مواضع متناقض مقامات انگلیس درباره حکم بازداشت نتانیاهو آیا توافق آتش بس در لبنان نزدیک است؟ مجروح شدن ۲ شهروند غیرنظامی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به حمص حمله هوایی رژیم صهیونیستی به چند پل در حومه حمص سوریه روسیه: آمریکا با وتوی قطعنامه آتش بس غزه در جهان منزوی می‌شود اردوغان: به حمایت از برادرانمان در فلسطین ادامه می‌دهیم وزیر اقتصاد: مصمم به ایفای تعهدات خود در قبال بانک توسعه اسلامی هستیم فرمانده تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی خانه نشین شد مخبر: دولت‌ها چاره‌ای جز کوچک شدن ندارند تداوم حملات هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت (۵ آذر ۱۴۰۳) رسانه آمریکایی: تل‌آویو و بیروت در مورد شروط آتش‌بس به توافق رسیده‌اند عراقچی: جامعه بین‌المللی نگذارد تجاوز رژیم صهیونیستی به امری عادی تبدیل شود تحرکات مشکوک نظامیان آمریکا در شرق سوریه (۵ آذر ۱۴۰۳) پزشکیان: باید با مردم در زمینه اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم سی ان ان مدعی موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان شد تدابیر بغداد برای جلوگیری از هرگونه تجاوز احتمالی اسرائیل به عراق شیخ الازهر: اسرائیل در غزه در حال نسل‌کشی زیر نام متون مذهبی تورات است جزئیات بزرگترین بسته تحریم‌های انگلیس علیه نفتکش‌های روسیه دیوان لاهه از کشور‌ها خواست برای بازداشت نتانیاهو و گالانت همکاری کنند لوموند فرانسه: اروپا در فکر اعزام سرباز به اوکراین است گفت‌وگوی چهره‌به‌چهره فرماندار مشهد با همشهریان | پیگیری مطالبه‌های ۱۴۳ نفر در برنامه «دوشنبه‌های ملاقات مردمی» عراقچی وارد لیسبون پرتغال شد (۵ آذر ۱۴۰۳) + فیلم سخنگوی دولت: شاخص دولت عملکرد مثبت و شایسته‌گزینی است تمجید رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از توانمندی‌های نیروی دریایی ارتش وزیر خارجه لبنان اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ را دروازه برقراری ثبات دانست دریادار ایرانی: در تأمین تجهیزات نیروی دریایی خودکفا هستیم رئیس جدید پلیس امنیت عمومی فراجا منصوب شد (۵ آذر ۱۴۰۳) اجلاس وزرای خارجه کشور‌های عضو اکو ۱۲ و ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳ در مشهد برگزار خواهد شد + فیلم
سرخط خبرها

پورمحمدی: مشارکت بالا به رفع تحریم کمک می‌کند | برای روش مصرف انرژی رفراندوم بگذاریم

  • کد خبر: ۲۳۵۸۶۱
  • ۰۶ تير ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۴
پورمحمدی: مشارکت بالا به رفع تحریم کمک می‌کند | برای روش مصرف انرژی رفراندوم بگذاریم
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مشارکت بالا در انتخابات به رفع تحریم و تهدید و حل مشکلات کمک می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه پنجشنبه -۶ تیرماه- در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری گفت: اگر برای انتخابات نیاییم آیا اتفاق خوبی می‌افتد، اجازه ندهید دیگران بر احساسات، عواطف، افکار ما تسلط پیدا کنند، با حسن ظن و اعتماد با توکل بر خدا در انتخابات شرکت کنید.

فضای اجتماعی باید اشباع شود

پورمحمدی درباره دیدار با کنشگران فضای مجازی، گفت: افراد از گروه‌های مختلف حاضر شدند و حتی برخی اعلام کردند که به او رای نمی‌دهیم، اما جلسه برای آنها خیلی جذاب بود. 

نامزد چهاردهمین دوره ریاست جمهوری افزود: باید فضای اجتماعی را اشباع کنیم، آگاهی عمومی را بالا ببریم و اجازه دهیم گفتگو‌های جدی بین دوستان و مخالفان انجام شود. 

وی درباره عدم سفر‌های استانی با خنده گفت: دوستان من از قبل آماده بودند و زنبیل‌های خود را از ۱۵ تا ۲۰ سال پیش گذاشته بودند، برخی دوره‌های قبل نامزد بودند و به تازگی برخی در مجلس شورای اسلامی نامزد بودند و همه شرایط فراهم بود. 

