به گزارش شهرآرانیوز، افزایش قابل توجه قیمت اتومبیل در سالهای اخیر سبب شده بسیاری از مردم برای خرید خودروهای داخلی، ناچار از دریافت وام خودرو باشند. هر بانک برای اعطای تسهیلات به متقاضیان خرید خودرو، شرایط خاصی تعیین میکند. با این حال، متقاضیان این وام باید شرایط عمومی اخذ این وام را داشته باشند.
داشتن حداقل ۱۸ سال، داشتن فیش حقوقی یا ضامن، نداشتن سابقه چک برگشتی یا بدهی معوق به سیستم بانکی، ارائه مدارک مبنی بر خرید خودرو، مشخص بودن وضعیت نظام وظیفه برای مردان زیر ۵۰ سال و نداشتن سابقه دریافت وام خرید خودرو، از جمله شرایط مورد نیاز برای دریافت این تسهیلات به شمار میرود. همچنین در برخی از بانکها لازم است متقاضی در آن بانک حساب داشته باشد.
البته اولویتبندی برای دریافت تسهیلات خودرو بر حسب اعتباری است که مشتری نزد بانک وامدهنده دارد؛ بنابراین مواردی مثل شغل، وضعیت موجودی حساب و مبلغ واریزی فیش حقوقی، اعتبار وامگیرنده نزد بانک را بالا میبرد.
دریافت وام خودرو مانند سایر تسهیلاتی که بانکها و موسسات اعتباری میپردازند، به مدارک رایجی نیاز دارد. اصل شناسنامه متقاضی و ضامن و کپی از تمام صفحات آن، اصل کارت ملی متقاضی و ضامن کپی پشت و رو از کارت، پرینت گردش حساب کلیه حسابهای بانکی متقاضی در سه ماه گذشته، مدارک شغلی متقاضی و ضامن (گواهی اشتغال، فیش حقوقی یا پروانه کسب)، مدارک مربوط به نظام وظیفه، پیشفاکتور خرید اتومبیل یا مبایعهنامه خرید، گواهی محل سکونت، دستهچک صیادی در صورت نیاز بانک از جمله مدارکی هستند که برای اخذ وام خودرو نیاز هستند. در برخی از بانکها نیز لازم است متقاضی وام خودرو، گواهینامه رانندگی خود را ارائه کند.
شایان ذکر است وام خرید خودرو برخلاف سایر وامها، به حساب بانکی متقاضی واریز نمیشود، بلکه در صورت موافقت بانک با پرداخت این وام، مبلغ وام به حساب گروه خودروساز حواله میشود.
در شرایط تورمی اقتصاد کشور است، خرید خودرو به کمک وام بانکی، یکی از محبوبترین روشهای تامین هزینه خرید خودرو است. به همین سبب، وام خودرو متقاضیان فراوانی دارد و بانکهای متعددی این وام را به متقاضیان خرید خودرو اعطا میکنند.
در حال حاضر بانکهای سامان، تجارت، رفاه، ملی، رسالت، مهر ایران، مسکن و شهر، از جمله بانکهایی هستند که این تسهیلات را پرداخت میکنند. اگرچه جزئیات پرداخت وام خودرو بسته نوع بانک کمی متفاوت است، اما نرخ سود این وام به طور معمول ۱۸ درصد و مهلت بازپرداخت آن ۳۶ ماهه است.
منبع: تجارتنیوز