هادی ذاکری در گفتگو با شهرآرانیوز در خصوص برخورد با ماینرهای غیرمجاز اظهار کرد: معمولاً ماینر در تابستان سوژه داغی است؛ زیرا در این فصل سال، هم مصرف برق توسط واحدهای تولیدی و خانگی افزایش پیدا میکند، هم محدودیت تولید داریم و هم اینکه برای تولید رمزارز، از برق غیرقانونی استفاده میشود که تأثیری جدی بر شبکه تولید دارد و نارضایتی عمومی را در جامعه ایجاد میکند.
وی بیان کرد: ماینرهایی که به صورت غیرمجاز از برق استفاده میکنند و توسط دستگاههای کاشف، کشف میشوند، برای تعیین تکلیف در اختیار ما قرار میگیرند. ما پرونده تشکیل میدهیم و برای رسیدگی، به تعزیرات ارسال میکنیم؛ سپس یا غیرقانونیبودن آنها احراز میشود یا اگر دارای مجوز هستند، رأی برائت برای آنها صادر میشود. این ماینرها باید کد شناسه و رهگیری بگیرند، اطلاعاتشان در سامانه جامع تجارت ثبت شود و از آنها تعهد میگیریم که از برق مجاز استفاده کنند.
ذاکری افزود: برای ماینرهایی که رأی محکومیت دریافت میکنند و ضبط بهنفع دولت است، اگر استاندارد تأیید کند که از برق مصرفی مجاز استفاده میشود، در مسیر مزایده قرار میدهیم که این کار سختی است؛ زیرا برای اینکه استاندارد این ماینرها را در آزمایشگاههای خود، راستیآزمایی کند باید برای هر ماینر، چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تومان هزینه کنیم. معمولاً برای عمده ماینرها رأی محکومیت و ضبط بهنفع دولت گرفته میشد.
مدیرکل جمعآوری و فروش اموال تملیکی خراسانرضوی با بیان اینکه چند سالی این وضعیت وجود داشت، اما تصمیمی برای آن گرفته نشده بود، عنوان کرد: در سال گذشته، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا، بخشنامهای را در ۲۰ آبانماه صادر و برای اموال تملیکی استانها تعیین تکلیف کرد. در سال گذشته این موضوع با کمک استانداری بهویژه آقای زاهدی، معاون امنیتی استانداری، در جلسهای تعیین تکلیف و به استاندارد استان تکلیف شد که با هماهنگی ما، در بازدید میدانی، نسبت به استانداردبودن یا غیراستانداردبودن این ماینرها نظر دهند.
وی ادامه داد: در سال گذشته با بازدید میدانی که صورت گرفت، صورتجلسهای تهیه شد که ماینرها از استاندارد برخوردار نیستند و باید امحای فنی شوند. همه ادارات کل جمعآوری و فروش اموال تملیکی استانهای سراسر کشور درگیر این موضوع بودند و دریافت این مجوز از استاندارد کار راحتی نبود که با کمک استانداری، این مجوز برای امحا دریافت شد.
ذاکری اضافه کرد: ما اولین استان در کشور هستیم که توانستیم در ماه گذشته، ۹۰۰ ماینر را امحای فنی کنیم و قطعات ماینر را در مسیر مزایده قرار دهیم تا کمکی به صنعت انرژی کشور کرده باشیم. این کار ادامه دارد و در ماه جاری نیز امحای حدود ۱۰۰۰ ماینر دیگر را در دستورکار داریم که در حال انجام است.