فعالیت دبیرخانۀ توسعۀ مکران متوقف شد! هلاکت تعدادی سرکرده داعش در حمله هوایی ارتش عراق عراقچی بر استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی در توسعه روابط با قزاقستان تاکید کرد زمان تشییع پیکرهای شهیدان سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین اعلام شد تفکیک وزارت راه و شهرسازی در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شد پزشکیان بر تدوین نقشه راهبردی عملیاتی و قابل اجرا برای صنعت فضایی تاکید کرد فیلمبرداری در مکان ممنوعه، علت بازداشت مهدی نصیری رئیس پارلمان عراق وارد ایران شد ترامپ: کانادا باید به پنجاه‌ویکمین ایالت آمریکا تبدیل شود سردار نقدی: دشمن بیشتر از قدرت نرم جمهوری اسلامی وحشت دارد افزایش ۲ برابری پرواز‌های مشهد و پاکستان طی ۲۰ روز آینده الجولانی با بن سلمان در ریاض دیدار کرد یک پرونده جنایی جدید علیه همسر نتانیاهو تشکیل شد مصر: طرحی برای بازسازی غزه، بدون خروج فلسطینی‌ها داریم پزشکیان: ایجاد ساختار و برنامه‌ای برای تحول در نگرش و بینش مدیران مدارس ضروری است فرمانده سپاه امام‌رضا(ع): سپاه مولود انقلاب اسلامی و امام‌خمینی(ره) است نشست ویژه کمیسیون امنیت ملی با حضور قالیباف و وزرای کشور و راه و شهرسازی (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون اول رئیس جمهور: «اصلاح» از مرکز حکومت شروع شود چهل‌وششمین سالگرد انقلاب اسلامی، یادآور نقش بی‌بدیل جوانان در پیروزی و دفاع از میهن موشک اعتماد رونمایی شد + فیلم عارف: وظیفه دولت، حفاظت و احیای تالاب‌هاست الجولانی وارد ریاض شد + فیلم رسیدگی به لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، اسفندماه به اتمام می‌رسد قالیباف: هیچ‌کس به‌اندازه مردم برای انقلاب هزینه نکرده است + فیلم الجولانی سه‌شنبه به ترکیه می‌رود (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) آیا تعطیلی شنبه‌ها برای همیشه منتفی شد؟ انقلاب اسلامی میراثی ماندگار و جاودان سخنرانی رئیس جمهور در آیین بزرگداشت روز فناوری فضایی | پزشکیان: آینده از آن کسانی است که اهل علم و دلسوز کشور هستند
سرخط خبرها

گروسی: در شورای امنیت علیه ایران اجماع وجود ندارد

  • کد خبر: ۲۳۴۹۱۸
  • ۰۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۴
گروسی: در شورای امنیت علیه ایران اجماع وجود ندارد
مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با یک روزنامه آلمانی زبان تصریح کرده که در شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه برنامه هسته‌ای ایران اجماع وجود ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، رافائل گروسی در مصاحبه با روزنامه سوئیسی «نویه زوریخه سایتونگ» از عدم اجماع شورای امنیت سازمان ملل علیه برنامه هسته‌ای ایران گلایه کرد. 

گروسی در مصاحبه با این نشریه آلمانی‌زبان ادعا‌های پیشین خود را مبنی بر اینکه آژانس اتمی دیدگاه خود در خصوص جنبه‌های کلیدی فعالیت‌های هسته‌ای ایران را از دست داده است تکرار کرد و مدعی شد داشتن چنین بینشی برای تأیید ماهیت غیرنظامی برنامه هسته‌ای ایران ضروری است.

او گفت: «بنابراین من به ایرانی‌ها می‌گویم: ما هیچ اعتمادی نداریم. شما ممکن است صد بار تکرار کنید که همه چیز درباره برنامه هسته‌ای‌تان خوب است، اما بنا به دلایل کافی هیچ اعتمادی وجود ندارد.»

تحلیلگران می‌گویند مدیرکل آژانس اتمی اصلی‌ترین نقش را در جلوگیری از ثمربخشی مذاکرات احیای برجام داشته و با اصرار بر عدم مختومه‌سازی پرونده‌های موسوم به موارد ادعایی، مانع سختی را در این مسیر ایجاد کرده است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وجود این اذعان کرد که هیچ اطلاعاتی در خصوص اینکه ایران به صورت مخفیانه در حال پیگیری یک برنامه هسته‌ای موازی برای تولید سلاح هسته‌ای است وجود ندارد.

او در پاسخ به سوال خبرنگار این روزنامه مبنی بر اینکه آیا می‌توان گفت که ایران به صورت مخفیانه در حال غنی‌سازی اورانیوم برای تولید سلاح است گفت: «این یک نتیجه‌گیری بسیار بعید است.»

مدیر کل آژانس اضافه کرد: «ما هیچ اطلاعاتی درباره اینکه ایرانی‌ها به صورت مخفیانه در حال پیگیری یک برنامه هسته‌ای موازی هستند در اختیار نداریم. طبق اطلاعات ما چنین برنامه‌ای در گذشته وجود داشت، اما هیچ شواهدی درباره وجود آن در حال حاضر وجود ندارد.»

رافائل گروسی در بخش دیگری از این مصاحبه به تلاش‌ها برای احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرت‌های جهانی که با نام «برنامه جامع اقدام مشترک» یا «برجام» شناخته می‌شود پرداخت و گفت که بازگشت به این توافق دیگر امکان‌پذیر نیست.

او گفت: «تلاش‌ها برای احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران شکست خورده‌اند و دو طرف همدیگر را متهم کرده‌اند. بر خلاف سه سال پیش مشخص است که نمی‌توان به سادگی به این توافق هسته‌ای بازگشت بلکه بایستی از اساس آن را نوسازی کرد. فناوری‌های ایران از آن زمان تا کنون پیشرفت‌های زیادی داشته است.»

دولت آمریکا در سال ۲۰۱۸ با نقض تمامی تعهدات خود از این توافق که به تأیید شورای امنیت رسیده بود خارج شد. جمهوری اسلامی ایران بار‌ها عنوان کرده است که بازگشت واقعی طرف مقابل به توافق هسته‌ای و تبدیل شدن آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان یک سازمان حقوقی واقعی (به‌جای کارگزار سیاسی غرب)، پیش‌شرط اصلی بازگشت به مکانیسم همکاری‌های تعیین شده در برجام خواهد بود.

خبرنگار نویه زوریخه سایتونگ در ادامه از گروسی پرسید که آژانس از لحاظ فنی می‌تواند شورای امنیت را وارد این پرونده کند، اما این اقدام فایده‌ای نخواهد داشت، زیرا روسیه می‌تواند با استفاده از حق وتو جلوی اقدام علیه برنامه هسته‌ای ایران را بگیرد.

گروسی گفت: «دقیقاً. این یکی از تبعات منفی تنش‌های ژئوپولتیک فعلی و یک گام رو به عقب نسبت به گذشته است. در گذشته من همیشه می‌توانستم روی اندکی فصل مشترک میان قدرت‌های دارای حق وتو در شورای امنیت در صورت بروز تخلف از سوی ایران حساب کنم. این وضعیت دیگر برقرار نیست.»

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->