پورمحمدی تصریح کرد: حادثه شهادت آیت الله رئیسی غیرمترقبه بود، همه غافلگیر شدم؛ حس کردم وظیفه دارم در این مرحله حاضر شوم و آمادگی قبلی نداشتم، اما ۳۰ برنامه برای استان‌ها آماده کردم، اما گفتند دیر شده و پخش هم نشد.

انتخابات یعنی همبستگی و اقتدار ملی

پورمحمدی اظهارداشت: من ابتدا می‌خواهم به ملت ایران بگویم، نظام به خصوص رهبر معظم انقلاب تاکید داشتند که حقوق مردم استیفا شود، انتخابات حق مردم است، تعیین رئیس جمهور، تعیین مدیرعالی باید سر وقت و طبق قانون انجام شود و تاکید داشتند طی ۵۰ روز انتخابات انجام شود و این نکته مهمی است. 

وی افزود: دست‌اندرکاران هم خیلی زحمت کشیدند و من هم زمانی وزیر کشور بودم و می‌دانم چه کار سنگینی است و این ایام دیدیم که رسانه‌ها چه‌قدر تلاش می‌کنند و من صمیمانه تشکر می‌کنم 

نامزد ریاست جمهوری خطاب به مردم گفت: جدا از اینکه به چه کسی رای می‌دهید مشارکت شما و حضور شما در انتخابات مهم است. انتخابات یعنی همبستگی ملی، اقتدار ملی، یعنی ما آمده‌ایم سرنوشت خود را خودمان انتخاب کنیم و به دیگران اجازه ندهیم در امور کشور دخالت کنند. 

مشارکت بالا به رفع تحریم و حل مشکلات کمک می‌کند

پورمحمدی تاکید کرد: اگر مشارکت بالا رفت در مقابل دشمنان، تحریم‌ها، تهدید‌ها با قوت بیشتری مشکلات را حل کنیم و رئیس جمهوری که با رای بیشتر رای می‌آورد می‌تواند راحت‌تر مشکلات مردم را برطرف کند. 

پورمحمدی اظهارداشت: برخی می‌گویند حضور ما چه تاثیری دارد، سوال من این است اگر حاضر نشویم چه اتفاقی می‌افتد؟ و می‌توانید به نامزدی که به نظر شما نزدیک است و انتخاب کنید و اجازه ندهیم دیگران بر افکار، احساسات و عقاید ما تسلط کنند. 

وی بیان کرد: روز انتخابات برای سرنوشت ما بسیار تعیین کننده است و با احساس مسئولیت و توکل بر خدا و حسن ظن بر اینکه این انتخابات برکات زیادی برای کشور دارد شرکت کنیم.

رئیس جمهوری باید قدرت فهم مناسبات بین المللی را داشته باشد

پورمحمدی درباره ویژگی رئیس جمهور در سیاست خارجی گفت: هم اکنون کشور ما درشرایط حساسی قرار دارد، رئیس جمهور ابتدا روابط خارجی و مناسبات قدرت بفهمد، داد و ستد‌های بین المللی بشناسد، نمی‌گویم یک دیپلمات باشد یا در مذاکرات زیادی حضور داشته باشد، اما اگر با اینها بیگانه باشد از تاثیرگذاری عقب است و ناچار است به افراد دست دوم و سوم واگذار کند و این مساله مهمی است. 

وی بیان کرد: آمریکا، چین، روسیه، اروپا در منطقه ما به ویژه دز کشور ما، دخیل هستند ومنافعی دارند، احساس نگرانی می‌کنند، زیرا ما در منافع، امنیت و روابط آنها تاثیرگذار هستیم؛ بنابراین ما باید بدانیم چین چه خواسته‌ای از ما دارد آیا چین و روسیه سیاست خود را با ما تنظیم می‌کنند؟ اینطور نیست؛ ما به این کشور‌ها روابط نزدیکی داریم، اما اینطور نیست که همه سیاست ما با چین، روسیه و حتی کشور‌های منطقه مشترک باشد. 

