گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت علت اصلی گرانی گوشت و مرغ، نبود پیش‌بینی در واردات نهاده‌های دامی است قیمت طلا در بازار‌های جهانی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد
سرخط خبرها

وام مسکن زوجین کفاف خرید چند متر خانه را می‌دهد؟

  • کد خبر: ۳۰۹۴۰۵
  • ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۷
وام مسکن زوجین کفاف خرید چند متر خانه را می‌دهد؟
قیمت مسکن طی سال‌های گذشته در سراسر دنیا رشد کرده است. دولت‌ها برای دسترسی بهتر و توانایی بیشتر افراد برای خرید مسکن، تسهیلاتی را در قالب وام به شهروندان خود ارائه می‌دهند.

 به گزارش شهرآرانیوز، کشور ما نیز تسهیلات مختلفی را برای خرید مسکن در قالب وام ارائه می‌دهد. با این حال این تسهیلات تناسب چندانی با قیمت خانه ندارد. یکی از انواع همین وام، تسهیلات خرید مسکن زوجین است. اما وام مسکن زوجین کفاف خرید چند متر خانه را می‌دهد؟

قیمت خانه طی چند دهه اخیر افزایش بسیاری پیدا کرده و این روند در چند سال اخیر شدت هم گرفته است. از همین رو توان خرید خانه برای بسیاری از قشر‌های جامعه، به‌ویژه زوج‌های جوان، سلب و دسترسی برای خرید مسکن بسیار سخت شده است.

با این همه، تسهیلات ارائه‌شده از سوی بانک‌ها از جمله وام مسکن زوجین، تا چه حد بر افزایش توان خرید زوج‌ها اثرگذار است؟ با این مقدار وام چند متر خانه می‌توان در تهران خرید؟

وام مسکن زوجین کفاف خرید ۱۰ متر خانه را نمی‌دهد!

وام مسکن زوجین یکی از طرح‌های تسهیلاتی بانک مسکن است که به زوج‌های جوان برای خرید اولین خانه اعطا می‌شود. این وام در مبالغ و اقساط مختلف ارائه می‌شود که سقف دریافتی آن ۸۰۰ میلیون تومان برای زوجین تهرانی است.

با این حال باید توجه داشت برای دریافت این وام به تعداد ۱۶۰۰ برگه حق تقدم نیاز است؛ بنابراین با توجه به قیمت فعلی هر برگه حق تقدم، برای دریافت این وام بیش از ۱۸۰ میلیون تومان آن را باید قبل از دریافت وام، پرداخت کرد و اوراق خرید.
مدت‌زمان بازپرداخت وام زوجین خانه‌اولی‌ها ۱۲ سال و نرخ سود آن ۲۲.۵ درصد است؛ بنابراین به نظر می‌رسد این وام با نیاز زوج‌های جوان بسیار فاصله دارد و می‌توان گفت، این وام به هیچ عنوان مقرون‌به‌صرفه نیست. با این اوصاف، با مبلغ دریافتی این وام چند متر می‌توان در تهران خانه خرید؟

طبق آخرین اطلاعات موجود، متوسط قیمت هر متر مسکن در تهران بر اساس آخرین گزارش منتشرشده از سوی بانک مرکزی، حدود ۸۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. این بدان معناست که مبلغ وام دریافتی تنها ۹ برابر میانگین قیمت هر متر مسکن است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد با سقف دریافتی این وام، حتی نمی‌توان ۱۰ متر خانه خرید! این در حالی است که طبق بررسی‌های میدانی، متوسط قیمت هر متر مسکن در ماه جاری، از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرده و این بدان معناست که با وام ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن زوجین، تنها می‌توان هشت متر خانه خرید!

سود وام مسکن زوجین ۵۰ درصد است!

نکته عجیب آنجاست که همان ابتدای دریافت وام، بانک ۲۲.۵ درصد از مبلغ وام را در قالب اوراق حق تقدم از زوجین دریافت می‌کند. بازپرداخت و میزان اقساط دریافتی این وام نیز از درآمد بسیاری از زوجین فراتر است و حتی میزان بهره آن با توجه به مدت‌زمان بازپرداخت ۱۲ساله، از ۵۰ درصد عبور می‌کند.

به عبارتی مجموع رقم وام و سود آن دو میلیارد و ۳۲۲ میلیون و ۳۱۳ هزار تومان می‌شود که یک میلیارد و ۵۱۹ میلیون و ۸۵۳ هزار تومان آن سود است.

به این ترتیب، طبق بررسیها این وام نه‌تنها هیچ کمکی به زوج‌های جوان متقاضی مسکن نمی‌کند، بلکه باری بر دوش آنها اضافه و شرایط را برای زوجین سخت‌تر می‌کند.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->