هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

موقع شنا در استخر مواظب موارد بهداشتی باشید

  • کد خبر: ۲۳۴۴۸۳
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴
موقع شنا در استخر مواظب موارد بهداشتی باشید
استخر‌ها معمولاً به خوبی نگهداری می‌شوند و با محلول‌های حاوی کلر یا برم ضدعفونی می‌شوند تا میکروب‌ها را در آب آنها از بین ببرند، اما اگر شناگران و مسئولان نگهداری استخر اصول بهداشتی را رعایت نکنند، ممکن است خطراتی برای سلامت افراد ایجاد شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، بیماری‌های عفونی ناشی از ویروس‌های، باکتری‌ها و انگل‌ها از شایع‌ترین بیماری‌های هستند که ممکن است هنگام شنا کردن در استخر دچار آنها شوید. زخم‌های و بریدگی‌های پوستی هم ممکن است مسیر ورود این میکروب‌ها باشند.

این میکروب‌ها ممکن است در آب استخر وجود داشته باشند و از طریق دهان، بینی، گوش‌ها یا چشم‌ها وارد بدن شما شوند.

عادات بهداشتی نادرست مانند شنا کردن هنگام دچار بودن به اسهال عفونی یا دوش نگرفتن قبل از ورود به استخر می‌تواند باعث گسترش میکروب‌هایی مانند کریپتوسپوریدیوم (یک انگل تک‌سلولی ایجادکننده اسهال)،‌ای کولای (یک باکتری عامل ایجاد اسهال)، ژیاردیا (یک انگل تک‌سلولی ایجادکننده اسهال بیماری روده‌ای)، باکتری سودوموناس (بثورات پوستی شناگران)، ویروس نورفولک (ایجادکننده دل‌پیچه) و ویروس هپاتیت آ (عامل التهاب کبدی) می‌شوند.

شناگران باید پیش از ورود به استخر دوش بگیرند تا عوامل آلاینده را از پوستشان رفع کنند. شناگرانی که در طول ۱۴ روز گذشته دچار اسهال بوده‌اند یا دارای زخم‌های باز هستند، از ورود به استخر منع می‌شوند.

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های عفونی به دنبال شنا کردن در استخر بیماری کریپتوسپوریدیوزیس است که ناشی از یک انگل درون‌سلولی بنام کریپتوسپوریدیا است که از طریق مدفوع افراد آلوده به محیط وارد می‌شود. این انگل یا از طریق ذرات مدفوعی یا از طریق شناگرانی که آن را روی پوست خود دارند، وارد آب استخر می‌شود.

توجه داشته باشید که گرچه کلرزنی به آب در از بین بردن زیان‌بارترین میکروب‌های آب استخر مؤثر است، همه این میکروب‌ها به آسانی کشته نمی‌شوند. برای مثال انگل کریپتوسپوریدیوم خودش را در پوشش نفوذناپذیر بیرونی بنام کیست احاطه می‌کند. مواد ضدعفونی‌کننده نمی‌توانند از این پوشش بگذرند و این انگل را بکشند. اگر آب حاوی این کیست بلعید شود، عفونت در میزبان جدید ایجاد می‌شود.

گوش شناگران
یک عفونت گوش خارجی است که به علت باقی ماندن آب در مجرای خارجی گوش ایجاد می‌شود.

علت این عارضه معمولاً باکتری‌های سودوموناس و استافیلوکوک طلایی هستند که به پوست نازک پوشاننده مجرای خارجی گوش حمله می‌کنند. گاهی هم عفونت‌های قارچی یا اگزما علت این عارضه است.

اغلب موارد این عارضه با درمان‌های موضعی مانند قطره‌های آنتی‌بیوتیکی، قطره‌های استروئیدی یا کورتونی برای کاهش التهاب و گاهی محلول‌های ضد قارچی بهبود پیدا می‌کنند.

خشک کردن کامل گوش‌ها بعد از شنا به پیشگیری از این عارضه کمک می‌کند. پس از شنا کردن سرتان را به این طرف و آن طرف تکان دهید تا آب باقیمانده در مجرای خارجی گوش خارج شود و بعد گوش‌هایتان را با یک حوله نرم خشک کنید. همچنین می‌توانید برای پیشگیری پس از خارج شدن از استخر چند قطره سرکه رقیق به درون گوش‌هایتان بریزید.

استفاده از گوش‌بند‌های ضد آب هنگام شنا کردن هم به پیشگیری کمک می‌کند.

تحریک پوست، چشم و ریه
کلر به‌کاررفته برای ضدعفونی کردن آب استخر می‌تواند به خصوص در استخر‌های سرپوشیده که تهویه مناسبی ندارند، چشم، پوست و سیستم تنفسی را تحریک کند.

پیشگیری از بیماری‌های عفونی در استخر
- پیش و پس از شنا کردن در استخر دوش بگیرید: دوش گرفتن عرق، کرم ضد آفتاب و سایر آلاینده‌های روی پوست شما را که می‌توانند اثر ضدعفونی‌کننده کلر را کاهش دهند، برطرف می‌کند.

- مراقب باشید تا آب استخر را قورت ندهید.

- از ادرار و مدفوع کردن در استخر پرهیز کنید.

- کودکان را به طور منظم از استخر خارج کنید تا امکان رفتن به توالت داشته باشند.

- اگر مبتلا به اسهال هستید یا زخم باز دارید، از شنا کردن خودداری کنید.

همچنین لازم است برای جلوگیری از انتشار میکروب‌های عامل بیماری‌های عفونی همیشه حد مناسبی از کلر یا برم در آب استخر وجود داشته باشد.

به جز این کار باید در مواردی مثل ابتدای فصل شنا یا در هنگام شمار زیادی از افراد از استخر استفاده کرده‌اند یا پس از تعویض آب استخر به آن به آن به اصطلاح «شوک کلر» داده شود که در آن در مقادیر بالای کلر برای ضد عفونی کردن و از بین بردن میکروب‌های باقیمانده استفاده می‌شود.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->