نامزد ریاست جمهوری افزود: اگرچه ما با اروپا فاصله داریم، اما منافع مشترک داریم و می‌توانیم با تعامل و تعادل روابط حتی با آمریکا، روسیه، چین، غرب، منطقه، آسیا و آفریقا منافع خود را تنظیم کنیم و رئیس جمهور باید قدرت فهم این مناسبات را داشته باشد و تیمی که انتخاب می‌کند بازیگران قوی باشند و لحظه‌ها را بررسی کنند. 

وی تصریح کرد: اگر تیم قدرتمند و رئیس جمهور قدرتمند باشد، توان فهم و قدرت مدیریت خوبی داشته باشد می‌تواند گام‌های بلندی برای منافع کشور برای دفاع از حقوق ملت ایران بردارد و اگر این فرصت به من داده شود گام‌های بلندی در جهت منافع ملی برمی‌دارم.

تحریم را کوچک ندانیم

پورمحمدی با بیان اینکه تحریم موضوع جدی است، افزود: تحریم را نباید کوچک بدانیم، باید با عدد و رقم تحریم را بدانیم و اینکه روزانه چه آسیبی به ما می‌زند و ادامه آن چه خسارتی دارد و نباید اینها را کنار بگذاریم و نباید خود را در تله تحریم بگذاریم. 

نامزد ریاست جمهوری تاکید کرد: ساده‌انگاری تحریم درست نیست، در رفع تحریم باید تمام قدرت خود را بسیج کنیم و معتقدم برجام بخشی از منافع ما را تامین کرده است، اما باید این بخش کوچک را نیز پیگیری کنیم و مناسبات و مذاکرات دیگر را آغاز کنیم. ما دیپلمات‌های قوی و بازیگران خوبی در گذشته و هم اکنون داریم و مدیر باید از این ظرفیت استفاده کند. 

وی بیان کرد: سیاست خارجی در شورای عالی امنیت ملی رقم می‌خورد و رهبری درایت و حمایت می‌کند، رئیس جمهور باید این فضا را جمع کند و راهنمایی‌های لازم را از رهبری اخذ کند و در داخل نیز تحریم را خنثی‌سازی کند.

سه برابر سرانه مصرف در اروپا، انرژی استفاده می‌کنیم

پورمحمدی ادامه داد: در ۱۰تا ۱۵ سال گذشته اقداماتی انجام دادیم که اگر اقتصاد ما خوب بود و مشکلی نداشتیم نباید برخی کار‌ها را انجام می‌دادیم. برای مثال گرانترین کالای جهان انرژی است و ما حداقل سه برابر مصرف انرژی در اروپا استفاده می‌کنیم. 

وی گفت: برای توزیع منابع انرژی در جامعه باید طرح رفاه مانند اروپا باشد، همان مقداری که در اروپا مصرف می‌شود به صورت رایگان بین مردم توزیع کنیم حداقل ۶۰ میلیارد دلار می‌شود، در حالی امروز ۱۳۰ میلیارد دلار انرژی مصرف می‌کنیم و می‌توانیم با یک حرکت بسیار دشوار این میزان مصرف را مدیریت کنیم.

بازسازی ناوگان حمل و نقل کشور

پورمحمدی گفت: مدیر باید صداقت، جسارت تصمیم گیری و قدرت اجرا داشته باشد و مردم هم باید اعتماد کنند و همراهی کنند، ما سهمیه بندی مصرف سوخت را در سال ۱۳۸۵را تجربه کردیم و مصرف ۶۴ میلیون لیتر در روز به ۳۷ میلیون لیتر رسید، مردم هم تا ۶ ماه اعتماد کردند و آهسته آهسته مشکلات را برطرف کردیم و با ۴۷ میلیون لیتر کار‌ها در کشور انجام شد. 

نامزد ریاست جمهوری گفت: گرانترین کالا هدر می‌رود و کشور با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند، ناوگان حمل و نقل ما فرسوده شده است و نیازمند بازسازی است و با پول‌های عادی نمی‌توان بازسازی کرد و اینها منابع کشور است و تصمیم گیری‌های سخت می‌خواهد و برای خنثی‌سازی تحریم تعیین کننده است. 

تاب‌آوری خوبی در تحریم‌ها داشتیم

پورمحمدی تاکید کرد: اگر دنیا بداند ایران قدرت دارد منابع خود را جمع کند، صرفه‌جویی کند و طبق اولویت‌ها مصرف کند از تحریم منصرف می‌شود، زیرا تحریم ناکارآمد است. ما تاب آوری خوبی در تحریم‌ها داشتیم و دنیا به دنبال تحریم فلج کننده و فروپاشی اقتصاد ایران بود و نتوانست. 

