بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد
سرخط خبرها

توصیه‌هایی جهت پیشگیری از گرمازدگی

  • کد خبر: ۲۳۵۶۶۲
  • ۰۶ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳
توصیه‌هایی جهت پیشگیری از گرمازدگی
عضو هیات علمی گروه بیماری‌های داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای پیشگیری از گرمازدگی در ایام تابستان، بهتر است افراد از تردد غیر ضروری به خارج منزل خودداری کرده و مصرف کافی مایعات را مد نظر داشته باشند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سحر روان شاد با بیان اینکه گرمازدگی یکی از مهم‌ترین بیماری‌ها در فصل گرم سال است افزود: در حالت طبیعی بدن به کمک مکانیزم‌هایی مانند تعریق می‌تواند، تا حدودی افزایش دما را که ناشی از افزایش دمای محیط است، کنترل کند، اما در صورتی که دمای محیط از یک میزان معینی افزایش یابد، این مکانیسم قادر به کنترل دمای بدن نخواهد بود؛ لذا با این افزایش دمای بدن فرد اصطلاحا دچار گرمازدگی می‌شود.

 وی افزود: به دنبال پدیده‌ی گرمازدگی، معمولا بدن تا حدود ۴۰ درجه سانتی گراد و ظرف مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه می‌تواند افزایش دما داشته باشد و در صورت عدم رسیدگی اورژانسی به بیمار، فرد در معرض عوارض غیر قابل درمان و حتی مرگ قرار خواهد گرفت.

دکتر روان شاد با اشاره به علائم اولیه گرمازدگی در افراد گفت: فردی که دچار گرمازدگی شده ممکن است، نشانه‌هایی مثل کاهش حجم ادرار، بی قراری، تهوع، سرگیجه و سردرد داشته باشد، همچنین در مواردی، علائم کاهش سطح هوشیاری، تشنج، پوست شدیدا داغ و خشک نیز در فرد گرمازده مشاهده خواهد شد.

 وی تاکید کرد: نوزادان و کودکان، سالمندان و افراد ناتوان، بیماران مبتلا به فشار خون بالا و نیز کسانی که در محیط‌های گرم فعالیت دارند، در معرض خطر ابتلا به گرمازدگی در فصل تابستان قرار دارند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص پیشگیری از گرمازدگی و عوارض تهدید کننده ناشی از آن نیز بیان داشت: پرهیز از رفت و آمد‌های غیر ضروری در محیط خارج منزل طی روز‌های گرم، خنک نگهداشتن محیط نگهداری سالمندان و کودکان و مصرف کافی مایعات در طول روز‌های گرم به مردم توصیه می‌شود، همچنین افرادی که خود، به تنهایی قادر به مصرف مایعات نیستند، مایعات کافی توسط اطرافیان به آنها خورانده شود.

وی پیرامون اقدامات لازم جهت کمک به افراد گرمازده هم گفت: در صورت مواجهه با فرد دچار گرمازدگی، در اولین اقدام با منتقل کردن بیمار به محیطی خنک و سایه دار، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید؛ در این فاصله با خارج کردن لباس‌های اضافی از بدن بیمار، با آب سرد یا وان محتوی یخ بدن او را خنک کنید و در صورت عدم دسترسی به این امکانات بدن فرد و یا لباس‌های او را خیس کرده و با باز کردن پنجره‌های اتاق، جریان هوا را در محیط اطراف او به گردش در آورید. چنانچه، فرد قادر به بلع می‌باشد مایعات خنک به وی داده شود.

دکتر روان شاد با اشاره به اینکه، درمان فرد دچار گرمازدگی، بعد از انتقال به بیمارستان، با برقراری سریع راه هوایی مناسب و شروع مایع درمانی و اصلاح اختلالات الکترولیتی صورت می‌گیرد افزود: این بیماران بسیار در معرض رابدومیولیز (آسیب و تخریب عضلات اسکلتی بدن)، بوده که به دنبال آن مبتلا به نارسائی حاد کلیه خواهند شد، لذا مایع درمانی اصولی، کافی و خنک کردن سریع بدن بیمار اساس درمان این بیماران در بخش اورژانس بیمارستان است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->