاردی پیشگیری از ابتلا به هاری | شهرداری‌ها موظف هستند که کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب را پیگیری کنند

  • کد خبر: ۲۳۴۳۵۷
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۳
هزینه میلیاردی پیشگیری از ابتلا به هاری | شهرداری‌ها موظف هستند که کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب را پیگیری کنند
رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت گفت: پیشگیری از ابتلا به هاری هزینه چندین میلیاردی برای کشور ایجاد می‌کند که نهاد‌های مختلف در کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب نقش دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا شیرزادی، رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت با بیان اینکه هاری نوعی بیماری ویروسی است که از طریق گزش حیوانات هار به انسان منتقل می‌شود، اظهار کرد: این ویروس در بزاق حیوان ترشح می‌شود و زمانی که حیوان هار، انسان یا حیوان دیگری را گاز می‌گیرد به‌دنبال جراحت واردشده بر سطح پوست، ویروس وارد بدن می‌شود و از آن جا که این ویروس عصب‌دوست است، به نخاع و در نهایت مغز می‌رسد و منجر به ایجاد التهاب در مغز می‌شود که اگر فرد به این وضعیت برسد، هاری در بدن مستقر می‌شود و فرد به این بیماری مبتلا شده است؛ در صورت بروز علائم هاری در انسان، مرگ او قطعی خواهد بود.

وی در خصوص مسئولیت نهاد‌های مختلف در پیشگیری از ابتلا به هاری بیان کرد: عمده مشکلات مربوط به حیوان‌گزیدگی به دلیل افزایش جمعیت سگ‌های بلاصاحب است. طبق ابلاغیه وزارت کشور، شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها موظف هستند که کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب را پیگیری کنند. کنترل هاری در حیات وحش نیز بحثی جدی بوده که این موضوع برعهده سازمان حفاظت محیط زیست است.

شیرزادی افزود: دومین بحثی که در این زمینه مطرح بوده، واکسیناسیون سگ‌های صاحب‌دار است. برخی از افرادی که سگ نگهداری می‌کنند از این موضوع غافل هستند و نمی‌دانند که باید از سگ‌های خود مراقبت خاص کرده و واکسیناسیون انجام دهند. بسیاری از افراد نیز سگ‌هایی را به عنوان سگ نگهبان یا سگ گله نگهداری می‌کنند که در این زمینه نیز واکسیناسیون این سگ‌ها علیه هاری باید مورد توجه قرار بگیرد. مسئولیت آموزش مردم برای واکسیناسیون سگ‌های خانگی و سگ‌های نگهبان بر عهده سازمان دامپزشکی است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت گفت: باید به افراد آموزش داده شود که وقتی سگ ولگرد را می‌بینند چه رفتاری از خود نشان دهند تا مورد گزش قرار نگیرند. بسیاری از افراد در هنگام مواجهه با سگ‌های ولگرد از روش‌هایی مانند سنگ زدن، چوب پرتاب کردن یا فرار کردن استفاده می‌کنند، در حالی که بهترین روش برای نزدیک نشدن سگ ولگرد به افراد، ثابت و بی‌حرکت ماندن است.

وی خاطرنشان کرد: در حاشیه شهر‌ها و حتی اماکنی مانند پارک‌ها جمعیت سگ‌های ولگرد زیاد شده است. کودکان به پارک‌ها و اماکن مختلف می‌روند و به دلایل مختلف مورد گزش قرار می‌گیرند یا دچار خراش‌های سطحی می‌شوند، اما آن را جدی نمی‌گیرند که این موضوع ممکن است باعث ابتلای فرد به هاری شود.

شیرزادی با اشاره به اینکه بار عدم پیشگیری از بیماری هاری به وزارت بهداشت منتقل می‌شود، در حالی که وزارت بهداشت مرحله آخر کنترل هاری را برعهده دارد، تصریح کرد: هر دوز واکسن هاری ۵ یورو هزینه دارد و بابت خرید هر سرم هاری نیز ۶۰ یورو هزینه می‌شود، در عین حال واکسیناسیون و تزریق سرم برای افراد به صورت رایگان انجام می‌شود بنابراین هزینه‌های ناشی از پیشگیری از ابتلا به هاری در کشور بسیار سنگین و زیاد است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت ادامه داد: در سال گذشته ۳۷۰ هزار نفر بابت حیوان گزیدگی به مراکز تحت نظر وزارت بهداشت مراجعه کرده و هر کدام از آنها سه دوز واکسن هاری دریافت کرده‌اند. یک سوم این افراد نیز نیاز به سرم هاری داشته‌اند که هر سرم ۶۰ یورو هزینه داشته است. اگر این هزینه‌ها را در نظر بگیریم متوجه خسارت عظیم و چندین میلیاردی ناشی از گزش حیواناتی مانند سگ‌ها می‌شویم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->