وی گفت: قدرت اقتصادی، ملی، قدرت کارشناسان را کم ندانید و این روز‌های سخت می‌گذرد آنچه که باقی می‌ماند مقاومت و پایداری است، ۴۵ سال سختی تحمل کردیم، اما نباید حاشیه‌سازی کنیم. 

نامزد ریاست جمهوری اضافه کرد: فلسطینیان امروز برجسته‌ترین مظلوم جهان هستند و صهیونیست‌ها ظالمانه‌ترین دشمن انسانیت هستند، ۴۵ سال ملت ایران تحمل کرد و امروز پژواک رهبر و جوانان دنیا را گرفته است، پیام ما علیه ظالمیان اشاعه یافته است.

وی تاکید کرد: اتفاقاتی که در برابر تحریم افتاده بسیار مهم است، اما تدبیر کامل نداشتیم، تدبیر کامل رفع تحریم در خارج و خنثی‌سازی در داخل است.

امام (ره) محکم پای جمهوری ایستاد

پورمحمدی درباره ببرقراری نظام حزبی در ساختار سیاسی کشور گفت: ایران کشوری است که برپایه انتخابات بنا شده، امام (ره) محکم پای جمهوری ایستاد، رهبر معظم انقلاب بر مردم سالاری دینی ایستاد و در سال اول انقلاب ۵ انتخابات مهم داشتیم و تا کنون همه کار‌ها با انتخابات انجام شده البته نوسان‌هایی وجود داشت که طبیعی است. 

نامزد ریاست جمهوری افزود: در همه دنیا قوانین انتخابات اساسی یا ثابت است و کم تغییر می‌کند، زیرا باید قابل پیش‌بینی باشد و دست اندازی نشود و این موضوع مشکلات قانونی داریم که باید حل شود. 

آشفتگی سیاسی کشور باید سامان یابد

پورمحمدی در پاسخ به این سوال بستر انتخابات و مشارکت سیاسی چگونه است؟ گفت: برای انتخابات باید سازمان داشته باشد هم اکنون ۶ نامزد در انتخابات حاضر هستند که ۴ نفر به یک جناح فکری تعلق داریم و ۲ نفر به جناح‌های دیگر، اما هیچ کدام از جناح‌های فکری نمی‌گویند این برنامه‌های ما است تا فرد پیروز شود و دسترسی گسترده و امکانات داخلی و خارجی داشته باشد و این طبیعی است.

نامزد ریاست جمهوری گفت: برخی می‌گویند اصول داریم، اصول آنها شخصی است. برخی می‌گویند دولت سایه تشکیل دادیم، دولت سایه باید در حزب باشد، آدرس و شناسنامه داشته باشد و قابل پاسخگویی باشد و این آشفتگی سیاسی است و باید سامان یابد.

حزب قوانین پشتیبان، بودجه و قدرت نظارت می‌خواهد 

پورمحمدی اظهارداشت: اینکه برخی می‌گویند مردم ایران جمع‌گرا نیستند، درست نیست و القایی است تا امکان تجمیع و سازماندهی سیاسی نداشته باشیم در حالی که در گذشته حرکت جمعی بسیار خوبی داشتیم. 

نامزد ریاست جمهوری گفت: تحزب نه حزب باحال؛ هم اکنون ۱۳۰حزب شناسنامه چپی، میانی و راستی داریم که حزب نیستند؛ زیرا حزب قوانین پشتیبان، بودجه، قدرت نظارت، قدرت تاثیرگذاری در مناسبات کشور می‌خواهد تا مردم در طول زمان درک کنند نه در ۱۰ روز؛ مردم در ۱۰ روز نمی‌توانند قضاوت کامل کنند. 

پورمحمدی بیان کرد: بلوک‌بندی‌های رای، بلوک‌بندی‌های جناحی است که در گذشته وجود داشت و افراد سایت، ستاد، روزنامه، پول و عوامل اجرایی داشتند و ۱۰ تا ۱۵ درصد رای دارند و این به نظر من کامل نیست و یک سامان کامل فعالیت سیاسی نیست؛ مافیا در این شرایط می‌تواند با پول ریختن، با در اختیار گرفتن رسانه به آرا و تفکر عمومی جهت دهد بنابراین تحزب جدی است و راهکار اساسی است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->